Blikverslag: EJL '18

English summary below -

 

Na wedstrijden lang zwoegen in het beginnelingenveld, werd EJL tijdens de ARB eindelijk beginner-af! Net als voor de andere wedstrijdploegen, was het beginnelingenblik het doel van EJL. Op de Westelijke en ZRB kwamen zij dichtbij, maar op de ARB kwam eindelijk een eerste plaats én het felbegeerde beginnelingenblik!

Wanneer de wedstrijdploegen serieus aan het wedstrijdseizoen beginnen, gaan zij “in training”. Alcohol en uitgaan wordt afgezworen en vanaf dat moment let iedereen net iets beter op zijn of haar lichaam. Dat is ook het moment dat de ploegen aan de klasserende wedstijden beginnen. Vanaf de Varsity (“Far$ity”) is het mogelijk om beginner-af te worden. Dit houdt in dat je door mag gaan naar het gevorderde veld wanneer je in het beginnelingenveld wint.

Waar de voorwedstrijd van EJL volgens profcoach Dion: “helemaal kut” was, wist EJL zich toch te plaatsen voor de A-finale. In de finale was EJL op de eerste 1000 meter Njord met twee seconden voor, maar kwam hier verandering in toen Njord Asospos voorbijtrok. Gelukkig wisten de heren zich te herpakken en lagen zij in de laatste 500 meter weer op de eerste plaats met Njord vlak naast zich. Inmiddels hadden veel asopossers zich bij de finish verzameld om daar EJL naar de eerste plaats te schreeuwen. Het heeft geholpen. Met een halve seconde op Njord werd onze EJL beginner af!

Joost Braspenning, Casper Roes, Joshua Zacharioudakis, Siebe Koopmans, Noud van Halteren, David Nederstigt, Felix Brongers, Marc Deggeller, Remco van den Broek en Sophie van den Berg hebben tot nu toe al een succesvol seizoen gevaren. Het langebaanseizoen leek heel even het begin van een pittige tijd te zijn, maar de Varsity met een finaleplaats gaf hen hoop. De afgelopen wedstrijden hebben de heren (bijna) constant A-finale gevaren en was het beginnelingenblik dan ook een onvermijdelijke volgende stap. Met nog één wedstrijd te gaan, is het alleen nog afwachten welke plaats zij in het klassement gaan pakken!

 

English Summary Our freshmen lightweight eight (EJL) won the ARB and with that, they progress from the beginner to the advanced category. Despite the fact that the first race didn’t go that well, they earned their place in the finals! EJL stayed ahead of Njord during the first 1000 meters, but then Njord passed Asopos. Fortunately, EJL managed to get ahead again and they stayed in first place during the last 500 meters. EJL passed the finish line half a second earlier than their opponents and that’s how they became advanced rowers!

 

Picture: Ellen de Monchy

Text: Christy-Anne Wortman // PR-cie Asopos

 
 

Contact

Correspondentieadres:

Asopos de Vliet

Postbus 100

2300 AC Leiden

 

Bezoekadres:

Asopos de Vliet

Zijlstroom 137

2353 NN Leiderdorp

071-5892897 (bestuurskamer)

Fout | Asopos de Vliet

Fout

Er is onverwacht een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.