Voorbeschouwing Thetis-sprint & ARB

Hetairoi, lieve leden, beste lenteleden,

 

Dit weekend is Asopos op meerdere plekken te vinden! Zo starten onze toppers de Europese Kampioenschappen in Luzern, wordt de Driekamp op eigen terrein georganiseerd en reizen we met de wedstrijdsectie af naar de Bosbaan om de Thetis sprint en de ARB te starten.

 

Na een lange periode van blessures zal Ruth dit weekend voor het eerst sinds de Hel van het Noorden starten! Omdat een 2k momenteel nog iets te zwaar is zal zij alleen op vrijdag de Thetis-sprint starten. Ruth roeit al enige tijd in de skiff en beschikt over flink wat vermogen. Op de ergometer heeft zij al laten zien erg hard te kunnen gaan en ook in de skiff ligt de bootsnelheid hoog. Komende vrijdag heeft zij maar 4 tegenstanders dus zou de strijd om de winst nog wel eens spannend kunnen worden!

 

Sanne al dit weekend maar liefst drie keer in de skiff van start gaan. Op de Thetis-sprint in het DE 1x-veld, op zaterdag in het DG1x-veld en op zondag weer in het DE1x-veld. Hoewel Sanne de laatste tijd vooral veel in de dubbeltwee heeft gezeten en niet in de skiff heeft Sanne ontzettend veel skiffervaring en gaat het haar makkelijk af. Op vrijdag zal zij gelijk A-finale starten tegen flink wat bekenden! Op zaterdag en zondag zijn de velden wat drukker bezet en is de tegenstand een stuk sterker, dus gaat het spannend worden waar Sanne zich binnen dezxe velden plaatst.

 

EJZ als de mannen er de eerste 1000m wat explosiever inspringen is de aansluiting vinden met de rest van het veld zeker mogelijk. Er is de afgelopen twee weken met dezelfde opstelling in de 4+ doorgetraind en de mannen raken steeds beter op elkaar ingespeeld wat de bootsnelheid zeker ten goede komt. Op vrijdag zullen de mannen eerst het sprintje starten en met maar drie tegenstanders beloofd het een spannende wedstrijd te worden. Op zaterdag en zondag zullen zij in het HEj4+- en het HB4+ veld starten.

 

Meike & Vivian hebben voorheen altijd gestart in de 2-, maar zijn sinds een maandje een andere koers ingeslagen. Omdat het in de 2- niet ging zoals gehoopt en de resultaten wat tegenvielen is er besloten het scullen een kans te geven en dit bleek een succes. Na eerst te skiffen zijn ze sinds kort in de 2x gestapt en dit blijkt een goede stap te zijn geweest! Technisch gezien gaan de dames sneller vooruit dan voorheen en er worden steeds rappere tijden gevaren! Komend weekend zullen zij eerst de sprint starten en op zondag in het DB2x-veld. Het gaat dit weekend spannend worden waar in het veld Meike & Vivian de aansluiting zullen vinden.

 

Joost & Jarno zullen dit weekend voor het eerst samen in de boot starten. Jarno startte dit seizoen voornamelijk in de skiff en Joost in de 2x, maar dit weekend zullen zij in de dubbeltwee strijden voor het beginnerblik! Beide heren zijn dicht in de buurt van het scullende beginnerblik geweest maar het heeft helaas nog niet mogen baten. Zij zullen vanavond eerst de Thetis-sprint starten, op zaterdag in het zware dubbeltwee veld en dan op zondag alles op alles zetten voor de winst in het LHB2x -veld. In een veld met maar zeven inschrijvingen valt er maar een ploeg af na de time-trial dus zal de A-finale halen geen probleem worden, maar in de A-finale zal het nog een pittige strijd gaan worden.

