Pricewise - Een studie en roeien combineren

Een studie en roeien combineren

 

Het leven als student is niet goedkoop. Niet alleen maak je studiekosten en betaal je huur voor je kamer, ook het eten, drinken en stappen kost geld. Wil je nog een beetje gezond leven? Dan is sporten, zoals roeien bijvoorbeeld, ook belangrijk. En niet alleen voor je lichamelijke gezondheid, maar bij een vereniging doe je ook interessante contacten op. Alleen lid zijn van een vereniging kost wel geld. Niet iedere student heeft de mogelijkheid om naast zijn studie ook nog te werken. Gelukkig is er een oplossing, zodat je toch een sport kan beoefenen zoals roeien.

 

Wat kost roeien?

Om te weten voor welk bedrag je een lening moet afsluiten, is het ook handig om te weten wat je ongeveer kwijt bent voor roeien. Als je lid wil worden van Asopos, kan je eerst proeflid worden. Je betaalt dan 50 euro voor het introductiepakket. Als je vervolgens ook mee wil op kamp, betaal je nog eens 50 euro extra. Besluit je om vast lid te worden, dan betaal je 123,55 euro contributie per jaar. Daarbovenop betaal je ook 37,45 euro KNRB-contributie per jaar. Als eerstejaars lid ben je verplicht om 25 uur voor de vereniging te werken, werkacties genaamd. Je kan er ook voor kiezen om de werkacties af te kopen, dan betaal je eenmalig 160 euro. Hierbij komt de kleding er natuurlijk nog bij op. Dat kan je zo duur maken als je zelf wilt.

 

Kosten roeiboot

Bij de vereniging maak je gewoon gebruik van de boten die beschikbaar zijn. Maar misschien heb je het roeien wel zo ontdekt dat je het ook buiten de vereniging wil gaan doen. Als je echt een vernieuwende roeiboot wil met de nieuwste snufjes, dan mag je wel denken aan 30.000 euro. Als student zal je daar hoogstwaarschijnlijk zeker een lening voor nodig hebben. Als je tevreden bent met een tweedehands exemplaar die nog een laatste ronde mee kan, dan kan je denken aan enkele honderden euro's voor een boot. Een roeiboot aanschaffen voor jezelf kan altijd nog, eerst maar eens ontdekken hoe het roeien je vergaat bij de vereniging.Persoonlijke lening

Als student bouw je een studieschuld op als je leent bij DUO. Gelukkig heb je jarenlang de tijd om het af te betalen en is de rente van de lening laag. Maar deze lening is bedoeld om je studiekosten te kunnen betalen. Daarnaast krijg je een bepaald bedrag per maand met een maximum. Als je geen geld hebt om bij een roeivereniging te gaan, kan je denken aan een persoonlijke lening. Met deze lening krijg je in één keer een bedrag gestort op je rekening naar jouw wens. Het rentepercentage en de looptijd staan vast, je weet precies waar je aan toe bent.

 
 

Contact

Correspondentieadres:

Asopos de Vliet

Postbus 100

2300 AC Leiden

 

Bezoekadres:

Asopos de Vliet

Zijlstroom 137

2353 NN Leiderdorp

071-5892897 (bestuurskamer)

Access denied for user 'root'@'localhost' (using password: YES)