Blikken op zondag Hollandia

Het was een druk op en neer gefiets voor de supporters aangezien de Asopos ploegen in rap tempo na elkaar finales voeren. Vol zelfvertrouwen startte de DB4+ hun finale tegen Euros en Skoll. Beide ploegen waren op zaterdag geklopt, dus er waren kansen.

Uit de start nam Skoll een taftje voorsprong en al gauw werd duidelijk dat er met die ploeg om het felbegeerde blik gestreden diende te worden. Ondanks vele opzetjes duurde het een tijd voordat de vier er in slaagde om over Skoll heen te gaan. Een beslissende voorsprong werd echter niet genomen dus kwam het aan op de laatste 500 meter. Daarin wisten de Asopos dames iets uit te lopen en kwamen ze als eerste over de streep. Een welverdiend blik dat uitbundig gevierd werd!

Kim en Anca wisten geen finale te halen in het DSA2- veld. De DN4+ moest na een sterk gevaren finale wederom de dames van Triton voor zich laten.

Ilja en Roy haalden beide de finale. Ilja werd daarin 2de, maar Roy wist na een overtuigend gevaren race zijn eerste Bosbaanblik in de wacht te slepen. Hij ligt nu op schema voor het bereiken van de (dubbele) SA-status, waar hij nog twee blikken voor nodig heeft.

Cefas haalde geen finale in de 4-, mede door in de balletjes terecht gekomen te zijn. Harmen voer een sterke race in het overgangsveld en hoefde slechts een Laga-viertje voor zich te laten. Eerstejaarszwaar werd laatste in het Beginnelingenveld. Na een redelijke start moesten ze echter rond de 1000 meter de rest van het veld laten gaan.

Als toetje verschenen Kim en Anca in een Asopos/Euros/Argo/Skoll combi aan de start van het DSA8+, ook NK. Hierin werden ze 4de.

Op zaterdag wist Eerstejaarszwaar geen potten te breken in het Nieuwelingenveld. Ze werden laatste in hun voorwedstrijd. Rutger en Vincent wisten 1250 meter aansluiting te houden op hun veld. Daarna was de pijp helaas leeg: ook geen finale.

Roy had in het LSA1x-veld de zwaarste voorwedstrijd en werd 4de. Zijn tijd was goed voor een B-finale die hij uiteindelijk ook zou winnen. Dit leverde hem een 4de tijd overall op. Ilja miste de finale in het Nieuwelingenveld door 3de te worden in zijn voorwedstrijd.

In het LN4+-veld haalde Harmen de finale niet.

Kim en Anca roeiden sterk in hun voorwedstrijd en wisten deze zelfs te winnen. Uiteindelijk werden ze 3de in de finale van het DO2- veld.

Cefas werd de in de B-finale van het LSA4- veld.

Beiden eerstejaarsdames viertjes wisten zich in de finale van het Nieuwelingenveld te roeien. Daarin bleek Triton een maatje te groot en

werden ze respectievelijk een 2de en 6de plaats op.

Al met al een geslaagd weekend. Over twee weken wordt de ZRB in Tilburg

verroeid. Hopelijk kan de stijgende lijn daar doorgezet worden!

 
 

Contact

Correspondentieadres:

Asopos de Vliet

Postbus 100

2300 AC Leiden

 

Bezoekadres:

Asopos de Vliet

Zijlstroom 137

2353 NN Leiderdorp

071-5892897 (bestuurskamer)

Fout | Asopos de Vliet

Fout

Er is onverwacht een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.