Pricewise - Hoe kies je de juiste roeiboot?

Hoe kies je de juiste roeiboot?

Je bent al een tijdje lid van de roeivereniging en je denkt erover om nu ook zelf een boot aan te schaffen. Roeien is de meest populaire sport onder studenten. Zolang je studeert, roei je. Roeien is dé grote ontspanning en je kunt er alle stress kwijt die je de afgelopen tijd hebt opgebouwd. Ook hoef je niet nog eens naar een dure sportschool want je krijgt hier al de perfecte training. Daarnaast brengt het roeien de broodnodige structuur in het leven van de gemiddelde student.

Stap 1: de keuze bepalen

Maar even terug naar de aanschaf van je eigen boot. Waarom wil je dat? Je traint nu in een 8+ en beleeft daar heel erg veel lol mee. Met elkaar presteren en samen zoeken naar de juiste haal. Maar je wil daarnaast ook nog zelf trainen. Gewoon even lekker roeien in je eentje. Af en toe heb je het even nodig, lekker alleen op het water. Maar wel met de juiste snelheid. Pas op boetes! Oké, nu je dat weet van jezelf, weet je ook wat voor boot je zoekt: een 1x.

Stap 2: het merk dat bij je past

Voel je jezelf al lekker in één van de boten van de roeivereniging, dan is de keuze snel gemaakt. Een Empacher, het merk dat vanaf 1923 de beste boten van de allerhoogste kwaliteit vervaardigt, een Douglas, de snelste en mooiste roeiboot die je jezelf kunt wensen of een Filippi, een echte wedstrijdboot van internationale klasse. Je ziet het al, onze roeivereniging vaart met topmerken. Daar horen echter ook topprijzen bij. Een gemiddelde 1x kost al gauw meer dan 10.000 euro! Je kunt op je eigen roeivereniging al deze boten bekijken, voelen en ervaren.

Stap 3: de aankoop en meer

De aanschaf kan snel geregeld zijn, maar het gaat hier om boten van hoge waarde. Die moet je dus verzekeren. Bij sommige verzekeraars kan dit via de inboedelverzekering. De net aangeschafte roeiboot valt vaak onder jouw inboedelverzekering. Je moet hem natuurlijk wel opgeven aan jouw verzekering. Dan is er nog een bootverzekering die je bij sommige verzekeraars kunt afsluiten. De premie is dan afhankelijk van het vaargebied en het soort boot dat je wilt verzekeren.

Dus?

Laat je goed informeren over de boten die binnen jouw keuze vallen en vergelijk de verschillende prijzen. Houd ook goed je eigen budget in de gaten en ga vooral lekker ervaren. Ga in elke boot zitten en beleef de vormgeving, het zitcomfort en kijk of de voetenbordplank voor jou goed is. Alles draait om een goede voorbereiding. Zie het als een warming-up voordat je gaat roeien. En heb je een goede roeiboot gevonden? De meeste roeiboten gaan, mits ze goed verzorgd worden, jaren mee!

 
 

Contact

Correspondentieadres:

Asopos de Vliet

Postbus 100

2300 AC Leiden

 

Bezoekadres:

Asopos de Vliet

Zijlstroom 137

2353 NN Leiderdorp

071-5892897 (bestuurskamer)

Access denied for user 'root'@'localhost' (using password: YES)