Voorbeschouwing Head of the River Amstel

Hetairoi, lieve leden,

 

Aangezien de Head vorig jaar in verband met het winterse weer niet door kon gaan, zal hij dit weekend voor het eerst in tien jaar weer volgens zijn oorspronkelijke koers verroeid worden: van Ouderkerk aan de Amstel naar Amsterdam. Dit na veel geluiden vanuit de roeiwereld, de oproeibaan zal wel behouden blijven.

Helaas hebben we moeten vernemen dat blok 1 en 2, en daarmee de zaterdag van de Head of the River Amstel, zijn afgelast. Voor de EJLD, de EJD en de HO8+ betekent dit dus jammer genoeg dat zij dit weekend niet zullen starten. Over het lot van de zondag horen we morgen om 13u meer, vooralsnog zijn de windvoorspelling voor dan een stuk gunstiger.

 

De eerste ploeg die zondag als het goed is namens Asopos het water opgaat is de Professorenacht, deze keer gestuurd door Robert. De mannen hebben de Amstel al vele malen eerder getrotseerd, met vaak om en nabij de 60e plek in het drukbezette veld als resultaat. We gaan zien of zij in deze wind boven zichzelf gaan uitstijgen. Hierna is het de beurt aan DO8+ Zwaartekracht (Asopos 1) en DCl8+ Aandacht+ (Asopos 2). De H4k verliep niet zoals gewenst voor Zwaartekracht en het is dus dit weekend aan de dames om zich te revancheren. Aan de voorbereiding kan het deze keer in ieder geval niet liggen, na vorige week uit bed gebeld te zijn zullen de dames zondag fris en fruitig aan de start verschijnen.

De DCl8+ was vorige week meer tevreden na de race in hun nieuwe favoriete flamingoboot. Zondag zullen ze toch echt weer in hun eigen vertrouwde boot starten, als ze de steady halen van vorige week doorzetten gaan we zien of ze hun 10e plek kunnen verstevigen of zelfs wat gaan klimmen!

Tot slot is het de beurt aan DO4* D.I.E.P. Roos kan helaas wederom niet starten wegens een rugblessure, dus dezelfde roeisters als op de Gyas-Hunze race zitten in de boot. De dames hebben in Groningen het eerste blik van hun bokaal binnengehaald en daarmee het nodige vertrouwen gekweekt. Er is weinig in de boot getraind, maar als ze lekkere steady halen vinden zouden ze ons zomaar positief kunnen verrassen. 

 

Omdat beide blokken op zaterdag helaas zijn afgelast vanwege de wind zal EJZ dit weekend als enige wedstrijdploeg het water op gaan. Na het 8'en avontuur op de Heineken starten de mannen komend weekend in twee 4'tjes en zal het komend weekend naast een gevecht met de tegenstanders ook onderling spannend worden welk bootje er het hardste zal gaan. Stephan, Lukas, Robert en Anton (gestuurd door Nicole) zullen het op nemen tegen Niels, Dylan, Casper en Stijn van Eerstejaarslicht (gestuurd door Ingrid). Op de Winterwedstrijden is er door de mannen al 4 punten gehaald in het HEJ4+ klassement, kijkend naar de tegenstand van dit weekend zouden er zomaar nog meer punten gepakt kunnen worden!

Boudewijn zal met de rest van de Holland8 starten in de "Asopos-combi" in het HE8+-veld! Na een pittig trainingskamp in Gavirate is de Holland8 definitief gevormd en zijn ze hard aan het trainen voor Tokyo 2020. Komend weekend is de enige concurrentie de eliteacht van Skøll.

 

Met paars-wit-rode groet,

 

Iris Aerts

h.t. Commissaris Competitieroeien der A.L.S.R.V. Asopos de Vliet

 

Laura Lems

h.t. Commissaris Wedstrijdroeien der A.L.S.R.V. Asopos de Vliet

 

Schema 

Zondag

Blok 1: 10:45 start

11:08    HVA-D8+ Professorenacht 

11:38    DCl8+     DO8+ Zwaartekracht (Asopos 1) 

11:39    DCl8+     DCl8+ Aandacht+ (Asopos 2) 

11:47    DCl4*      DO4* D.I.E.P.

 

Blok 2: 14:00 start

14:00    E 8+   Holland 8 (Asopos combi) 

14:21    Ej 4+   EJZ (Asopos 2)

14:22    Ej 4+   EJZ (Asopos 1)

 

Foto door PixCie Asopos de Vliet 

 
 

Contact

Correspondentieadres:

Asopos de Vliet

Postbus 100

2300 AC Leiden

 

Bezoekadres:

Asopos de Vliet

Zijlstroom 137

2353 NN Leiderdorp

071-5892897 (bestuurskamer)

Access denied for user 'root'@'localhost' (using password: YES)