Voorbeschouwing NKIR

Hetairoi, lieve leden, 

 

Morgen, zaterdag 8 december is het alweer tijd voor het Nederlands Kampioenschap Indoor Roeien, de NKIR. De Sporthallen Zuid zullen weer afgeladen zijn met glimmende ergometers, gespannen roeiers, coaches en schreeuwende toeschouwers. Met 29 inschrijvingen is Asopos goed vertegenwoordigd, zowel in de wedstrijd- als competitiesectie. 

 

Als eerste is Eva Spaargaren aan de beurt. Als enige eerstejaars zal zij in het LDG veld starten, zonder haar ploeggenoten want EJLD zal pas aan het einde van de dag starten. In het veld tussen allemaal 2e en 3e jaars roeiers is het voor Eva vooral taak om gefocust te blijven op de eigen streeftijd en een mooi tijd neer te zetten. In dezelfde heat zal Jitske Knip namens MGD starten in het DG-veld. 

De rest van de MGD start samen in de volgende heat. Met maar liefst 6 dames is het een mooi paars gekleurde heat. Fleur Jaspers, Roxann Geenen en Ruth Andreae hebben alle drie een strakke streeftijd meegekregen waar ze hoge ogen mee kunnen gooien binnen dit veld. Op trainingen is al laten zien dat het ergometeren ze goed afgaat en er flink veel vermogen aanwezig is. Als er morgen goed gebeukt gaat worden zou het zomaar kunnen dat de Dames ergo top 10 weer eens aangepast moet worden. Meike van Kootwijk, Vivian Andriessen en Sanne Dijkstra zullen een spannende onderlinge strijd aangaan, zij hebben alle drie namelijk dezelfde streeftijd meegekregen.

 

Dan is het de beurt aan MGH. David Nederstigt, Joost Braspenning, Victor Hakeboom, Jarno Hagelen, Tim van Etten en Mees van der Meer zullen als eerste (ingewogen en al) in de gymzaal verschijnen. Na de lichte mannen is het de beurt aan de zware ballen en zullen Siem de Visser, Thijs-jan van Aalst, Mathijs Berkhout, Siem Wesseling en Sergio Griffioen plaatsnemen op de ergometer. Hoewel een deel van Middengroepen laatst al een 2k-test heeft gedaan, is dit voor het grootste deel de eerste 2k-test van het seizoen om te laten zien wat er de afgelopen tijd aan spier en conditie is opgebouwd. Voor de MG'ers die al een 2k hebben gedaan is dit dan weer de uitgelezen kans om hun PR te verbeteren.

 

Deze editie van de NKIR heeft tevens een primeur: het individuele clubveld heeft plaatsgemaakt voor het clubachten-veld. In het DCl 8-veld zullen dan ook de eerste Asoposploegen van start gaan. In dit veld starten zowel de DO8+ “Zwaartekracht” als de DCl8+ “Aand8”. Aangezien ze in dezelfde heat starten kunnen de ploegen zich extra goed aan elkaar meten, de gemiddelde streeftijden liggen dicht bij elkaar en we gaan dan ook zien wat de beslissende factor gaat zijn: de ervaring van de DCl8+ dames of de frisse moed van de dames van de DO8+. 

 

Hierna is het de beurt aan de HO8+ “Achterstevoren”, met elf inschrijvingen in dit nieuwe veld, met o.a. EJZ’18 van Proteus, zullen de heren vol aan de bak moeten. We zijn benieuwd naar hun resultaten. 

In verband met een rugblessure kan Renate helaas niet starten, waardoor Elsemieke de strijd in de LDSB-veld als enige Asoposser aangaat. Met weinig aanmeldingen (11) lijkt dit een makkelijk veld, maar niets is minder waar. Met tegenstanders als Marieke Keijser, de zusjes Veldhuis en Anouk van Leeuwen is dit een ontzettend zwaar veld, waar Elsemieke zeker thuishoort. Op de Hel heeft zij al laten zien zeker mee te kunnen varen in de top van het lichte dames roeien. Als Elsemieke met dezelfde felheid van start gaat als op de Hel zou ze zomaar flink wat grote namen achter kunnen laten.

