Voorbeschouwing 49e Grolsch Asopos Najaarswedstrijden

Hetairoi, lieve leden,

Het is eindelijk zo ver, dit weekend zijn de 49e Grolsch Asopos Najaarswedstrijden! De wedstrijd waar de instroom- en eerstejaarsploegen het hele najaar naartoe hebben gewerkt. 

Op zaterdag zullen er ‘s ochtends vroeg 17 damesploegen aan de start van het DOnervC4+-veld verschijnen. Met deze flinke delegatie dames C4+’en roeit er in bijna elke voorwedstrijd wel een Asopos ploeg mee. Er is vanaf het begin van de ArCo periode gelijk hard getraind door de nieuwe lichting eerstejaars, en op Dwarsity’s en ergoruks zijn harde tijden gevaren. Met de laatste voorbereidingen op de pre-Najaars zijn de dames op alles voorbereid, dus wij hebben er vertrouwen in dat een hoop Paarse ploegen mee gaan varen voor de finale plekken. 

In het tweede blok zullen de dames dubbelviertjes de laatste wedstrijd van de instroomperiode starten. Dit keer hebben de bootjes bijna dezelfde samenstelling als op de Knorrensteijn, alleen Hester en Sophie zijn van boot gewisseld. De dames hebben afgelopen weken weer goed getraind en de bootjes lopen steeds beter. Als de dames goed focussen op het doorstaan tot achterin, gaat het helemaal goed komen! In hetzelfde blok start Gluteus Maximus in het H4+-veld. Waar ze vorig jaar nog voor het eerst in een C4+ de baan over gingen, liggen ze straks aan de start van hun eerste 2k in een gladde vier. De heren worden gestuurd door Fiona. Het is een sterk veld, dus de heren kunnen goed laten zien wat ze waard zijn.

Het derde blok wordt afgetrapt door de heren instroom, zij starten na de Knorrensteijn weer in een acht in plaats van twee viertjes. Ze starten in het selectieveld en nemen het dus op tegen de potentiële eerstejaars wedstrijdboten van andere verenigingen. Dit belooft een spannende strijd te worden.

Namens Asopos zullen er drie dames dubbeltweetjes meedoen op de Najaars, waaronder twee ploegen van MGD en één ploeg met oud-wedstrijdroeiers. In voorwedstrijd 2 zullen Meike & Sterre en Frederike & Djoeke starten. Beide ploegen trainen nog niet heel lang in de dubbeltwee en gaven daarom de voorkeur aan de Najaars in plaats van de Tromp. Daarom is dit voor een deel van de dames (op de Amstelbeker na) de eerste wedstrijd van het middengroep seizoen. Beide ploegen hebben goede stappen gezet afgelopen trainingen. Het baanritme en de bootsnelheid worden steeds hoger, dus het belooft een mooie strijd te worden.

In voorwedstrijd 3 zullen Sylvia en Milou de strijd aangaan over 2k. Ze trainen sinds begin september samen en het roeien zit lekker samen. Wel moet er eigenlijk nog wat meer aan de conditie gewerkt worden, dus de dames zullen het vooral van hun techniek en ervaring moeten hebben.   De dames instroomacht start in een veld met weinig inschrijvingen, waardoor ze een directe finale zullen varen. Er zit veel ervaring in de boot en hopelijk komt dit ook naar voren in de wedstrijd. 

Op zondag zullen al vroeg in de ochtend de eerste heren C4+’en van start gaan. De heren hebben ontzettend fanatiek getraind de gehele ArCo-periode en we hebben erg veel enthousiasme gezien tijdens de Dwarsity’s. Namens Asopos zullen er 8 herenploegen starten. Er zijn goede tijden gevaren op ergoruks en sparsessies, dus wanneer dit trucje op de Bosbaan herhaald zal worden hebben wij er vertrouwen in dat Asopos hele goede finalekansen heeft!

In het tweede blok zullen de dames in de Witte Lijst voor de tweede dag aan de start verschijnen, dit keer in het selectieveld. Op de Knorrensteijn hebben ze al een ander selectiebootje weten te verslaan, wie weet een goede voorbode voor deze wedstrijd.

In hetzelfde blok gaan ook twee dames 4+jes van start. Allereerst zal de ploeg *NSYNC van start gaan. Deze ploeg bestaat voornamelijk uit tweedejaars competitieroeiers die voor het eerst in een gladde 4+ aan de start zullen verschijnen. De voorwedstrijd erna zal de ploeg EJDolletjes de strijd aan gaan. De startende ploeg bestaat uit twee dames uit Zwaartekracht en twee dames uit EJD ‘19. Als oud wedstrijd- en opleidingsroeiers is dit niet hun eerste 2k, maar voor de meesten wel de eerste in een 4+. 

