Voorbeschouwing Hollandia Nk-klein

Hetairoi, lieve leden,

 

Dit weekend zullen de Hollandia en het NK-klein plaatsvinden op de Bosbaan. Het belooft een ontzettend mooi weekend te worden met temperaturen als bij de Far$ity en ontzettend veel bondsroeiers op het water! Voor de eerstejaars (en een deel van de Middengroepen) is dit weer de eerste wedstrijd op de Bosbaan, een verademing voor de stuurtjes die de klotsbak aan het Amsterdam-rijnkanaal hebben moeten doorstaan twee weken terug. Extra leuk is is dat de Hollandia naast een belangrijke wedstrijd in de klassementen dit jaar ook het NK-klein houdt; naast klassementspunten wordt er komend weekend dus ook voor Nationale titels geroeid!

 

Op vrijdag zijn de time-trials van de Nk-velden, wat betekent dat onze skiffeurs vanavond al hun eerste 2k van dit weekend moeten varen. Aan de hand van de gevaren tijd in de time-trial vanavond mag je door naar de kwartfinale op zaterdag. In die kwartfinale ga je door naar de halve finale of plaats je direct voor de C-finale op zondag en aan de hand van de uitslag in de halve finale wordt je geplaatst in de A of B-finale op zondag. 

 

Voor Ward en Bart is dit een van de laatste meetmomenten in de skiff voordat zij zich zullen gaan focussen op de 2x, een podiumplek is dan ook hun doel dit weekend!

Ook Mees, Fleur, Elsemieke en Roxann zullen het NK starten dit weekend, wat voor de nodige zenuwen zorgt. Gelukkig hebben ze allemaal al een keer kunnen oefenen tijdens de Skollcup afgelopen weekend. Aan de voorbereiding zal het in ieder geval niet liggen want onze roeiers zijn topfit, nu maar hopen dat ze hun zenuwen onder controle kunnen houden en de trainingshalen laten zien, dan kunnen mooie finale-plekken niet uitblijven!

 

De EJD boekt iedere wedstrijd progressie, maar tot nu toe zijn de klassementspunten nog uitgebleven. De afgelopen twee weken zijn er vooral veel technische stappen gezet waardoor de boot een stuk beter is gaan lopen. Aan de inzet en kracht van de dames zal het zeker niet liggen dit weekend, als ze de technische halen van de trainingen meenemen zou er dit weekend misschien wel voor het eerst A-finale gevaren kunnen worden! Dominique zal op zaterdag met Vidar meestarten.

 

EJLD heeft komend weekend iets te bewijzen, tijdens de Far$ity werd de finale op een haartje na gemist dus iedereen is vastberaden om dat dit weekend dubbel en dwars goed te maken. Na een goed gevaren race trok Triton twee weken terug net aan het langste einde en was de teleurstelling groot. Gelukkig is er de komende 2 weken met dezelfde opstelling hard getraind en zijn er flinke stappen gezet. Met de juiste halen en het fanatisme dat de dames de afgelopen weken hebben laten zien is die A-finale (ondanks de pittige loting) zeker haalbaar en mogen ze laten zien dat de dames zeker meekomen met de top 6 van het veld

 

Op zaterdag starten de heren van EJL in de laatste voorwedstrijd tussen Gyas en Phocas, waar tijdens de vorige wedstrijd nog ruim van werd gewonnen. Ook van de andere twee ploegen (Theta en Euros) zou gekeken naar de uitslagen gewonnnen moeten worden. De heren twee lekkere weken achter de rug. De periode van blessures is helemaal voorbij en er worden steeds meer stappen gezet. Afgelopen wedstrijd hebben ze laten zien wat ze in huis hebben en werd de voorwedstrijd met een rappe tijd gewonnen. Dit weekend is het zaak om diezelfde agressiviteit en felheid te tonen. In het klassement staan de heren nu nog redelijk onderaan maar als er weer een plekje in de A-finale wordt gehaald kunnen ze zo 3 plaatsen stijgen.

 

Sanne en Roxann zitten nog niet zolang samen in de boot, maar gaan dit weekend toch samen de baan over. In verband met blessure kan Anouk de komende tijd niet starten en neemt Roxann plaats in de 2x met Sanne. De afgelopen week is er vooral gefocust op het samen roeien, beide dames hebben de afgelopen tijd namelijk veel geskifft. Hoewel er nog weinig samen is geroeid zit de kracht er goed onder en gaan we dit weekend zien waar de dames in het Development klassement liggen!

