Voorbeschouwing Novembervieren

Hetairoi, lieve leden,

 

Met de Asopos najaars net achter de rug is het tijd voor alweer de volgende wedstrijd: de Novembervieren. De Novembervieren is een unieke wedstrijd; zoals de naam al een beetje verraad mag deze namelijk alleen verroeid worden in een 4’tje. Namens Asopos starten er 5 bootjes.

 

Als eerste is het de beurt aan de dames. Waar Sanne en Veerle op de Najaars nog blik hebben getrokken in de 2x, gaan ze dat dit weekend proberen in de 4*. Omdat er vanuit Asopos geen 4* gevuld  werd zijn ze opzoek gegaan naar combi-partners en wordt er gestart in een Asopos/DDS combi. Op de Najaars hebben Sanne en Veerle een enorm spannende maar vooral goede race gevaren, als ze deze halen weer kunnen vinden morgen ben ik benieuwd waar ze in het veld zullen eindigen.

 

In hetzelfde blok starten ook Anouk, Meike, Vivian en Jitske (gestuurd door Robert Braal). Op de Tromp viel het resultaat nog enigszins tegen; hoewel er de eerste 3 kilometer goede halen werden gemaakt liep het tegen het einde een beetje uit elkaar. Maar de dames hebben de afgelopen 2 weken weer veel getraind, en met dezelfde tegenstanders als op de Tromp gaan we zien hoeveel stappen er zijn gezet.

 

Het tweede blok wordt als eerste gestart door Sean, Thijs-jan, Tim en Jarno (gestuurd door Robert Braal).  Tim en Thijs-jan zijn sinds de Tromp geswitcht: waar zij de Tromp nog boord-roeiend startte zullen zij morgen scullend de baan over gaan. Met maar 4 tegenstanders in dit veld zou de uitslag nog wel eens spannend kunnen worden.

 

Ook de nieuwste boot die Asopos momenteel heeft reist af naar de Amstel. In het heren elite veld gaat er gestart worden door Boudewijn, Mathijs, Siem Wesseling en Sergio (gestuurd door Mirjam Box). De mannen hebben de afgelopen tijd iedere training benut; met Boudewijn op slag is er de afgelopen tijd veel geleerd. Met een pittig veld vol toproeiers gaat het een spannende strijd worden.

 

Als laatste zullen Sjoerd, Siem de Visser, Abel en Ruud (gestuurd door Martha Broere) de baan over gaan. Met deze nieuwe samenstelling is er de afgelopen 2 weken fanatiek getraind om morgen zo goed mogelijk voor de dag te komen. Met veel dezelfde tegenstanders als bij de Tromp wordt het een leuke uitdaging hoger te eindigen dan twee weken geleden.

Kom vooral naar Amsterdam om onze ploegen aan te moedigen. Alle roeiers; veel succes!

 

Met paars-wit-rode groet,

Laura Lems

h.t. Commissaris Wedstrijdroeien der A.L.S.R.V. Asopos de Vliet

 

Tijdschema Novembervieren:

Blok 1: 10:30

Sanne, Veerle, Robin (DDS), Merel (DDS)

Anouk, Meike, Vivian, Jitske (gestuurd door Robert Braal)

Blok 2: 13:15

Sean, Thijs-jan, Tim, Jarno (gestuurd door Robert Braal)

Blok 3: 15:45

Boudewijn, Mathijs, Siem W, Sergio (gestuurd door Mirjam Box)

Sjoerd, Siem V, Abel, Ruud (gestuurd door Martha Broere)

 
 

Contact

Correspondentieadres:

Asopos de Vliet

Postbus 100

2300 AC Leiden

 

Bezoekadres:

Asopos de Vliet

Zijlstroom 137

2353 NN Leiderdorp

071-5892897 (bestuurskamer)

Fout | Asopos de Vliet

Fout

Er is onverwacht een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.