Nabeschouwing HOCT/Voorbeschouwing Northwave Asopos Driekamp

Hetairoi, lieve leden,

Op de Heineken Okeanos CompetitieTweekamp is afgelopen weekend de D4+-Sprintbokaal binnen gehaald door de dames van Finesse! Een hele knappe prestatie! Ook door de andere ploegen is er netjes geroeid en hier lees je meer over hun prestaties. Komend weekend zal onze eigen 35e Northwave Asopos Driekamp verroeid worden! Een groot aantal Asopossers zal hier van start gaan.

HOCT

Astrid&Lotte zijn als eerste van start gegaan in een mooi groen Euros-2x’tje. De 500 meter telde mee voor de Sprintbokaal dus daar hebben de meiden hard gestreden. Helaas was een 4e plek net niet genoeg voor een A-finale. In de B-finale hebben de dames het wat rustiger aangedaan. In de laatste halen kon Njord nog worden ingehaald en is een 3e plek behaald.

De DCl8+ Oneindig was ook weer terug op een wedstrijd! De dames gingen ontzettend lekker van start in de voorwedstrijd en kwamen mooi mee met de rest. De halen konden niet lekker worden doorgetrokken en de dames werden 5e. In de B-finale kon de felheid van de start wel worden meegenomen en werd de rest van het veld op afstand gevaren. Met een ruime twee seconden op de nummer twee wonnen de clubdames de B-finale.

In het NOOC SB H2 veld zijn Ouwe Viezeriggers en Faugh-a-Ballagh gestart. De heren van Faugh-a-Ballagh zijn net uit poule 3 gepromoveerd en hebben laten zien zeker thuis te horen in poule 2. Met een 2e plek in de voorwedstrijd mochten zij door naar de B-finale. De Ouwe Viezeriggers hadden minder hun dag en werden 4e in hun voorwedstrijd. De mannen konden zich in de C-finale niet helemaal herpakken en zijn hier 5e geworden.

Sesam, Blikken nu en Disco Infernrow zijn gestart in NOOC SB D2. Sesam, Blikken nu voer een mooie race en mocht met hun 2e plek naar de B-finale. Disco Infernrow is in de voorwedstrijd 4e geworden en ging door naar de C-finale. De B-finale was erg spannend en de dames liepen hard in op Skadi dat 3e lag en trapten snel weg van Argo dat 5e lag. Een stabiele race leverde zo een 4e plek op. In de C-finale zat alles nog iets dichter op elkaar en werd Disco Infernrow 3e.

Ook de twee TopC4en zijn gestart op de HOCT. Triggered lag dit weekend voor het eerst aan de start in een volledige opstelling en dat loonde direct! De dames voeren naar een nette 2e plaats in de voorwedstrijd en versloegen hiermee een hoop ploegen die boven ze staan in het klassement. Hiermee behaalde zij de B-finale waarin zij 6e werden. Een 12e plek in de finales is een hele mooie stijging voor de dames! HerenTopC4 Koekblik had op de EDR niet hun dag en had hier de kans zich te revancheren. De mannen behaalde een 4e plek in de voorwedstrijd wat ze toegang gaf tot de C-finale. In de C-finale was een erg spannende strijd gaande om de derde plek met Orca en Njord en onze heren trokken hierbij aan het langste eind. Een 3e plek in de C-finale dus.

D4+ Finesse startte dit seizoen de Sprintbokaal. Niet per se met de verwachting om te winnen, maar gewoon omdat bokalen leuk zijn om te starten. Wat bleek echter? De dames zijn echte sprintkanonnen! Na de winst op de Rottebokaal en de snelste sprinttijd op de EDR hadden de dames nog maar 1 keer de winst nodig om de bokaal binnen te slepen. En dat is ze gelukt! Op de HOCT telde enkel de 500 m mee voor de bokaal dus de voorwedstrijd moest direct hard en knallend. Met een gigantisch verschil van 3 seconden op 500 meter hebben de dames bewezen dat ze de beste zijn in sprinten. Ook de andere voorwedstrijd kon niet in de buurt komen en dus was de bokaal voor Finesse! Gefeliciteerd dames!

Northwave Asopos Driekamp

Komende zaterdag zal onze eigen Northwave Asopos Driekamp voor de 35e keer georganiseerd worden! Met ongeveer 200 deelnemende ploegen belooft het weer een drukke dag te worden op onze eigen Dwarswetering. Namens Asopos zullen er 35 ploegen van start gaan!

Naast onze ploegen uit de Kruithuisbokaal, Clubquadrupplesbokaal, Vlietbokaal, Ask&Embla-bokaal, Skiffbokaal en Lentebokaal gaan er ook een groot aantal andere ploegen van start. Bijna alle eerstejaars-C4en doen mee en ook een aantal ouderejaarsploegen zal een boot op het water leggen. Ook de Talentenboten zullen komend weekend voor het eerst samen een wedstrijd starten.

Kom zaterdag allemaal langs op Asopos om elkaar aan te moedigen, een biertje te drinken en natuurlijk te hulpkrachten! Dan zorgen we er samen voor dat er wederom een succesvolle Northwave Asopos Driekamp wordt neergezet!