Vereniging

Vereniging
Besturen

Lijst van besturen.

Ereleden

Een lijst van alle ereleden der A.L.S.R.V. Asopos de Vliet.

Gebouw

Sinds 2008 is Asopos de Vliet gehuisvest op het Universitair Watersportcentrum, lees hier verder voor meer informatie over het gebouw.

International students

Interested in rowing in Leiden?

Leden van Verdienste

Een lijst van de Leden van Verdienste der A.L.S.R.V. Asopos de Vliet.

Nieuwbouw overzicht

Kijk hier voor een overzicht van de totstandkoming van de nieuwbouw.

Relaties

Overzicht van bonden/organen waar Asopos banden mee heeft

Riemen

Een overzicht van de verschillende series riemen van Asopos de Vliet.

Vloot

Het overzicht van de vloot.

Evenementen
Driekamp

De Asopos Driekamp is de gezelligste competitiewedstrijd van het jaar, en vindt traditiegetrouw begin juni plaats op ons eigen water; de Dwarswatering.

Najaarswedstrijden

De Asopos Najaarswedstrijden vinden elk jaar eind oktober plaats op de Bosbaan te Amstelveen. Op deze wedstrijd strijden eerstejaars in hun C4+'en tegen elkaar om de titel Afroeikampioen, en kunnen ouderejaars kijken hoe hard ze nog moeten gaan trainen in de winter om sneller te gaan dan de tegenstand.
De eerstvolgende, 44e, editie is op 25 oktober.

Ringvaart Regatta

Deze wedstrijd over 100 kilometer wordt elk jaar door de DSRV Laga georganiseerd en start vanaf het terrein van Asopos de Vliet.

Vlietbokaal

Sinds enkele jaren is er een competitie voor dames en herenploegen die roeien in de 4+. Deze bokaal is opgezet om de onderlinge competitie tussen alle gladde vieren met stuurman te stimuleren op voor hun interessante wedstrijden. Op de Orca Competitie Slotwedstrijden wordt de bokaal uitgereikt en is duidelijk wie zich voor een jaar 'snelste vier van Nederland' mag noemen.

Watersportfeest

Dit feest wordt in samenwerking met de andere watersportverenigingen die gehuisvest zijn op het Universitair Watersportcentrum georganiseerd.

Westelijke Regatta

Deze wedstrijd wordt georganiseerd door de Zuid-Hollandse Roeibond in samenwerking met o.a. Asopos de Vliet.

Zijlhead

Al vele jaren wordt de Zijlhead georganiseerd door Asopos de Vliet als voorbereidende wedstrijd voor het langebaanseizoen. De Zijlhead is een wedstrijd over 4300 meter en wordt in 2017 op zondag 5 februari verroeid.

Zijlhead 2018

Op zondag 4 februari 2018 zal Asopos de Vliet voor de 48e keer de traditionele Zijlhead organiseren, een achtervolgingsrace over een afstand van 4,3 km. Lees hieronder verder voor meer informatie!

Roeien
Afroeien en varen in kleine nummers

Als je wilt afroeien voor een bepaald boottype kijk dan hier.

Afroeien en varen in kleine nummers (oud)

Pagina met de oude regels voor afroeien.

Botentoewijzing

Voor welke boot aan welke roeier/ploeg toegewezen is.

Clubroeien

Ieder jaar zijn er mensen die willen gaan clubroeien. Hieronder zullen wij alleen specifiek ingaan op het clubachten. Voor clubskiffen, dubbeltweeen etc. willen we jullie vragen contact te zoeken met het bestuur. Dit zal per persoon/ploeg bekeken moeten worden.

Competitieploegen

Alle eerste- en ouderejaars competitieploegen.

Competitieroeien

Op Asopos de Vliet zijn er twee vormen van roeien. Het wedstrijdroeien en het competitieroeien. Nadat de wedstrijdselectie na de Najaarswedstrijden is afgerond, vorm je je eerstejaars competitieroeiploeg. Je krijgt coaches toegewezen en samen met je ploeg train je hoeveel je zelf wilt.

Motorboot

Asopos heeft sinds januari 2011 een motorboot, ‘De Wens’. Die motorboot is bedoeld voor alle coaches die hun roeiers graag eens vanuit een andere hoek zien. Lees verder voor informatie over het gebruik.

Records

Overzicht van alle records geroeid door volledige Asopos of combi-ploegen.

Sturen

Stuurliedengezelschap Nauplios - alles over sturen

Vaarverbod regels

Gebruik de gegevens op deze pagina om voor jezelf een indicatie te krijgen of het vaarverbod is op het moment dat jij wil gaan roeien. Bij twijfel kun je naar het bestuur bellen.

Wedstrijdploegen

Wedstrijdploegen voor het seizoen 2020-2021

Wedstrijdroeien

Wedstrijdroeien is de meest fanatieke vorm van roeien. Je vertegenwoordigt Asopos de Vliet op nationale wedstrijden, in het beste materiaal en onder begeleiding van de beste coaches.

Windguru

Check hier de lokale weersomstandigheden tot 60 uur vooruit.

 

Contact

Correspondentieadres:

Asopos de Vliet

Postbus 100

2300 AC Leiden

 

Bezoekadres:

Asopos de Vliet

Zijlstroom 137

2353 NN Leiderdorp

071-5892897 (bestuurskamer)

Access denied for user 'root'@'localhost' (using password: YES)