 

De lichte 4 heeft de afgelopen week flink geschoven in opstelling om komend weekend zo hard mogelijk over de baan te kunnen gaan. Op de Far$ity waren de halen opzich prima, maar lag het tempo een stuk lager dan bij de rest van het veld waardoor het resultaat wat tegenviel. Met de opstelling wissel is er weer een frisse wind door de boot gewaaid en gaan de heren dit weekend vechten voor een mooi plekje in het klassement, en op zondag voor de A-finale!

 

Felix en Joost hebben samen met de Lichte4 als middengroepers de Far$ity gestart, waarbij ze met een fantastisch gevaren voorwedstrijd als favoriet naar de finale gingen. Helaas werd de wind in combinatie met het slechte water de mannen hier wat te veel waardoor de finale niet werd gewonnen, maar komend weekend is er weer een kans. Met veel dezelfde bootjes zal het zaterdag gaan om de klassementspunten en zondag om status. Als Joost en Felix de goede halen van de Far$ity weer op kunnen zoeken kan op beide dagen een finaleplek haast niet meer missen.

 

De Zware 4- zal dit weekend voor het eerst in lange tijd weer een wedstrijd starten. De laatst gestarte wedstrijd was de Winterwedstrijden en daar werd in de 4+ een mooie 5e plek behaald. Sinds februari is er steeds meer getraind in de 4- en worden en rappe percentages gevaren, wat goede hoop geeft op een mooie uitslag dit weekend. 

 

EJZ zal weer in twee 4'tjes over de baan gaan, en zaterdag zullen ze het alleen opnemen tegen klassementsbootjes. Op de Far$ity werd er in het beginnelingen veld ook gestart tegen veel boten die niet meedoen in het klassement en alleen mee vaarden voor de status, wat betekende dat ook EJZ afgelopen wedstrijd klassementspunten heeft behaald. Komend weekend zullen ze de strijd weer aangaan met alleen de klassementsbootjes met als doel een plekje stijgen in het klassement. Op zondag zal het voor beide bootjes een flinke strijd worden om de A-finale te gaan halen, veel van de tegenstanders zijn op de Far$ity al eens sterker gebleken, maar de afgelopen weken is er goed getraind en misschien dat dat zich komend weekend gaat uitbetalen!

 

Op de Skollcup ging het bij Vivian en Meike nog niet zo soepel, maar de afgelopen week begint de boot wat beter te lopen. Winnen zit er helaas nog niet in, maar een A-finale plekje zou dit weekend zeker mogelijk zijn. Met maar 8 inschrijvingen hoeven de dames maar 1 bootje voor te blijven om die finale te halen, misschien dat de aansluiting met de rest van het veld komend weekend weer een stuk dichterbij is gekomen.

 

Ook Jarno zal dit weekend weer in de skiff van start gaan. Voor de 3e keer op rij zal hij zijn geluk gaan beproeven in het LHB1x- veld, maar ook dit jaar is de concurrentie weer groot. Met maar liefst 22 inschrijvingen gaat het nog een zware taak worden om een plek in de A-finale te behalen.

 

Voor de tweezonder, met daarin Siem en Thijs-jan, is het dit weekend even aftasten. Zij starten dit weekend voor het eerst samen en starten daarom maar één keer in het HG 2-. Na een lange blessure periode was het roeien in het begin nog wat onwennig, maar gaat het de afgelopen week steeds beter. Als het hen lukt om goed samen te komen, roeit het best lekker en wordt het afwachten hoever zij zullen komen dit weekend.

 

Fleur en Roxann zullen dit weekend nog afsluiten door beide te starten in het DB1x-veld op zondag. Met maar 14 inschrijvingen is de kans zeker aanwezig dat beide dames de A-finale halen. Wat er in de finale gaat gebeuren zou nog wel eens spannend kunnen worden, op de Winterwedstrijden greep Fleur in het Beginnelingen veld net naast het Blik, wie weet wat er zondag kan gebeuren.

 

Ook Boudewijn zal dit weekend van start gaan met de Holland8! Na een blik te hebben gehaald tijdens de Head is dit de eerste wedstrijd dat de Holland8 weer meedoet, na de afgelopen weken weer op trainingskamp te zijn geweest.

 

Er liggen veel bootjes op het water en de zon zal dit weekend in overvloed schijnen, dus kom dit weekend vooral naar de Bosbaan om te kijken!

