Pricewise - Thuis trainen door corona

Helaas is Asopos de Vliet tot 28 april gesloten conform de maatregelen van de overheid en is het bestuur alleen via e-mail bereikbaar. Sportscholen, fitnesscentra en zwembaden hebben de deuren gesloten en we moeten zoveel mogelijk binnen blijven. Als roeier ben je gewend om veel te trainen. Gelukkig zijn er veel manieren om fit te blijven terwijl je thuis zit.

 

Krachttraining voor thuis

Thuis kun je ook zonder gewichten en apparaten aan de slag met krachttraining. Hiervoor gebruik je jouw lichaamsgewicht. Op YouTube zijn veel fitnessvideo's te vinden waarmee je gratis aan de slag kunt. Het enige dat je nodig hebt is snel glasvezel-internet (voor de beste resolutie) en je kunt trainen waar en wanneer jij maar wilt. Goede oefeningen zijn de plank, squat, lunges, push ups en tricep dips. Daarnaast kun je deze periode gebruiken om te werken aan je balans door bijvoorbeeld een pilates filmpje te volgen en kun je na de training jouw spieren verwennen met een korte stretch- of yoga sessie. Als je meer uit je periode binnenshuis wil halen, kun je ervoor kiezen om enkele gewichten of dumbells te bestellen. Met dumbells kun je uitstekend unilaterale oefeningen uitvoeren. Atleten gebruiken deze oefeningen om explosiever te worden in hun bewegingen en de kracht te vergroten van de stabilisatoren.

 

Trainen op het roeiapparaat

Heb jij thuis een roeiapparaat? Dan zit je helemaal goed. Je kunt thuis dagelijks trainen op zowel afstand als snelheid en werken aan je technieken. Doordat een duurtraining op de roeitrainer erg intensief is duurt deze niet te lang. Met een halfuur hou je jouw conditie al goed op peil en kun je het uithoudingsvermogen zelfs verbeteren. Tijdens een duurtraining roei je continu op hetzelfde tempo. Voer het weerstandsniveau op per training en plak er steeds een paar minuten aan vast om je uithoudingsvermogen en kracht te verbeteren. Door een hartslagmeter of smart watch te dragen kun je kijken welke hartslagzones passen bij jouw trainingsdoel en gericht gaan trainen door in de juiste zone te blijven.

 

HITT training thuis

HIIT staat voor High Intensity Interval Training. Met een HITT training kun je thuis aan je conditie werken, wat ideaal is als je geen roeiapparaat ter beschikking hebt. Door middel van intervallen lever je in een korte tijd intensieve inspanning. Met een goede voorbereiding voorkom je blessures. Over het algemeen duurt een HITT training tussen de 15 en 30 minuten, waarin je je hartslag flink omhoog brengt. Het voordeel van HITT training zit hem ook in de korte tijdsduur. Doordat het zo'n effectieve trainingsvorm is kun je in minder tijd hetzelfde of zelfs een wat groter trainingseffect realiseren. Voorbeelden van oefeningen zijn bijvoorbeeld de burpee, lunge sprongen en jump squats. Omdat er veel gesprongen wordt, zijn deze oefeningen vaak iets minder geschikt voor mensen die in een appartement wonen.

 
 

Contact

Correspondentieadres:

Asopos de Vliet

Postbus 100

2300 AC Leiden

 

Bezoekadres:

Asopos de Vliet

Zijlstroom 137

2353 NN Leiderdorp

071-5892897 (bestuurskamer)

Access denied for user 'root'@'localhost' (using password: YES)