Voorbeschouwing Winterwedstrijden

Hetairoi, lieve leden,

 

Komend weekend begint het echt! Met de Winterwedstrijden als begin van het lange baanseizoen zal tegelijkertijd ook het nationale roeiseizoen van start gaan. Na de NKIR is dit de eerste officiële krachtmeting met de rest van roeiend Nederland én tevens de eerste wedstrijd waar er in de Eerstejaarsklassementsvelden punten gepakt kunnen worden. Met de Zijlhead als voorbereiding in het achterhoofd zullen de ploegen komend weekend een afstand van maar liefst 5 kilometer af moeten leggen.

 

Het DEJ-veld is het eerst gelote veld: Martha, Djoeke, Lieke, Inge, Vera, Dominique, Daphne, Frederike en Toke zullen als eerste Asopos ploeg aan de start verschijnen. De dames hebben de afgelopen tijd een mooie stijgende lijn laten zien en veel stappen gezet in de boot. Op de Zijlhead hadden zij Njord als directe tegenstander, en hoewel er hier nog niet van de tegenstander gewonnen kon worden, lagen de percentages ontzettend dicht bij elkaar. Met de gezette stappen zou de uitslag dit weekend zomaar de andere kant op kunnen vallen.

 

Ook de EJLD heeft geen ideale voorbereiding gehad. Met een aantal blessures was nog maar even afwachten of alle roeiers dit weekend fit zouden zijn, maar morgen zullen er toch echt maar liefst 6 EJLD roeiers aan de start verschijnen. Als eerste zullen Eva en Iza met combipartners van Saurus en Argo en gestuurd door Robert de baan over gaan. Als enige combi-bootje in dit veld en weinig trainingen samen zal het een pittige race worden. Daarna zullen Sylvia, Lisanne, Mony en Manon samen met Laurien van start gaan om te strijden voor de klassementspunten. Met een mooi gevaren percentage op de Zijlhead mogen de dames met vertrouwen de boot in stappen morgen

 

Als eerste middengroeper zal Fleur van start gaan. Met hoge percentages op de wekelijkse sparsessies en de Zijlhead zal een goed resultaat niemand verbazen. Op de Hel pakte Fleur nog een mooie 6e plek mee in het DSB1x veld, met een race waar zij zelf niet helemaal tevreden mee was. Als de wedstrijd morgen net zo gaat als de afgelopen trainingen zou een mooie top 5 plek haast niet uit kunnen blijven.

 

Het eerste blok zal afgesloten worden door Elsemieke in het LDB1x veld. Met maar 10 inschrijvingen is het een vrij rustig veld waar voor Elsemieke ontzettend veel mogelijkheden liggen. De afgelopen wedstrijden heeft zij al laten zien niet onder te doen voor skiffeurs als de zusjes Veldhuis en Anouk van Leeuwen. Omdat Elsemieke nog beginner is in het scullen zal de tegenstand in het veld morgen aanzienlijk minder zijn dan op de Hel, en ligt er misschien wel een blik voor Els in het verschiet.

 

Na een korte pauze zal de rest van de eerstejaarsploegen in het tweede blok het spits afbijten. EJL heeft de laatste tijd wat blessures gehad waardoor er niet met een volledige Asopos boot gestart kan worden en er maar liefst 3 invallers nodig waren. Gelukkig waren Paul Couzy en Thomas Zwart bereid in te vallen, en werd er ook nog een invaller gevonden in Groningen (Alexander Kemmink). Hoewel de voorbereiding op deze manier niet ideaal was is er afgelopen woensdag met de juiste bootopstelling getraind en waren de coaches positief verrast! Na de laatste tijd al goede percentages te laten zien op sparsessies is het de taak aan Judith, Lucas, Bonno, Bastiaan, Thomas, Alexander, Paul, Jeroen en Maarten om morgen de eerste klassementspunten binnen te slepen.

 

Net als EJL kampt EJZ met blessures, waardoor EJZ dit weekend in een 4+ start in plaats van in de 8+. De afgelopen tijd hebben Nicole, Stephan, Lukas, Niels en Dylan veel getraind in de 4+ en een korte tijd al veel stappen gezet. Omdat er met de 4+ nog bijna geen sparsessies zijn gevaren is het dit weekend spannend waar in het veld de jongens kunnen meedraaien.

 

Na het geweld van de grote nummers is het tijd voor de lichte skiffeurs. Gewapend met een nieuwe Fillippi komt Ward goed voorbereid aan de start. Met een veld van bekenden en maar 4 tegenstanders zien de kansen er goed uit en zou het zomaar kunnen dat Ward net als op de Hel weer een mooi blik mee naar huis neemt!

 

Ook Mees, Jarno en Joost hebben de afgelopen tijd veel getraind ter voorbereiding op de WinterWedstrijden.  Op de Zijlhead startten Joost en Mees nog samen in de 2x, niet zonder succes. Met een percentage van ruim 90 procent eindigden ze op een mooie 4e plek! Nu kijken of ze dit allebei mee kunnen nemen de skiff in. Jarno heeft de laatste tijd alleen maar in de skiff getraind dus is optimaal voorbereid op de winterwedstrijden. Op de Hel en de Zijlhead eindigde hij steady in de middenmoot, misschien dat hij komende weekend wel een paar plekken omhoog kan schuiven.