 

Met paars-wit-rode groet,

Laura Lems

h.t. Commissaris Wedstrijdroeien der A.L.S.R.V. Asopos de Vliet

 

Tijdschema:

Vrijdag

18:06 LDSB1x – Elsemieke Hack

18:17 DSB1x/DE1x - Fleur Jaspers, Roxann Geenen

18:32 LHE1x/LHSB1x - Ward van Zeijl, Bart Lukkes, Mees van der Meer

 

Zaterdag 

Voorwedstrijden

09:30 DEJ8 – Djoeke Lammerse, Daphne Harteveld, Inge Booister, Frederike Mooij, Sterre Lindenburg, Vera Vermeulen, Lieke van Zijl, Toke Bouwens, Martha Broere 

09:35 DEJ8 – Dominique Leemans (Vidar combinatie)

10:10 LDEj4* - Manon Brenters, Mony Klaus, Sylvia Philippa, Lisanne van Abswoude, Laurien Jonk

10:51 LHEj8 – Lucas Hoedemaker, Bonno Muller, Stefan Brandt, Javier Tromp, Maarten van Lemmen, Bastiaan Kuiper, Jeroen Holtz, Ruud Visser, Judith Bakker

12:45 DDev2x – Sanne Dijkstra, Roxann Geenen

13:15 LHDev4 – Casper Roes, David Nederstigt, Tim van Etten, Victor Hakeboom

13:40 LHDev2x – Felix Brongers, Joost Braspenning

14:05 HDev4 – Sergio Griffioen, Siem Wesseling, Mathijs Berkhout, Sean van Beek

14:35 HEj4 – Niels Levelt, Lukas Meester, Anton van der Gaag, Dylan van der Deijl, Nicole van Bockhooven & Rob Porter, Casper Kant, Stephan Wiegerink, Stijn Derks, Sophie van den Berg

Finales:

08:10-08:25 DE1x/DSB1x - kwart finale

09:10-09:25 LDE1x/LDSB1x - kwart finale

11:15-11:30 LHE1x/LHSB1x - Kwart finale

15:30-15:35 LDE1x/LDSB1x - halve finale

15:40-15:45 DE1x/DSB1x-halve finale

15:50 DEj8+ - A-finale

16:00 LDEj4*B – A-finale

16:16 LHEj8+ - A-finale

16:30/16:35 LHE1x/LHSB1x - Halve finale

17:05 DDev2x - A-finale

17:20 LHDev4 - A-finale

17:30 LHDev2x - A-finale

17:35 HDev4 - A-finale

17:45 HEJ4+ - A-finale

 

Zondag 

Voorwedstrijden

08:30 HG4 – Sergio Griffioen, Siem Wesseling, Mathijs Berkhout, Sean van Beek

08:55 LHG4 – Casper Roes, David Nederstigt, Tim van Etten, Victor Hakeboom

09:10 LDB4* - Manon Brenters, Mony Klaus, Sylvia Philippa, Lisanne van Abswoude, Laurien Jonk

09:25 DB8 - Djoeke Lammerse, Daphne Harteveld, Inge Booister, Frederike Mooij, Sterre Lindenburg, Vera Vermeulen, Lieke van Zijl, Toke Bouwens, Martha Broere

10:00 HG2 – Siem de Visser, Thijs-jan van Aalst

10:05 LHB8 - Lucas Hoedemaker, Bonno Muller, Stefan Brandt, Javier Tromp, Maarten van Lemmen, Bastiaan Kuiper, Jeroen Holtz, Ruud Visser, Judith Bakker

10:15 HB4 - Niels Levelt, Lukas Meester, Anton van der Gaag, Dylan van der Deijl, Nicole van Bockhooven

10:20 HB4 - Rob Porter, Casper Kant, Stephan Wiegerink, Stijn Derks, Sophie van den Berg

10:45 DB1x – Fleur Jaspers

10:50 DB1x – Roxann Geenen

11:55 DG2 -  Vivian Andriessen, Meike van Kootwijk

12:00 LHG2x – Felix Brongers, Joost Braspenning

12:30 LHB1x – Jarno hagelen

13:00 HE8 – Boudewijn Roel (Holland8)

Finales

13:15 HG4- - A-finale

13:25 LHG4- - A-finale

13:30 LDB4* - A-finale

13:35 DB8+ - A-finale

13:45 LHB8+ - A-finale

14:24-14:34 LDE1x/LDSB1x - A/B-/C-finale

14:41-14:51 DE1x/DSB1x - A/B-/C-finale

14:58-15:08 LHE1x/LHSB1x - A/B-/C-finale

16:45 HG2- - A-finale

16:50 HB4+ - A-finale

17:05 DB1x - A-finale

17:30 DG2- - A-finale

17:35 LHG2x - A-finale

17:40 LHB1x - A-finale

17:58 HE8+ - A-finale

 
 

Contact

Correspondentieadres:

Asopos de Vliet

Postbus 100

2300 AC Leiden

 

Bezoekadres:

Asopos de Vliet

Zijlstroom 137

2353 NN Leiderdorp

071-5892897 (bestuurskamer)

Access denied for user 'root'@'localhost' (using password: YES)