 

In de lichte 2x wordt er de afgelopen tijd flink doorgewisseld, en dit weekend mogen Felix & Mees samen in het LHDev2x-veld starten! Op de ZRB wisten zij samen het beginnerblik te pakken en voeren zij ook in het klassementsveld naar een mooie vierde plek. Maar ondertussen ligt de lat voor de 2x al een stuk hoger en werd er op de Westelijke maar liefst naar de tweede plek geroeid, wat de druk voor dit weekend wat hoger legt. Maar Felix & Mees hebben al eerder laten zien hard te kunnen varen samen en zullen dit weekend vooral de strijd aan gaan met Okeanos om het gat met de gedoodverfde winnaar zo klein mogelijk maken! Joost, Jarno, Mees & Felix zullen dit weekend afsluiten in het 4x, in het HE4x veld.

 

EJL gaat een spannend weekend tegemoet. Op zaterdag zullen ze hard aan de bak moeten om weer wat klassementspunten binnen te slepen. De mannen staan momenteel op een achtste plek in het klassement, maar kunnen zeker nog wel een plekje omhoog schuiven. Ze zijn in een pittige voorwedstrijd geloot, maar vorig wedstrijdweekend hebben ze laten zien zeker mee te kunnen komen met de top van het veld. Op zondag ligt EJL als favoriet aan de start na het beginnerblik op de Westelijke op een haar na mis te lopen. Kijkend naar de afstand met de nummer 3 op de Westelijke is het dit weekend de beurt voor Asopos en is de kans aanwezig dat onze lichte pikken dit weekend met het blik naar huis toe gaan!

 

De EJD heeft de afgelopen twee weken veel stappen gezet. De sterke halen werden veel consequenter laten zien tijdens trainingen en de geklokte tijden zijn dan ook goed. Hoewel zeker het ED’en een stuk beter gaat dan voorheen hebben de dames er af en toe nog moeite mee de massieve halen mee te nemen naar het hogere tempo toe; daar ligt dit weekend dan ook extra de focus op. Hoewel de dames op zaterdag geen makkelijke voorwedstrijd hebben, is het (mits zij de juiste halen meenemen naar het hoge tempo) zeker mogelijk om een plekje in de A-finale te bemachtigen.

 

Iza & Eva gaan iedere wedstrijd met sprongen vooruit en komen iedere wedstrijd een stukje dichter in de buurt bij dat beginnerblik. Qua kracht en doorzettingsvermogen zit het bij de dames zeker goed wat er voor zorgt dat zij op zaterdag in het LDB2x-veld zeker meedoen voor de winst. In de voorwedstrijd moeten zij het opnemen tegen bootjes die ze stuk voor stuk al eens hebben verslagen, dus de A-finale halen moet zeker lukken. Als de dames in de finale hun beste race varen zou het zomaar eens kunnen gebeuren dat ze er met de eerste plek vandoor gaan!

 

Voor Elsemieke & Renate staat er dit weekend meer op het spel dan alleen het klassement, zij willen zich dit weekend namelijk kwalificeren voor het EUC in September. Hier moeten zij echter wel bepaalde percentages voor varen dit weekend en zij zijn zeker niet de enige die dit weekend varen voor de EUC. Op de Westelijke hebben de dames maar liefst twee keer geblikt in de 2x en Elsemieke en Renate blijven zich verbeteren en gaan per training harder. Op zondag zullen zij het tegen elkaar opnemen in het LDE1x- veld en zal het een leuke onderlinge strijd worden. Elsemieke wil zich ook in de skiff kwalificeren voor het EUC dus zal zowel op zaterdag als op zondag goede tijden moeten varen om in september naar Zweden af te mogen reizen.

