Profielschets: de PixCie

- English summary below - 

Wij zijn de PixCie, de fotocommissie van Asopos de Vliet. Je hebt ons ongetwijfeld wel eens zien rondlopen op wedstrijden en evenementen. Wij zijn te herkennen aan onze PixCie t-shirts of jassen. Ooit zijn we begonnen als een subje van de PR-cie, bedoeld om het reilen en zeilen op de vereniging vast te leggen. In 2014 zijn wij uitgegroeid tot een volwaardige en op zichzelf staande commissie om zo de fotografen van Asopos, en hun foto’s, beter te organiseren. De afgelopen jaren zijn we als commissie flink gegroeid: we hebben meer leden, zijn op zoveel mogelijk evenementen aanwezig, verbeteren continu de kwaliteit van onze foto’s en proberen ook via social media meer bereik te halen. Zo heeft onze Facebookpagina al ruim 1300 likes en hebben we sinds kort ook een eigen Instagram waar je een kijkje kan nemen hoe het er ‘’achter de schermen’’ aan toe gaat.

We hebben allemaal zelf een spiegelreflexcamera en hebben in 2018 geïnvesteerd in een verenigingscamera waarmee we, bijvoorbeeld, makkelijker op feesten kunnen fotograferen. Mensen die erg enthousiast en gemotiveerd zijn kunnen in een korte tijd erg veel bereiken. Het is erg leuk om te zien hoeveel iemand qua techniek kan groeien binnen de commissie. Met elkaar proberen we ervoor te zorgen dat we op een leuke manier van elkaar leren. Het is niet alleen leuk om binnen de eigen commissie nieuwe kennis op te doen, maar ook om in contact te komen met andere fotocommissies om te kijken hoe zij dingen aanpakken en of zij nog handige tips hebben waar wij ook van kunnen leren. Dit jaar hebben wij in samenwerking met de Proteus Paparazzi onze eerste fotocommissieborrel georganiseerd om zo fotocommissies van heel roeiend Nederland bij elkaar te brengen. We hopen in de toekomst nog meer van dit soort borrels te organiseren. Dit is niet alleen heel erg leuk, maar ook handig als je een netwerk in de fotowereld zou willen opbouwen.

Ons doel is om op zoveel mogelijk roeiwedstrijden en evenementen te fotograferen en het roeien  in al haar pracht vast te leggen om zo een algemene sfeerimpressie te schetsen van het (studenten) roeileven in Nederland. We willen daarom niet alleen onze eigen leden op de foto zetten, maar ook leden van andere verenigingen, zodat iedereen een mooie herinnering heeft voor later!

 

English summary We are the PixCie, the photography committee of Asopos de Vliet. We started out as a subgroup of the PR committee but developed into a full-fledged and independent committee in 2014 so that we could organize our photographers in a better way. Our goal is to visit as many rowing events as possible and to learn not only from each other but also from other photography committees. We focus on capturing moments that create a general impression. Therefore, we do not only capture our own members but also members of other rowing associations to give a good impression of the rowers in the Netherlands in all their splendor!

 

Text: Gracia Nolten // PR-cie Asopos

Pictures: PixCie Asopos

 

 
 

Contact

Correspondentieadres:

Asopos de Vliet

Postbus 100

2300 AC Leiden

 

Bezoekadres:

Asopos de Vliet

Zijlstroom 137

2353 NN Leiderdorp

071-5892897 (bestuurskamer)

Access denied for user 'root'@'localhost' (using password: YES)