Nabeschouwing Knorrensteijn Memorial Regatta 2019

Hetairoi, lieve leden,

 

Afgelopen weekend was het tijd om te flaneren in oktoberfestsferen op de Knorrensteijn Memorial Regatta bij Euros. Het was een erg regenachtige dag, maar de keerboei bracht genoeg spanning en sensatie om de dit goed te maken.

In het derde blok zijn twee dubbelviertjes van de instroom van start gegaan. Allereerst ging de Witte Lijst van start, zij roeiden voor de eerste keer in deze opstelling. Ze begonnen sterk en lagen tot de helft op de derde plek. De afstand bleek toch iets te lang om dit te kunnen doorzetten. Uiteindelijk eindigden ze op de vijfde plek. 

De Metope startte twee bootjes na de Witte Lijst, met daartussen de dames van Proteus. De eerste 1250 meter voer de Metope de snelste tijd van het veld. Zij en Proteus liepen daarna in op de Witte Lijst, waardoor ze het met z’n allen spannend maakten bij de keerboei. Bas en Daniëlle lieten nauwelijks licht tussen de bootjes, wat nadien misschien zelfs wel zorgde voor een relatiecrisis #tochgeencouplegoals. De dames van Proteus gingen als een speer en haalden hiermee de eerste plek en hun eerste punten voor de Najaarsbokaal binnen. De Metope heeft een goede race gevaren en behaalde hiermee de tweede tijd. Dit betekent dat ze wederom een tweede plaats in de Najaarsbokaal hebben gevaren. 

 

In het vijfde blok startten twee bootjes van de heren(W)instroom. De Cycladen ging als eerst van start en voer de snelste 1250 meter tijd. Zo rond de helft lagen ze vlak achter een boot van Orca, met achter hen een boot van Proteus. Dit resulteerde wederom in spannende keerboei manoeuvres en de nodige protesten nadien. Gelukkig heeft dit geen gevolgen gehad voor de tijd en eindigden ze op een nette derde plek. Winstroom 2 startte in de Sichon. Deze heren hebben een vrij stabiele race gevaren. Er was te zien dat ze alle vier hard aan het werk waren. Echter zat het technisch nog niet genoeg samen om meer aansluiting bij het veld te vinden. Wel hebben ze twee bootjes achter zich kunnen laten en hebben hiermee een tiende plek behaald. 

Over twee weken zullen deze ploegen ook aan de start van de Asopos Najaars verschijnen. We verwachten de heren hier weer samen in een acht te zien en zijn benieuwd wat ze dan kunnen laten zien. Ook de dames zijn dan weer van de partij, met voor hen de laatste wedstrijd van de Najaarsbokaal. 

Met paars-wit-rode groet,

Renate Vos

h.t. Vice-Praeses & Commissaris Wedstrijdroeien der A.L.S.R.V. Asopos de Vliet

Carina Hof

h.t. Commissaris Competitieroeien der A.L.S.R.V. Asopos de Vliet

 
 

Contact

Correspondentieadres:

Asopos de Vliet

Postbus 100

2300 AC Leiden

 

Bezoekadres:

Asopos de Vliet

Zijlstroom 137

2353 NN Leiderdorp

071-5892897 (bestuurskamer)

Access denied for user 'root'@'localhost' (using password: YES)