Wederom champagne op de Slot

Zaterdag bleek dat Roy de smaak te pakken had gekregen. Op de Hollandia had hij zijn eerste Bosbaanblik getrokken en nu wist hij met het winnen van NSK LH1x dubbel senior te worden. Na vorig jaar de champagne met Jasper te hebben moeten delen, mocht hij nu de fles in zijn eentje leeg drinken.

Verder waren er zaterdag weinig aansprekende resultaten. De eerstejaarsdames viertjes wisten wel allebei finale te halen in het ieuwelingenveld, maar konden zich geen van beide echt mengen in de strijd om het felbegeerde blik. Ilja wist zijn voorwedstrijd te winnen, maar werd 4de in de finale. Rutger en Vincent hadden geluk met de loting, maar nadat ze in de balletjes terecht waren gekomen konden ze een finaleplaats wel vergeten.

Joost liet zien dat zijn blik op de ZRB geen toeval was en werd 2de in het N1x veld. Kim en Anca wisten geen finale te halen in de 2. Harmen werd tenslotte 3de in het LN4+ veld.

Op zondag wist Roy zo wel boord en scull senior met een te worden. Hij trok blik in het LO1x en in het NSK H8+ veld. De Bronoe dames mochten ?s morgens al uit training, terwijl de Metope wel finale wist te halen, met Dorine als invalster voor de geblesseerde Marije. Ook Kim en Anca wisten zich met hun Nereus combipartners te plaatsen voor de finale. In de 8 strandde ze echter al in de voorwedstrijd.

Rutger en Vincent haalden in de 4 met Triton ook finale, net zoals Harmen. Joost werd weer tweede, deze keer in het sterke overgangsveld. Jurre werd niet onverdienstelijk 5de in de finale van het B1x-veld. Ilja's seizoen eindigde in de voorwedstrijd van het overgangsveld.

Cefas haalde de finale in het LO4- veld niet, terwijl Joost van Rens tweede werd in de Okeanos acht. Eerstejaars zwaar voer een goede race en werd 5de in het B4+ veld. Uiteindelijk zou Roy de ongekroonde blikkenkoning worden van dit slotweekend en eigenlijk ook van dit seizoen.

Zo trok iedereen weer naar Leiden, de een in een meer dronken toestand dan de andere. Het was tijd voor de barbeque en uittrainingsfeest. Iedereen gaat nu vakantie vieren. Sommigen met snode plannen voor volgend jaar, andere in de wetenschap dat dit hun laatste seizoen is geweest. Maar toch wordt de eer van Asopos ook in de zomer verdedigd. Roy zal dit doen op het FISU WK in Nottingham en Asopos zal ook vertegenwoordigd worden in de Taiwan acht.

 
 

Contact

Correspondentieadres:

Asopos de Vliet

Postbus 100

2300 AC Leiden

 

Bezoekadres:

Asopos de Vliet

Zijlstroom 137

2353 NN Leiderdorp

071-5892897 (bestuurskamer)

Access denied for user 'root'@'localhost' (using password: YES)