Nabeschouwing Novembervieren

Hetairoi, lieve leden,

 

Gewapend met mutsen, sjaals en handschoenen is een deel van de vereniging voor de tweede keer dit jaar naar de Amstel afgereisd. Ondanks de kou was het gunstig roeiweer, daarnaast waren er ontzettend veel bondsroeiers aanwezig, wat voor een mooie wedstrijd zorgde.

 

De 4x met Veerle, Sanne, (van DDS) gingen goed van start met lange halen onderwater. Hoewel de felheid een beetje miste zat het goed samen en kwamen de dames mee in het veld. De eerste kilometers zat het nog goed samen maar dit viel naarmate de wedstrijd vorderde wat weg en er was te zien dat er nog niet zo vaak samen was getraind. Dit is voorlopig de laatste wedstrijd voor de grotere nummers en Sanne en Veerle kunnen zich nu weer gaan focussen op de 2x.

 

Na de 4x was het de beurt aan de 4+ met Anouk, Meike, Vivian en Jitske om de Amstel over te gaan. Na een enigszins tegenvallende Tromp was dit de wedstrijd om revanche te nemen, zeker omdat ze voor een deel tegen dezelfde tegenstanders moesten strijden. Gestuurd door Robert is er geen meter teveel geroeid en zijn er zeker seconden gewonnen op het stuurwerk, maar het mocht helaas niet baten. Dit was voorlopig de laatste wedstrijd in de 4, en de dames kunnen zich nu op de kleinere nummers gaan focussen.

 

In een redelijk rustig bezet veld beloofde het een interessant race te worden voor de heren 4*(Sean, Thijs-jan, Tim, Jarno en Robert). Ze startten erg agressief en begonnen de race goed. De eerste kilometer  werd er met man en macht flink weggetrapt van de achtervolger en zat het ritme er goed in. Omdat er de afgelopen weken niet zo vaak samen is getraind en het scullen voor een deel van de boot redelijk nieuw was kon dit helaas niet worden vastgehouden. Ondanks de felle tegenstand is Asopos toch ingehaald en konden de halen van de start niet meer vastgehouden worden.

 

Tijdens het laatste blok van de dag gingen de mannen vier-metten het water over. In het elite veld, het hoofdnummer van de dag, voeren Boudewijn, Mathijs, Siem W en Sergio (gestuurd door Mirjam) in de nieuwste boot van de vereniging hun wedstrijd. Na een felle start zakten de mannen helaas wat in en eindigden zij uiteindelijk op de achtste plaats in het sterk bezette veld. Ondanks het tegenvallende eindresultaat was het voor de jongere roeiers een heel mooie ervaring om met Boudewijn deze wedstrijd te kunnen starten.

 

Als allerlaatste Asopos bootje was het de beurt aan Sjoerd, Siem V, Ruud, Abel en Martha om de Amstel te bevaren. Met een andere opstelling dan tijdens de Tromp was de voorbereiding vrij kort en is er maar twee weken met elkaar getraind. Net als de andere 4+ werd er fel gestart, maar kon dit helaas niet de hele wedstrijd meegenomen worden en viel ook hier het resultaat een beetje tegen.

 

Na een paar drukke weekenden met veel wedstrijden is het nu even op adem komen voor de middengroepen. De komende weken wordt er in kleine nummers getraind en toegewerkt naar een van de heftigste races van allemaal: de Hel van het Noorden.

 

Met paars-wit-rode groet,

Laura Lems

h.t. Commissaris Wedstrijdroeien der A.L.S.R.V. Asopos de Vliet

 
 

Contact

Correspondentieadres:

Asopos de Vliet

Postbus 100

2300 AC Leiden

 

Bezoekadres:

Asopos de Vliet

Zijlstroom 137

2353 NN Leiderdorp

071-5892897 (bestuurskamer)

Fout | Asopos de Vliet

Fout

Er is onverwacht een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.