Voorbeschouwing 48e Asopos Najaarswedstrijden

Hetairoi, lieve leden, 

 

Het is zover: de 48e Asopos Najaarswedstrijden staan voor de deur. Met 550 startende ploegen belooft het een goed gevuld weekend te worden. De WeCo is al lang hard aan het werk om er een mooie wedstrijd van te maken, ploegen zijn al maanden aan het trainen en coaches hebben alles op alles gezet om hun ploegen zo optimaal mogelijk aan de start te laten verschijnen. 

 

Op zaterdag is het als eerste de beurt aan de eerstejaars heren om de Asopos eer hoog te houden. Er is de afgelopen maanden heel fanatiek getraind om hier zo hard mogelijk hun 500m te kunnen varen. De heren zullen meteen vol aan de bak moeten, alleen de nummer 1 uit iedere voorwedstrijd gaat direct door naar de kwartfinale. De overige ploegen zullen nog een herkansing varen om zich zo alsnog te plaatsen voor de kwartfinales. Uit de kwartfinales gaan alleen de eerste twee ploegen door naar de halve finale, waar weer alleen een eerste plek goed genoeg is om te kwalificeren voor de finale. 

De eerste ploegen die de 2k zullen gaan bedwingen is de heren wedstrijdinstroom4+. De heren hebben elkaar in de afgelopen trainingen steeds meer weten te vinden en als ze achterin goed samen blijven loskomen zouden ze zomaar ver kunnen komen. In dezelfde poule start ook Phoenix, deze mannen hebben vorig jaar al de Vlietbokaal gestart en gaan ook weer op onze eigen wedstrijd laten zien wat ze kunnen. In de volgende HErv4+ poule zal C.L.U.B. hun plekje in de Najaarsbokaal verdedigen en wellicht een paar plaatsen te stijgen. De damesclubinstroom zullen als eerste Asopos acht over de baan gaan, ondanks dat de dames allemaal een verschillende roeigeschiedenis hebben zit het onder water al zeker lekker samen. Als ze dat vasthouden en er stevig de benen onder zetten zou het zomaar een leuke wedstrijd kunnen worden. 

Hierna is het de beurt aan de lichte dames wedstrijdinstroom. Op zaterdag starten zij in het Dselectie4* veld. Deze ploegen hebben in wisselende samenstellingen al zowel op de Army Regatta als op de Thêta Herfstregatta laten zien wat ze in huis hebben. Daar mochten ze twee blikken mee naar huis nemen en met die blikken en de afgelopen trainingen in het achterhoofd kunnen de dames ver komen! Tot slot start zal ook Paul van start gaan om zijn Najaarstitel te verdedigen, met 6 inschrijvingen treft hij toch 3 tegenstanders meer dan vorig jaar. Een van die tegenstanders is een oude bekende uit de skiffbokaal van vorig jaar. Als Paul het hoofd koel houdt en meeneemt wat hij afgelopen jaren heeft geleerd neemt hij wellicht voor het tweede jaar op rij een Najaarsblik mee naar huis. 

 

Op zondag bijten de eerstejaars dames het spits af. Het moment om te laten zien wat ze de afgelopen maanden geleerd hebben. Met 152 DOnervC4+ploegen is dit veruit het grootste veld van het weekend, voor de dames geldt dan ook dezelfde promotiecode als voor de heren. Aan de dames daarom ook de taak om meteen fel de strijd aan te gaan en zich zo te plaatsen voor de volgende ronde! 

Na al het C4-en geweld zullen de heren van de clubinstroom de baan over gaan om zich te bewijzen. Deze ploeg bestaat uit drie generaties clubachters, de heren zijn dus al zeker bekend met het veld. In hun voorwedstrijd treffen ze slechts 3 andere ploegen, de A-finale is dus binnen handbereik. In de eerste voorwedstrijd van de DErv4+ poule 1 zullen twee Asoposploegen elkaar treffen. In baan 4 zullen de dameswedstrijdinstroom het opnemen tegen Adeona in baan 5 en nog vier andere ploegen. De eerste drie gaan door naar de A-finale dus de kans op een finale met twee Asoposploegen is zeer groot. Hierna zullen de lichte dames wedstrijdinstroom weer de strijd aan gaan, deze keer in het DErv4* veld. 

Nog een clubploeg die een eenmalige comeback maakt zijn HeiHei en Pua, Ellen en Jitske stappen nog een keer samen in de boot voordat Ellen op reis gaat. Als de dames de lijn van vorig jaar door trekken belooft het spannend te worden. Tot slot start Discoboord nog in het DErv4+ poule 2 veld, deze dames roeien sinds dit jaar in een gladde vier. Sinds ze hun krachten gebundeld hebben zijn de dames enthousiast aan het trainen en gaan zich op de Najaars voor het eerst meten met de rest van het veld. 

De Middengroep dames zal op zondag ook van start gaan en onze paarse wedstrijd nog wat paarser kleuren. Fleur en Meike zullen het in hun skiff opnemen tegen Gouda, Gyas, Zwolle en Pontos. Ruth en Roxann starten in de 2- tegen ploeggenoten Jitske en Vivian en een ploeg van Aegir en van Pelargos, grote kans op blik dus. Tot slot sluiten Veerle & Sanne en Renate & Elsemieke af in de 2x, zij zullen daar nog twee ploegen treffen van Saurus en ploegen van Aegir en Agon. 

We wensen iedereen heel veel succes, maar ook zeker heel veel plezier komend weekend! Aan alle eerstejaars: laat zien wat je in de afgelopen ArCo-periode geleerd hebt, geniet van je eerste wedstrijd en blijf ook vooral om je verenigingsgenoten aan te moedigen,  want meer paars is meer  beter!

Asopos wint de Najaars!

Met paars-wit-rode groet, Laura Lems

ht. Commissaris Wedstrijdroeien der A.L.S.R.V. Asopos de Vliet

 

Iris Aerts

ht. Commissaris Competitieroeien der A.L.S.R.V. Asopos de Vliet

 
 

Contact

Correspondentieadres:

Asopos de Vliet

Postbus 100

2300 AC Leiden

 

Bezoekadres:

Asopos de Vliet

Zijlstroom 137

2353 NN Leiderdorp

071-5892897 (bestuurskamer)

Access denied for user 'root'@'localhost' (using password: YES)