Pricewise - Asopos: de 5 beste en meest vernieuwende roeiboten

Echte roeifanaten weten als geen ander dat het allemaal draait om de perfecte haal. Het vermogen van iedere roeier afzonderlijk bepaalt de prestatie. Hoe wordt dat eigenlijk gemeten? In andere sporten is het al heel normaal dat allerlei meetapparatuur, zoals sensoren, wordt gebruikt om prestaties te meten. Worden die inmiddels ook in de beste roeiboten gemonteerd? En hoe liggen momenteel de prijzen van de meest vernieuwende roeiboten? Betaalbaar of moeten we hier aan een persoonlijke lening denken?

Boten van nu

Een standaard C8+ roeiboot van tegenwoordig is voorzien van kogellager bankjes, verstelbare slidings van aluminium, voetenbord met heelflex, riggers, overslagdollen en een roer. Zonder sensoren praten we hier over zo'n 30.000 euro. Voor echte wedstrijdboten loopt de prijs in sommige gevallen nog meer op. Een goede financiering is dus noodzakelijk, zoals bijvoorbeeld een persoonlijke lening. De hele lichte en vooral ranke wedstrijdboten zijn in eerste instantie prachtig om te zien. Hoe snel en strak ze over het water glijden, zo lijkt het. De perfecte haal, die solo of gezamenlijk gemaakt moet worden, bepaalt de prestatie en de uiteindelijke snelheid. De perfecte financiering bepaalt de aankoop van de boot.

De 5 beste roeiboten

● Carl Douglas Racing Shells Special, een echte special als je in alles het absolute beste wil zijn

● Carl Douglas Racing Shells, bijzonder fraaie houten skiffs en tweeën

● Nelo Rowing, boten gebouwd met koolstofvezel en een tussenlaag van PVC

● Baumgarten RS, op zo goed als iedere roeivereniging aanwezig

● Filippi skiffs, succesvol op internationale wedstrijden

Een passie financieren

Of het nou hobby of professie is, de financiering ervan blijft even belangrijk. Spaargeld aanspreken kan natuurlijk ook, als dat voorhanden is. Maar wedstrijdroeien is al duur genoeg, net als autoracen. Financieren met een doorlopend krediet is verstandiger dan al het beschikbare spaargeld erin steken. Het spaargeld is wellicht beter te gebruiken voor eventuele tegenvallers of gewoon om eens met vakantie te gaan. Kredietverstrekkers bieden speciale producten aan zoals een persoonlijke lening (in te zetten als financiering van welk goed dan ook, dus ook een wedstrijdroeiboot).

Conclusie

Goed voorbereid naar nieuwe wedstrijdboten kijken is verstandig. De gevleugelde uitspraak Kijken, kijken, niet kopen kennen we allemaal en is hier goed van toepassing. Eerst het budget bepalen, dan over de financiering nadenken en dan pas naar de botenwinkel stappen, zou de juiste volgorde zijn. Net zoals men zich voorbereidt op de European University Championships in Jönköping, Zweden, maakt men zich klaar voor de aankoop van één van de 5 beste roeiboten. Topfit in de W1x of de LM2x en klaar voor start!

 
 

Contact

Correspondentieadres:

Asopos de Vliet

Postbus 100

2300 AC Leiden

 

Bezoekadres:

Asopos de Vliet

Zijlstroom 137

2353 NN Leiderdorp

071-5892897 (bestuurskamer)

Access denied for user 'root'@'localhost' (using password: YES)