In blok drie zullen drie Asopos heren tweetjes het tegen elkaar opnemen in de strijd om het felbegeerde Najaarsblik. In voorwedstrijd 2 zullen Dylan en Stephan de baan over gaan. De mannen zijn na een jaar boordroeien bij EJZ ’19 nu overgestapt naar het scullen. Dylan en Stephan beschikken over een hoop vermogen, en het lukt steeds beter om deze kracht in de dubbeltwee om te zetten in bootsnelheid. Als de heren technisch goed blijven roeien en hun kracht efficiënt omzetten in bootsnelheid kunnen ze goed meevaren in het veld. In de derde voorwedstrijd zullen Niels & Lukas en Jarno & Fabian het tegen elkaar gaan opnemen. Niels en Lukas hebben net als de andere heren van Zwaar ’19 voornamelijk geboordroeid en hebben pas sinds kort de overstap naar het scullen gemaakt. Technisch is een dubbeltwee behoorlijk anders dan een groot boordnummer. Het is dus altijd even zoeken naar de juiste baanhaal, maar de mannen hebben afgelopen weken goede stappen gezet. Het is voor Niels en Lukas de eerste wedstrijd in de dubbeltwee, maar als ze de technische stappen uit de trainingen meenemen denk ik dat ze goed mee kunnen varen.

Jarno en Fabian, beter bekend onder de ploegnaam “MGL’16 returns: de twee ariërs”, hebben al wat meer ervaring in kleine nummers. Jarno heeft afgelopen twee middengroepjaren geskifft en gedubbeltweed, dus aan ervaring zit het bij deze mannen zeker goed. Ze hebben welgeteld twee keer getraind, maar ik verwacht dat de basis van de mannen voldoende zal zijn om op terug te vallen en goed mee te kunnen varen in het veld. Het belooft een mooi Asopos-duel te worden, dus ik ben benieuwd wie er aan het langste eind zal trekken.

Tot slot verschijnen de dames in de Metope voor een tweede keer aan de start. Zij zullen weer strijden voor de punten in de Najaarsbokaal. Voor hen de laatste wedstrijd van de bokaal, dus nu is het moment om nog lekker even punten binnen te harken. 

De Najaars is onze eigen wedstrijd, dus zorg ervoor dat het paars goed vertegenwoordigd is. Om tussen je eigen wedstrijden en hulpkrachtshifts door de Asoposploegen aan te kunnen moedigen staat hieronder een tijdschema. Uitslagen zijn te vinden op time-team.nl.

Asopos wint de Najaars!

Met paars-wit-rode groet,

Renate Vos

h.t. Vice-Praeses & Commissaris Wedstrijdroeien der A.L.S.R.V. Asopos de Vliet

Carina Hof

h.t. Commissaris Competitieroeien der A.L.S.R.V. Asopos de VlietTijdschema zaterdag:

Blok 1

Vanaf 8:25 - DOnerv C4+Blok 2

10:34 - H 4+ (Esli, Joost, Thijs, Thomas, stuur Jennifer)

10:39 - D 4* (Sanne, Julia, Saskia, Hester, stuur Yadi)

10:44 - D 4* (Eline, Asha, Iris, Sophie, stuur Vivianne)Blok 3

13:48 - H selectie 8+ (Roy, Daan, Koen, Tristan, Gerben, Thomas, Jurren, Peter, stuur Judith)

13:58 - D 2x (Meike, Sterre)

13:58 - D 2x (Frederike, Djoeke)

14:03 - D 2x (Sylvia, Milou)Directe finales

17:05 - D 8+ (Anniek, Jitske, Maaike, Sanne, Suzanne, Fleur, Dominique, Bianca, stuur Fiona)Tijdschema zondag:

Blok 1

Vanaf 8:08 - HOnerv C4+Blok 2

9:54 - D selectie 4* (Sanne, Julia, Saskia, Hester, stuur Lea)

10:29 - D 4+ (Alisa, Hedwig, Sanne, Anne, stuur Carolijn)

10:34 - D 4+ (Sanne, Ilse, Daphne, Lieke, stuur Elizabeth)Blok 3

12:17 - H 2x (Stephan, Dylan)

12:22 - H 2x (Niels, Lukas)

12:22 - H 2x (Jarno, Fabian)

12:27 - DErv 4* (Eline, Asha, Iris, Sophie, stuur Vivianne)

 
 

Contact

Correspondentieadres:

Asopos de Vliet

Postbus 100

2300 AC Leiden

 

Bezoekadres:

Asopos de Vliet

Zijlstroom 137

2353 NN Leiderdorp

071-5892897 (bestuurskamer)

Access denied for user 'root'@'localhost' (using password: YES)