Vlietbokaal

Sinds enkele jaren is er een competitie voor dames en herenploegen die roeien in de 4+. Deze bokaal is opgezet om de onderlinge competitie tussen alle gladde vieren met stuurman te stimuleren op voor hun interessante wedstrijden. Op de Orca Competitie Slotwedstrijden wordt de bokaal uitgereikt en is duidelijk wie zich voor een jaar 'snelste vier van Nederland' mag noemen. De volgende 6 wedstrijden tellen mee voor de Vlietbokaal:

- Gyas-Hunze race

- Skollcup

- Proteus-Eretes In ’t Lang

- Euros Drienerlo Regatta

- Northwave Asopos Driekamp

- Orca Competitie Slotwedstrijden

 

Aan de competitie zijn regels verbonden. Lees dan ook de bepalingen! ​

 

Bepalingen Vlietbokaal 2018

Velden: H4+, D4+

Artikel 1.

Klassement over zes wedstrijden: Gyas-Hunze Race (24-25 februari), Skøll Cup (14-15 april), Proteus-Eretes In ’t Lang (28-29 april), Euros Drienerlo Regatta (26-27 mei), Asopos Driekamp (16 juni) en Orca Competitie Slotwedstrijden (23-24 juni).

Artikel 2.

Wedstrijdleider: Stefan Brandt. Hoofd Jury: Matthijs de Graaf.

Artikel 3.

Inschrijving sluit 26 maart 2018 om 23:59. Inschrijven kan via [email protected]. Hierbij dient de vereniging, ploegnaam, veld en de roeiers vermeld te worden.

Artikel 4.

Inschrijfgeld is € 15 per ploeg. Voor 9 april 2018 overmaken op rekening NL83 INGB 0000 6765 56 t.n.v. A.L.S.R.V. Asopos de Vliet, Leiden, o.v.v. Vlietbokaal 2018 en de verenigingsnaam.

Artikel 5.

Ploegen kunnen ingeschreven worden in de A of B categorie. Beide categorieën starten dezelfde wedstrijden, echter zullen de categorieën op de wedstrijden worden gestart als verschillende velden.

Ploegen kunnen van categorie wisselen tot het sluiten van de inschrijvingen op 26 maart 2018. Daarna kunnen ploegen gedurende het jaar niet meer wisselen van categorie.

Artikel 6.

Een ploeg mag maximaal uit 6 roeiers bestaan.

Artikel 7.

Een ploeg die niet deelneemt aan de Vlietbokaal dient wedstrijden te starten in Categorie A zoals beschreven in de reglementen van de wedstrijden.

Artikel 8.

Puntentelling: afhankelijk van het aantal inschrijvingen. De nummer 1 ontvangt een aantal punten gelijk aan het aantal ploegen in zijn categorie. De nummer 2 ontvangt een aantal punten gelijk aan het aantal ploegen min 1 punt, etc. Indien bij een wedstrijd sprake is van een gedeelde plaats, krijgen beide ploegen de punten van de betreffende plaats. De daaropvolgende plaats wordt overgeslagen.

Wanneer een gestarte ploeg om welke reden dan ook niet de finish bereikt, wordt deze ploeg het aantal punten behorende bij de laatste plaats toegekend, tenzij deze ploeg door de jury is uitgesloten. In het laatste geval worden 0 punten toegekend.

Wanneer een ploeg niet aan de start verschijnt, worden 0 punten toegekend.

Artikel 9.

Orca Competitie Slotwedstrijden: Bij de Orca Competitie Slotwedstrijden zal een gewogen loting toegepast worden.

Artikel 10.

Eindklassement: de vijf beste van de zes behaalde uitslagen tellen. Er dienen minimaal vijf wedstrijden gestart te worden, waarbij tenminste de Gyas Hunze Race of de Skøll Cup deel uitmaakt van deze vijf wedstrijden. Indien een wedstrijd wordt afgelast zal het minimum wedstrijden die gediend te worden gestart verlagen naar 4 en de vier beste van de vijf behaalde uitslagen tellen.

Artikel 11.

Winnaar en prijsuitreiking: de prijsuitreiking zal voor beide categorieën plaatsvinden tijdens de Orca Competitie Slotwedstrijden. Er wordt een prijs uitgereikt aan de ploeg met het hoogste puntenaantal van beide categoriën. Bij een gedeelde eerste plaats in het eindklassement wint de ploeg met de meeste eerste plaatsen. Indien dit niet de doorslag geeft, wint de ploeg met de meeste tweede plaatsen, etc.

 

i Stefan Brandt, Commissaris Competitieroeien ([email protected])

06-42507606 / 071-5892897 (Asopos de Vliet).

 
 

Contact

Correspondentieadres:

Asopos de Vliet

Postbus 100

2300 AC Leiden

 

Bezoekadres:

Asopos de Vliet

Zijlstroom 137

2353 NN Leiderdorp

071-5892897 (bestuurskamer)

Fout | Asopos de Vliet

Fout

Er is onverwacht een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.