Pricewise - Wat te doen als je in quarantaine zit?

Wat te doen als je in quarantaine zit?

Nu mensen massaal binnen blijven, wordt er hard gezocht naar andere vormen van vermaak. De restaurants, cafés, sportscholen en onze roeivereniging mogen dan wel dicht zijn, maar gelukkig zijn er altijd genoeg andere leuke dingen die je kunt doen. Ook in quarantaine. Om je op weg te helpen hebben we een aantal tips op een rijtje gezet.

 

Leer een instrument bespelen

Misschien heb je ergens in huis nog wel een gitaar of een keyboard liggen omdat je altijd al wilde leren spelen, maar hier nooit aan toegekomen bent. Dit is het juiste moment. Niet alleen heb je alle tijd om de basics zelf uit te vogelen, bijvoorbeeld met behulp van YouTube, maar ook is het mogelijk om goedkoop lessen te volgen. Veel muzikanten zitten namelijk thuis door de maatregelen die genomen zijn om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Veel van deze muzikanten bieden tegenwoordig veilig lessen aan via Facetime, Zoom of Skype en helpen jou graag op pad. Wanneer iedereen weer uit quarantaine komt kun jij je vrienden en familie verrassen met je nieuwe skills. Natuurlijk maak je ook wat tijd vrij om fit te blijven in je vrije tijd. Het werkt het beste als jij de wekker gewoon blijft zetten en je dagen net als anders inplant met werk of studie en overige tijd voor ontspanning.

 

Lekker koken

Met een gezonde en smaakvolle maaltijd kun je jezelf flink verwennen. De supermarkten zijn nog gewoon open en er wordt haast klokje rond gewerkt om ervoor te zorgen dat deze goed bevoorraad blijven. De meeste producten zijn ook nog gewoon verkrijgbaar, dus het is niet nodig om terug te vallen op afhaalmaaltijden. Stof je kookboeken af of ga op internet opzoek naar lekkere recepten en sla aan het experimenteren. Op YouTube vind je vele kookkanalen en internet staat vol met kookblogs en recepten. Je kunt de maaltijd zelf misschien niet delen met je vrienden, maar je kunt in ieder geval je Instagram weer eens vol met mooie plaatjes zetten.

 

Financiën op orde brengen

Sommige taken blijf je maar uitstellen. Na een aantal dagen thuis heb je waarschijnlijk het hele huis gepoetst, je kledingkast opnieuw georganiseerd en de inhoud van de keukenkastjes eens bekeken. Deze periode is ook een mooi moment om je financiën eens onder de loep te nemen. Wat komt er allemaal binnen en waar geef je het aan uit? Zitten er posten tussen waar je op kunt besparen, misschien door een goedkopere WA-verzekering af te sluiten voor de auto, eindelijk het abonnement op de sportschool op te zeggen of door een wat kleiner boodschappenbudget in te stellen? De besparingen die je nu doet kun je gebruiken om een buffer op te bouwen of om eindelijk een roeiapparaat voor thuis aan te schaffen.

 
 

Contact

Correspondentieadres:

Asopos de Vliet

Postbus 100

2300 AC Leiden

 

Bezoekadres:

Asopos de Vliet

Zijlstroom 137

2353 NN Leiderdorp

071-5892897 (bestuurskamer)

Access denied for user 'root'@'localhost' (using password: YES)