 

In het LDEj 4 gaan maar liefst twee Asoposploegen van start. De dames van de DO4* “D.I.E.P.” gaan dapper de strijd met de EJLD’s van Nederland. Ze hebben hard getraind en we zijn benieuwd hoe ze in het veld zullen liggen. Als tweede ploeg in hetzelfde veld start EJLD, die een pittige streeftijd meegekregen hebben. Vol goede moed zullen de Iza Leijtens, Lisanne van Abswoude, Manon Brenters en Sylvia Philippa morgen de ergometer op stappen met in hun achterhoofd een mooi doel: het Asopos licht dames record van het bord afvegen! Met dit doel als vooruitzicht beloofd het een mooie en spannende race worden, niet alleen met de tegenstanders, maar vooral met het bestaande record.

 

EJL heeft de afgelopen tijd last gehad van blessures waardoor er helaas met 2 invallers gestart moet worden. Gelukig heeft de teamspirit hier niet onder geleden en zullen Jeroen Holtz, Maarten van Lemmen, Javier Tromp, Paul Couzy, Lucas Hoedemaker, Tom Langelaar, Bastiaan Kuiper en Bonno Muller morgen vol goede moed van start gaan. De gemiddelde streeftijd van de mannen komt best dicht in de buurt van het bestaande Asopos record, dus met een beetje geluk zou ook hier zomaar een nieuw record neergezet kunnen worden.

 

Dan is het de beurt aan de EJD (Djoeke Lammerse, Dominique Leemans, Frederike Mooij, Vera Vermeulen, Lieke van Zijl, Jitske Hakbijl, Inge Booister en Daphne Harteveld). Hoewel de laatste 2k test niet bij iedereen even goed ging en de streeftijden toen niet allemaal zijn gehaald is er de afgelopen trainingen ontzettend hard gewerkt en veel vooruitgang geboekt. Als alle streeftijden mogen gehaald worden zet de EJD een prima tijd neer en kan er met vertrouwen doorgetraind worden naar de eerstvolgende krachtmeting in de boot; de Winterwedstrijden!

 

Als allerlaatste is EJZ aan de beurt(Robert Porter, Lukas Meester, Timo Brands, Stephan Wiegerink, Anton van der Gaag, Casper Kant, Dylan van der Deijl en Niels Levelt). Ook bij EJZ gingen de 2k-testen niet helemaal zoals gehoopt en miste het ergometer vermogen nog een beetje. In een goed gevuld veld zullen de heren het zwaar krijgen morgen en is het het belangrijkste dat de mannen alles geven met als gevolg misschien wel een paar PR's.

 

We wensen alle roeiers, coaches ontzettend veel succes en plezier. Start je nou niet, kom dan vooral langs in de Sporthallen Zuid om je verenigingsgenoten aan te moedigen!

Uitslagen zijn te vinden zijn op https://regatta.time-team.nl/nkir/2018/results/events.php 

 

Met paars-wit-rode groet,

Laura Lems

h.t. Commissaris Wedstrijdroeien der A.L.S.R.V. Asopos de Vliet

 

Iris Aerts

h.t. Commissaris Competitieroeien der A.L.S.R.V. Asopos de Vliet

 

Tijdschema:

09:45 - LDG/DG: Eva Spaargaren en Jitkse Knip

10:00 - DG: Fleur Jaspers, Roxann Geenen, Ruth Andreae, Meike van Kootwijk, Vivian Andriessen, Sanne Dijkstra

10:15 - LG: David Nederstigt, Joost Braspenning, Victor Hakeboom

10:30 - LG: Jarno Hagelen, Mees van der Meer, Tim van Etten

10:45 - HG: Siem de Visser, Thijs-jan van Aalst

11:00 - HG: Mathijs Berkhout, Siem Wesseling, Sergio Griffioen

12:15 - DCL8: Dames Opleidingsacht, Dames Clubacht

12:45 - HCL8: Heren Opleidingsacht

14:30 - LDSB: Elsemieke Hack

16:15 - LDEJ4: Dames Opleidings 4*

16:30 - LDEJ4: EJLD

16:45 - LHEJ8: EJL

17:30 - DEJ8: EJD

18:15 - HEJ8: EJZ

 

 

 

 
 

Contact

Correspondentieadres:

Asopos de Vliet

Postbus 100

2300 AC Leiden

 

Bezoekadres:

Asopos de Vliet

Zijlstroom 137

2353 NN Leiderdorp

071-5892897 (bestuurskamer)

Access denied for user 'root'@'localhost' (using password: YES)