Voorbeschouwing Gyas-Hunze Race 2020

Hetairoi, lieve leden,

 

Het is weer tijd voor een van de mooiste competitiewedstrijden van het jaar. Ruim 100 Asopossers zullen afreizen naar het hoge noorden, om te roeien, te coachen, maar ook zeker om de kroegen onveilig te maken. Op zaterdag zal de achtervolgingsrace over 2.5 km plaatsvinden en op zondag zal er een sprint van 420m gevaren worden. 

In het eerste blok zullen de heren van Gluteus Maximus van start gaan in het H4+ veld. Zij zullen dit jaar de Vlietbokaal starten en deze wedstrijd zal ook gelijk voor de punten meetellen. Het is voor hen de tweede wedstrijd in een glad nummer en ik ben benieuwd hoe ze in hun veld zullen liggen. 

Daarna is het de beurt aan de eerste DOnervC4+ ploeg, namelijk Ultra Violet. Ze hebben de afgelopen Ergosparsessie met Njord laten zien dat ze heel wat kracht in huis hebben. Nu voor hen de kans om ook in de boot hard te roeien.

In blok 2 zal de Heren Opleidingsvier ‘Jan met de PetPet’ aan de start verschijnen. Ook zij roeien de vlietbokaal en zullen hier de eerste krachtmeting met hun bokaalveld hebben. De heren zullen vanavond op tijd naar bed gaan en zaterdag fris aan de start verschijnen, hopelijk resulteert dit in een mooi resultaat op de 2.5km. 

In het DOnervC4+ veld is het ditmaal de beurt aan pROWseidon en KiereVliet. De dames van KiereVliet zijn fanatiek aan het trainen en zijn goed voorbereid voor dit weekend. Hopelijk kunnen ze een mooie race varen dit weekend. De dames van pROWseidon kijken uit naar deze wedstrijd. Als ze net zo hard gaan in de boot als in de soos komt het helemaal goed!

De ochtend wordt afgesloten met maar liefst vier Asoposploegen in het derde blok. In het H4+ veld zullen de heren van Faugh-A-Ballagh van start gaan. Samen met wat heren van de 7Cs stappen zij dit jaar regelmatig in een 4+. Dit weekend zullen ze voor het eerst in deze samenstelling op een wedstrijd verschijnen. Dit veld wordt alleen over de lange afstand verroeid, ze zullen dus op zondag niet aan de start van de sprint verschijnen. 

Ook start de Dames Opleidingsdubbelvier ‘4* duurder’ in het derde blok. De Gyas-Hunze maakt voor hen ook deel uit van de bokaal. Dit weekend roeit Hester van de Cl2x met hen mee. 

De afgelopen tijd kampt Ame’Tethys’t met wat blessures waardoor de voorbereidingen wat werden bemoeilijkt. We vinden het heel leuk deze meiden dit weekend aan de start te zien verschijnen. Usain Boat wekt hoge verwachtingen voor de sprint. Zij mogen dit weekend hun naam eer aan doen en zichzelf bewijzen op het water.

 

In blok vier zullen de EJDolletjes aan de start verschijnen in poule 1 van de Vlietbokaal. Op de Najaars hebben ze al laten zien lekker mee te kunnen varen in het 4+-veld en ik ben benieuwd of dit in de Vlietbokaal ook zo gaat zijn. 

In het vijfde blok zullen de heren van Conatus Minimus in het HOnervC4+-veld roeien. De heren hebben door middel van de NSRF-meters laten zien dat ze goed gemotiveerd zijn. Ditmaal kunnen ze ook in de boot laten zien dat ze de Waard verdienen!

Er is nog niet definitief besloten of blok zes wel of niet doorgaat, dus het is nog even spannend voor de laatste twee ploegen van de dag.  De Waterkneuzen hebben met de Njordsparsessie al laten zien dat ze hard kunnen roeien. Als storm Francis zich gedraagt kunnen ze dit weekend laten zien hoe ze zich meten aan de rest van Nederland. 

Als laatste een veld waarin onze eigen Praeses zijn compodebuut zal maken. Er zal een heuse Pelasopos-combi aan de start van het BestuursC4+veld verschijnen. Met alleen Proteus als tegenstander zal deze strijd vooral om de eer gaan. 

Op zondag zullen er 13 ploegen aan de start van de 420m sprint verschijnen. Hieronder een overzicht van de blokindeling:

Blok 7: EJDolletjes en De Waterkneuzen

Blok 8: ZINK

Blok 9: Conatus Minimus

Blok 10: pROWseidon, Ame’Tethys’t, Gluteus Maximus

Blok 11: Usain Boat en Jan met de PetPet

Blok 12: 4* Duurder, Ultra Violet

 

Ik vind het ontzettend leuk dat we met zo’n grote groep naar Groningen gaan en ben benieuwd naar wat de ploegen zullen presteren. Tot vanavond in de Drie Gezusters!

 

Met paars-wit-rode groet,

 

Carina Hof

h.t. Commissaris Competitieroeien der A.L.S.R.V. Asopos de Vliet

 
 

Contact

Correspondentieadres:

Asopos de Vliet

Postbus 100

2300 AC Leiden

 

Bezoekadres:

Asopos de Vliet

Zijlstroom 137

2353 NN Leiderdorp

071-5892897 (bestuurskamer)

Access denied for user 'root'@'localhost' (using password: YES)