Voorbeschouwing 42e Gyas-Hunze race

Hetairoi, lieve leden,

Komend weekend gaat nu al de boeken in als een historische gebeurtenis: een Gyas-Hunze race zonder vrieskou, sneeuw en meer gelijksoortige ellende. Waar in november nog de droevige mededeling was dat in verband met verbouwingen de wedstrijd geen doorgang kon vinden, was daar begin december gelukkig het verlossende woord: de 42e Gyas-Hunze race gaat toch wel door.
Vanaf toen was het duimen geblazen dat het weer geen roet in het eten zou gooien, toevallig trok het 57e bestuur nog even naar het zonnige Griekenland en nam de zon mee in haar koffer.
Vanavond om 19:47 zal het blauw/geel van de ns-treinen paars kleuren als de feesttrein richting het hoge noorden/zuid-Scandinavië trekt, met 13 startende ploegen is Asopos goed vertegenwoordigd zowel op de wedstrijdbaan als ‘s avonds tijdens het feest.
Traditiegetrouw wordt het wedstrijdweekend namelijk geopend in de Drie Gezusters, de kroeg met draaiende bar (!!), waar in ieder geval onze blauwe vrienden uit Delft ook mee zullen feesten. Daar dit feest vaak doorgaat tot in de vroege uurtjes is dit weekend bij uitstek een test in doorzettingsvermogen. We gaan dit weekend dan ook zien of al dit gefeest effect gaat hebben op de prestaties in de boot.
De dames van OptiPaal zullen het spits afbijten en als eerste de 2,5k starten, met twee invallers aan boord gaan we zien wat ze gaan doen, maar deze dames hebben tijdens de CoCo-ergo-activiteiten laten zien dat ze zeker hard kunnen gaan.
Heat twee is een stukje drukker met drie Asoposploegen. Voor de Heren Club 4+ is de Gyas-Hunze niet zomaar een wedstrijd maar de eerste voor de Vlietbokaal. Voor deze heren staat er dus wel degelijk wat op het spel en is deze wedstrijd de eerste gelegenheid om te kijken waar ze liggen in het veld. Ze hebben onder andere in Brugge goede halen laten zien en op de sparsessie goed gepresteerd, als ze dit meenemen naar de race kijk ik uit naar de uitkomst. PRowst en GeVaar zijn beide fanatiek aan het trainen en kijken enorm uit naar hun eerste echte wedstrijd als ploeg. Als de dames geen gekke dingen gaan doen en roeien zoals in de trainingen gaat het vast helemaal goedkomen.
DO4* D.I.E.P. begint in heat drie ook aan de eerste wedstrijd van hun bokaal der Clubquadruples, de dames voeren in Brugge een zeer sterke sparsessie, maar op de Zijlhead bleek er toch nog wat werk aan de winkel. We gaan zien waar deze eerstejaars zich gaan plaatsen tussen de veelal ervaren roeiers in hun veld. Voor de DO8+ Zwaartekracht en de DCl8+ Aandacht+ is het een paars onderonsje, in hun veld treffen ze naast elkaar, alleen nog één ploeg van Gyas, is dit dé kans op paars blik? DtC4+ Pier Pressure start met een invaller, met ziektes en blessures was de voorbereiding niet optimaal, maar de afgelopen tijd hebben ze lekker getraind. We gaan zien wat de dames in huis hebben.
De HtC4+ zal maar liefst met twee bootjes aan de start verschijnen, alle zeven roeiers zijn aanwezig en samen met een invaller van Skøll starten zijn als The Seven C’s #licht & The Seven C’s #zwaar. Ook zal in heat 4 D4+ Wiebelatief hun eerste wedstrijd voor de Vlietbokaal verroeien, deze ploeg bestaat uit voormalig Adeona en Overstuur
In heat vijf is het de beurt aan ‘Vo Lume om te laten zien hoe hard ze kunnen gaan op het water. Op de ergo zijn de resultaten veelbelovend, maar zoals iedereen weet: ergometers zinken dus dit is het moment voor de heren om te laten zien wat ze kunnen in de boot.
De zaterdag sluit af met de heren van HO8+ Achterstevoren. Afgelopen week hebben ze in de training lekkere halen gevonden, als ze deze meenemen op hoog tempo gaan we zien hoe ze mee komen in het veld.
Na al deze sportieve inspanningen is het tijd om Groningen voor de tweede keer onveilig te maken. Een deel van het gezelschap zal de avond inluiden bij het beruchte tentfeest op Gyas, terwijl de rest meteen het centrum op zoekt.
Met twee avonden doorzakken achter de rug is het op zondag tijd voor het meest favoriete onderdeel van de Gyas-Hunze: de 400m sprint. Dit jaar is deze niet meer voor de clubachten, maar de andere nummers krijgen nog een kans om hun sprinttalent te laten zien.

We hebben er ontzettend veel zin en wensen alle ploegen heel veel succes!

Uitslagen zijn te vinden op: https://regatta.time-team.nl/gyashunze/2019/results/cddf399c1-9694-4407-...

Met paars-wit-rode groet,

Iris Aerts
h.t. Commissaris Competitieroeien der A.L.S.R.V. Asopos de Vliet

H1 9:00 OptiPaal
H2 10:30 pROWst, Heren Club 4+, GeVaar
H3 12:00 D.I.E.P., Pier Pressure, Zwaartekracht, Aandacht+
H4 14:00 Wiebelatief, The Seven C’s #licht, The Seven C’s #zwaar
H5 15:30 ‘Vo Lume
H6 17:00 Achterstevoren

H7 9:15 Wiebelatief, ‘Vo Lume
H9 11:15 The Seven C’s #zwaar, The Seven C’s #licht
H10 12:45 Heren Club 4+, D.I.E.P.
H11 13:45 OptiPaal, pROWst,
H12 14:45 Pier Pressure, GeVaar

Foto: PixCie Asopos, Myrna Kuiper

 
 

Contact

Correspondentieadres:

Asopos de Vliet

Postbus 100

2300 AC Leiden

 

Bezoekadres:

Asopos de Vliet

Zijlstroom 137

2353 NN Leiderdorp

071-5892897 (bestuurskamer)

Fout | Asopos de Vliet

Fout

Er is onverwacht een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.