Profiel van een profcoach: Ilse Klement

Het is tijd om de derde en tevens laatste profcoach van Asopos de Vliet voor te stellen: Ilse Klement.

Ilse werd in 2009 lid van Asopos de Vliet en belandde in de eerstejaars dames 8 van 2010. Na haar roeicarrière is zij gaan coachen. Dit is haar eerste jaar als profcoach. Ilse geniet ervan om zowel roeiers als medecoaches te coachen en meer verantwoordelijkheid te hebben binnen de gehele vereniging. “Hard roeien is heel tof en ik wil bewerkstelligen dat we de kennis binnen Asopos de Vliet vergroten zodat we nog harder gaan roeien.”

 

In de eerstejaars dames acht van 2010 is Ilse met haar roeiploeg als 5e geëindigd in het klassement. Het jaar daarna is Ilse doorgegaan met roeien in een 4-. Ilse bleef genieten van het roeien en ging het jaar hierna door in een 2-. In 2012 heeft zij samen met Josine blik getrokken en hierna kreeg ze de motivatie om alles eruit te halen wat er in zat. Ze trainde samen met Bente van Gennep en Mirjam Box en heeft veel bondstesten gedaan. Dit zorgde ervoor dat ze werd gevraagd in een viertje te roeien bij het RTC van Zuid-Holland. Hiermee verdiende ze een uitzending naar de Universiade 4- van Kazan. “Dit was een fantastisch jaar. De Universiade is een van de tofste ervaringen die ik in mijn leven heb meegemaakt. Ik heb veel getraind op Skadi, Laga en de Willem-Alexander Baan en daar heb ik ook heel veel geleerd over hard roeien.”

De liefde voor de roeisport bleef zij behouden en daarom is zij de eerstejaars dames van 2014 gaan coachen. “Ik vond het roeien zo tof dat ik dat wilde overdragen aan anderen.”Met deze motivatie probeerde zij de damesboten van Asopos de Vliet lopend te krijgen, en met resultaat! Bij de eerstejaars dames van 2015 werden blikken binnengesleept en records gevaren. Uiteindelijk zijn zij vierde in het klassement geworden. Ilse vond het fantastisch en bleef deze dames coachen toen zij doorstroomden naar de middengroepen. Dit resulteerde in een tweede plek in het klassement in dit jaar. Het jaar erop was het tijd voor MGD ’17. Er werd geroeid in veel verschillende nummers. In de 8+ hebben deze dames een verenigingsrecord geroeid en in de 4+ hebben zij blikken getrokken. Beide zijn zeer knappe prestaties.Dit jaar is Ilse sectiebegeleider van de eerstejaars lichte dames en de middengroep dames. Op Asopos de Vliet gaat Ilse de komende tijd meer structuur binnen de vereniging creëren. Zij gaat voornamelijk zorgen voor duidelijkheid in het wedstrijdroeitraject: “Er moet een duidelijke lijn in de roeicarrière binnen Asopos komen, niet alleen voor de ploeg en de coaches, maar ook voor de gehele vereniging.” Ilse gaat dit realiseren door duidelijke doelen te stellen zodat iedereen weet waar hij of zij mee bezig is. Daarnaast zijn de profcoaches dit jaar begonnen met een coachopleiding voor de wedstrijd- en clubcoaches. Dit resulteert uiteindelijk in een hoger kennisniveau bij alle coaches, wat terug te zien is in de resultaten van de roeiers. “Profcoach zijn is een hele andere rol dan voorgaande jaren. Het is fijn om beslissingen op de achtergrond te nemen en ideeën uit te voeren. Ik hoop dat de opleiding haar vruchten afwerpt.”

 

Tekst: Eline Boom / PR-cie Asopos de Vliet

Foto: Jikke Koning / PixCie Asopos de Vliet

 
 

Contact

Correspondentieadres:

Asopos de Vliet

Postbus 100

2300 AC Leiden

 

Bezoekadres:

Asopos de Vliet

Zijlstroom 137

2353 NN Leiderdorp

071-5892897 (bestuurskamer)

Fout | Asopos de Vliet

Fout

Er is onverwacht een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.