 

Het laatste veld van zaterdag is het de beurt aan de 4+'tjes. De zware 4+ heeft de afgelopen tijd in zowel de 4+ als de 4- getraind, met als doel uiteindelijk het 2k seizoen gaan starten in de 4-. Maar ook in de 4+ wordt er niet onverdienstelijk geroeid. Na een pittige Zijlhead lieten ze zien in goede vorm te verkeren en een geduchte tegenstander te zijn, zo werd er maar 3 seconde langzamer gevaren dan de Elite4+ van Njord. Het is een goed bezet veld met veel tegenstanders die ze het hele jaar nog tegen gaan komen, dus een voorproefje voor de rest van het seizoen. Siem, Mathijs, Sergio, Thijs-jan en Robert zullen flink aan de bak moeten morgen. Sean kan helaas niet starten ivm ziekte.

 

Ook de lichte vier zal hun beste beentje voor moeten zetten. De afgelopen trainingen is er veel gespard met de zware 4 op Asopos, maar komende weekend zullen Victor, Casper, Tim, David en Sophie het op moeten nemen tegen de lichtgewichten van roeiend Nederland. Met maar 7 inschrijvingen ligt er nog niets vast en zou er best een mooi resultaat neergezet kunnen worden. 

 

Zondag

Op zondag zal Joost nog een keer de boot in stappen. Nadat hij zaterdag al in de skiff heeft gestart zal hij op zondag ook nog de 2x in stappen samen met Felix. Het dubbel2 avontuur op de Zijlhead samen met Mees was erg succesvol, dus het zou zomaar kunnen dat de combinatie met Felix net zo lekker loopt. Met maar 9 inschrijvingen in het LHB2x veld zal een top 5 plaats zeker mogelijk zijn.

 

Na de 2x is het tijd voor de 2-, waar Meike en Vivian in het paars zullen starten. In een veld met veel ouderejaars roeiers waar Meike vorig jaar tegen heeft geroeid, zal het een pittige wedstrijd worden. Op de trainingen zaten zij nog niet altijd even lekker samen, maar uiteindelijk telt het wedstrijdresultaat. Zo is er op de Zijlhead een mooi percentage gevaren. Wie weet valt zondag alles wel samen, en worden de mooie halen onderwater van de Zijlhead weer gevonden!

 

Na de 2- zal Sanne het weekend afsluiten in de skiff. Waar het origineel het plan was om in de 2x te starten met Anouk, zal Sanne het zondag toch alleen moeten doen. Hoewel de voorbereiding in de skiff dus minimaal was, heeft Sanne al ontzettend veel skiff-ervaring die zondag goed van pas zal komen. Met maar 5 andere inschrijvingen zou Sanne nog wel eens hoog kunnen eindigen.

 

De winterwedstrijden is een ontzettend leuke wedstrijd om mee te fietsen, en er starten dit jaar veel Asopossers. Daarnaast is het ook de eerste echte wedstrijd voor de eerstejaars, wat het natuurlijk ook een stuk spannender maakt. Met goede weersvoorspellingen voor dit weekend wil ik iedereen vragen vooral langs te komen om mee te fietsen en de ploegen aan te moedigen! Dat er maar veel paars op het water en langs de kant te zien mag zijn!

 

Met paars-wit-rode groet,

Laura Lems

h.t. Commissaris Wedstrijdroeien der A.L.S.R.V Asopos de Vliet

 

Tijdschema Zaterdag

Blok 1:10:00

EJD (Djoeke, Lieke, Inge, Vera, Dominique, Daphne, Frederike,Toke, Martha)

EJLD (Sylvia, Lisanne, Mony, Manon, Laurien)

DB1x( Fleur)

LDB1x (Elsemieke)

Blok 2: 13:00

EJL (Lucas, Bonno, Bastiaan, Thomas, Alexander, Paul, Jeroen, Maarten, Judith)

EJZ (Stephan, Lukas, Niels, Dylan, Nicole)

LHE1x (Ward)

LHB1x (Mees, Jarno, Joost)

Blok 3: 16:00

HG4+ (Siem, Mathijs, Sergio, Thijs-jan, Robert)

LHG4+ (Victor, Tim, Casper, David, Sophie)

Tijdschema zondag:

Blok 4: 12:30

LHB2x (Joost&Felix)

Blok 5:15:30

DG2- (Vivian&Meike)

DG1x (Sanne)

 
 

Contact

Correspondentieadres:

Asopos de Vliet

Postbus 100

2300 AC Leiden

 

Bezoekadres:

Asopos de Vliet

Zijlstroom 137

2353 NN Leiderdorp

071-5892897 (bestuurskamer)

Access denied for user 'root'@'localhost' (using password: YES)