Profiel van een profcoach: Jolmer van der Sluis

Het is tijd om de volgende profcoach die op Asopos de Vliet rondloopt voor te stellen: Jolmer van der Sluis. In 2014 werd hij door Dion van Schie gevraagd om Mirjam Box in de skiff te coachen op Asopos de Vliet. Vervolgens is hij Ward van Zeijl ook gaan begeleiden op zijn weg naar Wereldkampioenschappen en World Cups. Dit beviel hem zo goed dat hij daar nu nog steeds mee bezig is.

 

Jolmer geniet ervan om mensen nieuwe dingen te leren. ‘Vooral hoe je mensen zonder sportverleden kan motiveren om de top te bereiken.’ Volgens Jolmer is sport een belangrijk aspect in de algemene ontwikkeling van mensen en hij draagt daar graag aan bij. ‘Groeien van mensen: dat is mooi om te zien.'

 

Jolmer is begonnen als jeugdroeier bij Die Leythe. In 2002 ging hij in Wageningen studeren en is hij lid geworden bij studentenroeivereniging Argo. Hij werd ingeselecteerd voor de eerstejaars licht 2003. In zijn tweede jaar trainde hij veel in Utrecht en roeide hij in een combinatieboot met Triton: een 4+. Hierin bereikte hij de overgangsstatus en met deze boot heeft hij de Varsity en de Randstad Regatta gewonnen. In zijn derde jaar ging hij weer terug naar Wageningen om te roeien in een 2-. Hier had hij een zeer succesvolle start van het jaar: hij won alles, waaronder een Nederlands Kampioenschap samen met een tweedejaars roeier van Argo. Zij wisten zich samen te kwalificeren voor het Wereldkampioenschap tot 23 jaar, maar hier bleek het seizoen echter te lang te duren om het succes in stand te houden. Achteraf kan hij zeggen dat het een mooie ervaring was, vooral voor een derdejaars roeier. In dit jaar heeft hij ook voor het eerst kennis gemaakt met Dion en Asopos de Vliet. De Heineken en de Head startte hij samen met Dion. De Koninklijke Hollandbeker en het slot startte hij in het paars (onder lichte druk).

 

Jolmer ging door met roeien en in 2007 belandde hij in de lichte acht van de KNRB. Hiermee heeft hij de Wereldbeker in Amsterdam en Luzern gestart. Vanuit Luzern kon hij een bronzen medaille mee naar huis nemen. Tot en met 2010 heeft hij in deze acht geroeid met meerdere succeservaringen waaronder in 2009 goud in Luzern en brons op de Wereldkampioenschappen van Linz in 2008 en Poznan in 2009. In 2011 heeft hij in de lichte 2+ een Bosbaan record gevaren. Hierna is hij even gestopt met roeien om te focussen op zijn afstudeerproject.

 

Jolmer coacht dit jaar de eerstejaars dames en blijft de topgroep coachen. Hij wil van Asopos de Vliet een professionele organisatie maken zodat er meer mensen plezier hebben in het roeien en genieten van het hard roeien. Dit wil hij bereiken door accenten op de goede plek te leggen, roeiers de begeleiding geven die zij nodig hebben en zorg dragen voor de ontwikkeling van andere coaches.

 

Foto: Ellen de Monchy

Tekst: PR-cie Asopos de Vliet

 
 

Contact

Correspondentieadres:

Asopos de Vliet

Postbus 100

2300 AC Leiden

 

Bezoekadres:

Asopos de Vliet

Zijlstroom 137

2353 NN Leiderdorp

071-5892897 (bestuurskamer)

Access denied for user 'root'@'localhost' (using password: YES)