Voorbeschouwing Hel van het Noorden

Hetairoi, lieve leden,

 

Morgen is het dan zover, een van de meest beruchte wedstrijden van het najaar: de 6 kilometer lange Hel van het Noorden zal gestart worden door een aantal roeiers uit de middengroepen. Deze afstand lijkt voor de deelnemende roeiers extra lang, gezien deze alleen verroeid mag worden met slechts twee riemen; enkel skiffs en tweezonders zullen de baan over gaan. Hoewel het morgen koud gaat worden hebben de roeiers gelukkig wel 10 kilometer oproeibaan om lekker warm te worden voor de start. Ook voor de coaches is de Hel altijd weer een uitdaging. Omdat er tussen het water en het fietspad een dijk ligt zijn de roeiers vanaf de fiets niet te zien en dienen de coaches creatieve oplossingen te verzinnen om hun roeiers toch aanwijzingen te kunnen geven.

 

Eerste blok

Als eerste zullen Sean en Sergio de tweezonder in stappen. Hoewel zij nog maar een kleine twee weken samen in de boot zitten hebben ze de afgelopen sparsessie al laten zien over een flink vermogen te beschikken. 

Daarna mag Sanne van start in de skiff, wat een spontante beslissing was. Hoewel Sanne al veel skiff ervaring heeft opgedaan de afgelopen jaren is het dit seizoen na maanden dubbeltweeën de eerste keer dat zij weer eens in een skiff aan de start verschijnt. We zijn benieuwd hoe dit zal uitpakken.

Met een prima resultaat op de Tromp in haar achterhoofd heeft Fleur de afgelopen weken naar de Hel van het Noorden toegewerkt. Gezien het feit dat de top van de Trompstarters morgen ook weer op de Hel aanwezig zullen zijn, belooft het nog een spannende race te worden. Anouk en Meike hebben zich pas na de Tromp volledig op het skiffen kunnen focussen. Beiden hebben hier de afgelopen tijd stappen in gezet en zouden het ook elkaar nog moeilijk kunnen maken.

Elsemieke en Renate zullen als laatste Asopossers van start gaan in het eerste blok. Hoewel Renate de afgelopen tijd niet zo intensief heeft kunnen trainen als gehoopt in verband met een rugblessure zijn de tijden nog steeds veelbelovend. Als laatste starter in de heat is er genoeg inhaalmogelijkheid en zijn we benieuwd hoeveel bootjes zij deze keer voorbij zal gaan. Direct voor Renate zal Elsemieke van start gaan. Met Renate direct achter zich zal het een leuke onderlinge strijd worden tussen de twee dames. Tijdens sparsessies heeft Elsemieke al laten zien menig bootje voorbij te kunnen varen – dat dit morgen maar weer zo zal zijn!

 

Tweede blok

Ook voor Mathijs is dit de eerste wedstrijd van het seizoen die hij in een klein nummer start, namelijk de skiff. Hoewel Mathijs met de Novembervieren nog in een viermet heeft gestart met Boudewijn Röell voor zich op slag moet hij het morgen toch echt zelf doen. Van de trainingen met Boudewijn in de boot is veel geleerd en we hopen dat dit meegenomen wordt in de skiff.

Voor Ward is de Hel een wedstrijd die hem ligt. Met zijn talent voor lange afstanden heeft hij de Hel al eens gewonnen en dat zou zomaar nog eens kunnen gebeuren. Met een tweede plek op de Tromp en zeer vergelijkbare tegenstanders voor de Hel zou het morgen nog een spannende 6 kilometer kunnen worden.

Mees heeft de afgelopen weken en op de Tromp al bewezen goed mee te komen in het veld. Met de opgedane scull-ervaring van vorig jaar en begin dit seizoen weten we al dat het skiffen hem natuurlijk afgaat. Op deze manier zal hij vanzelf omhoogklimmen in het veld. Net uit de acht ging het roeien in kleine nummers soms nog wat onwennig voor Joost; begrijpelijk, want een groter verschil is er ook bijna niet. Echter zijn er de laatste weken veel stappen gezet in het scullen en het roeien gaat steeds soepeler. Op deze manier zal hij ongetwijfeld meer tegenstanders achter zich laten dan op de Tromp.

Hoewel de voorbereiding voor Ruth en Roxann nog niet helemaal optimaal was gezien er niet zo vaak samen getraind kon worden als gehoopt, hebben zij al met hun resultaat op de Tromp en blik op de Najaars veel potentie laten zien. Hun tijden liegen er niet om en er worden hoge percentages gevaren op de sparsessies.

 

Groningen is misschien wat ver om helemaal naartoe te komen, mocht dit niet lukken volg onze roeiers dan vooral op time-team en gnerk er op los!

 

Met paars-wit-rode groet,

 

Laura Lems

h.t. Commissaris Wedstrijdroeien der A.L.S.R.V. Asopos de Vliet

 

 

Heat 1:

H2- Sean en Sergio

D1x Sanne

DSB1x Anouk, Fleur, Meike

LDSB1x Elsemieke, Renate

 

Heat 2:

HSB1x Mathijs

LH1x Ward

LHSB1x Joost, Mees

DSB2- Ruth en Roxann

 
 

Contact

Correspondentieadres:

Asopos de Vliet

Postbus 100

2300 AC Leiden

 

Bezoekadres:

Asopos de Vliet

Zijlstroom 137

2353 NN Leiderdorp

071-5892897 (bestuurskamer)

Access denied for user 'root'@'localhost' (using password: YES)