 

Net als voor EJL wordt het ook voor EJLD een bijzonder spannend weekend. Op zaterdag mogen zij het in de voorwedstrijd opnemen tegen oa Nereus, Triton en Njord wat het een spannende voorwedstrijd gaat maken. Alleen de eerste drie bootjes mogen door naar de A-finale dus de dames moeten flink aan de bak om de concurrentie voor te blijven. Ook op zondag gaat het weer spannend worden, want misschien wordt EJLD dit weekend wel beginner af. Op de Westelijke waren ze erg dichtbij maar werden de zenuwen de dames teveel en lukte het in de finale niet, maar dit weekend is er weer een kans! Ze hebben al meermaals laten zien zeker bij de top van het veld te horen en gaan dit hopelijk weer dubbel en dwars waarmaken dit weekend!

 

Ook Fleur is dit weekend aanwezig op de bosbaan en zal starten in de U23 acht van de bond. Sinds de hollandia traint Fleur zo’n vier keer per week op de Bosbaan en ook in de Wedau heeft zij namens Nederland mogen starten met de U23 acht. Sinds kort zijn er wat nieuwe dames bij de selectie gekomen en wordt er rond de Damen besloten met welke roeiers de tweede Worldcup gestart gaat worden, een goed resultaat komend weekend is dus erg belangrijk! Op de Wedau regatta werd er goed gevaren en een tweede plek behaald, de verwachting is dan ook dat Fleur er samen met de U23 acht vandoor gaat met het blik!

 

Het belooft een ontzettend spannend weekend te worden; vorig weekend zaten er veel ploegen in de buurt van het blik en met twee weken extra trainen zouden er dit weekend zomaar meerdere blikken voor Asopos gehaald kunnen worden! Kom dus ook vooral naar de Bosbaan om onze ploegen aan te moedigen en ze naar de overwinning te helpen!

 

Met paars-wit-rode groet,

Laura Lems

h.t. Commissaris Wedstrijdroeien der A.L.S.R.V. Asopos de Vliet

 

Tijdschema vrijdag:

Voorwedstrijden

18:10 - LHG2x: Felix&Mees, Joost&Jarno

Finales

19:13 - DB1x: Ruth Andreae

19:16 - DE1x: Sanne Dijkstra

19:22 - HB4+: EJZ

19:25 - DG2x: Meike&Vivian

20:13 - LHG2x

 

Tijdschema zaterdag:

Voorwedstrijden

08:10 - HDev2x: Joost&Jarno

08:15 - HEj4+: EJZ

08:50 - DEj8+: EJD

09:10 - LHDev2x: Felix&Mees

09:25 - LDB2x: Iza&Eva

09:35 - LDDev2x: Elsemieke&Renate

10:40 - DG1x: Sanne Dijkstra

11:20 - LDEj4*: EJLD

14:45 - LHEj8+: EJL

Finales

15:50 - HDev2x

15:55 - HEj4+

16:10 - DEj8+

16:35 - LHDev2x

16:40 - LDB2x

16:45 -  LDDev2x

17:05 - DG1x

17:20 - LDEj4*

18:20 - LHEj8+

 

Tijdschema zondag:

Voorwedstrijden

08:46 - DE1x: Sanne Dijkstra

09:09 - LDE1x: Elsemieke Hack, Renate Vos

11:24 - HB4+: EJZ

11:41 - LHB8+: EJL

11:48 - LDB4*: EJLD

12:13 - LHB2x: Joost&Jarno

12:18 - DB2x: Meike&Vivian, Iza&Eva

12:35 - DE8+: Fleur Jaspers (icm U23 acht)

12:40 - DB8+: EJD

12:54 - HE4x: Joost, Jarno, Felix, Mees

Finales

14:33 - DE1x

14:43 - LDE1x

16:53 - HB4+

17:03 - LHB8+

17:08 - LDB4*

17:28 - DB2x

18:08 - DE8+

18:13 - DB8+

18:28 - HE4x

 
 

Contact

Correspondentieadres:

Asopos de Vliet

Postbus 100

2300 AC Leiden

 

Bezoekadres:

Asopos de Vliet

Zijlstroom 137

2353 NN Leiderdorp

071-5892897 (bestuurskamer)

Access denied for user 'root'@'localhost' (using password: YES)