Voorbeschouwing Westelijke Regatta

Hetairoi, lieve leden, beste lenteleden,

 

De eerste WAB-wedstrijd zit er alweer aan te komen en niet zomaar een, komend weekend staat de Westelijke Regatta op de planning; een wedstrijd waar Asopos een grote bijdrage aan levert. Met veel hulpkrachten en Asopossers achter de schermen heeft de wedstrijd een paars tintje en zijn we dit weekend goed vertegenwoordigd zowel op het water als langs de kant. 

 

EJZ zal komend weekend met maar één 4'tje het water over gaan. Door flink wat blessures is het niet gelukt om beide boten te vullen en zullen alleen Niels, Casper, Lukas en Dylan (gestuurd door Nicole) starten. Op de ZRB lukte het beide bootjes niet om op zondag mee te komen met de rest van het veld, wat voor een teleurstellende uitslag zorgde. Maar met een nieuwe opstelling van roeiers uit beide bootjes zat de moed er weer in en is er de afgelopen twee weken hard getraind om op de Westelijke wat klassementspunten binnen te slepen. In een voorwedstrijd waar de eerste 4 boten doorgaan naar de finale zijn zij in de voorwedstrijd geloot met flink wat bootjes die al enige tijd meevaren in de top van het veld, het halen van de A-finale gaat dus nog spannend worden.

 

De EJD heeft op de ZRB prima gevaren maar daar kan zeker nog een stapje bij. Op de ZRB was het ritme nog niet helemaal zoals in trainingen en werd de haal vooral wat gehaast naar voren. De afgelopen weken is hier goed aan gewerkt en worden er tijdens trainingen harde tijden gevaren. Met de loting hebben de dames op zaterdag helaas geen geluk en starten zij in een voorwedstrijd met 6 bootjes die in de top van het klassement meedoen. Op zondag is de kans op A-finale een stuk hoger en zitten zij in de heat bij boten waar ze zeer aan zijn gewaagd. Het zal zeker niet makkelijk worden maar met een goede race moet het lukken.

 

In de lichte 2x wordt er flink wat door gewisseld en dit weekend zullen Mees&Joost samen starten. Hoewel er nog niet zo veel samen is getraind zit er flink veel vermogen in de boot en ligt de bootsnelheid hoog. Voor komend weekend is het vooral zaak dat de halen goed samen komen en het naarmate de vermoeidheid toeneemt niet uit elkaar valt. Afgelopen wedstrijden is er bewezen dat de lichte 2x meedraait met de top van het veld en ze staan momenteel op een mooie 3e plek in het klassement. Het zou mooi zijn als die lijn dit weekend weer doorgezet wordt. Op zondag zullen zij in het HG2x veld starten. 

 

Eva&Iza gaan steeds beter in de 2x en hebben op de ZRB menig tegenstander verbaast met de mooie races die zij hebben gevaren. Met een wissel in de opstelling is er de afgelopen twee weken weer hard getraind en worden er goede tijden gevaren. Op zaterdag zullen zij in het Lichte dames beginnelingen veld starten, op de ZRB werden zij nog tweede wat betekent dat er zeker kans is op een eerste plek. Op zondag zullen zij in het lichte dames gevorderdeB veld starten, waar de tegenstanders een stuk ervarener zijn (zo starten zij onder anderen tegen Elsemieke en Renate). In dit veld zullen we dames wat minder makkelijk meekomen en moeten ze hard aan de bak als ze de A-finale willen halen. 

 

Elsemieke en Renate zullen dit weekend weer samen in de 2x stappen. Op de ZRB werd er voor het eerst samen gestart en dat bleek zeer succesvol; de 2e plek was gelijk gepakt. Dit weekend zullen de dames op zaterdag weer gaan strijden om die klassementspunten, waar ze nu nog op een gedeeld 4e plek staan omdat de Hollandia niet is gestart. Als de races van de ZRB worden herhaald zouden ze zomaar eens wat plekken omhoog kunnen schuiven en is een top-3 plek in het klassement een mooi streven. Op zondag zullen zij in het LDGb 2x-veld starten en zal de A-finale zo goed als zeker gehaald worden. De A-finale zelf is nog wat moeilijker te voorspellen maar hier is de kans op blik zeker aanwezig!

 

Jarno zal dit weekend weer op beide dagen starten. Op de ZRB voer hij een goede race met een 7e plek als resultaat, maar kon er op zondag niet meer gestart worden ivm ziekte. Gelukkig is hij de afgelopen weken weer opgeknapt en kan hij weer vol gaan in de skiff. Op zaterdag zitten er pittige tegenstanders bij Jarno in de heat, maar met plek voor maar liefst 8 boten per race is het halen van de A-finale op zondag zeker mogelijk. Wat er in de A-finale gebeurt kan nog alle kanten op gaan, maar Jarno doet in het beginnerveld zeker mee voor de winst.

 

Sanne zal dit weekend onverwachts samen met Meike in de 2x roeien, in verband met blessure zal Roxann dit weekend niet starten. Waar de dames het tot nu toe goed doen in het klassement en consequent top 6 varen, is het voor dit weekend afwachten wat de uitslag zal zijn. Meike is pas sinds kort aan het scullen en zal dit weekend vooral veel wedstrijdervaring in het scullen op doen.  

 

Zowel op de ZRB als de Hollandia heeft EJLD  laten zien mee te kunnen komen met de snelste ploegen in hun veld. Op Okeanos na zijn alle andere ploegen al een keer verslagen, maar toch is het iedere wedstrijd weer spannend omdat het veld zo dicht bij elkaar ligt. Doel voor dit weekend is die tweede plek pakken in het klassementsveld. In het beginnelingenveld zijn er meerdere ploegen aan elkaar gewaagd, maar Asopos is zeker favoriet. Als onze dames het graag genoeg willen, is er geen ploeg die hen kan weerhouden van het beginnerblik.

 

Bij de zware 4- ging het de afgelopen wedstrijd niet zoals gehoopt. Waar zij op de Hollandia lieten zien aansluiting te hebben met de top 6 van het veld was dat op de ZRB niet meer het geval. Komende zaterdag hebben de mannen een zware voorwedstrijd, met meerdere ploegen die hoger in het klassement staan dan zij. Wel kan er goed gespard worden met Skoll 2 en Skadi want daar zijn ze goed aan gewaagd. Op zondag zal er flink gestreden moeten worden om de A-finale te halen, maar is de loting wat gunstiger dan op zaterdag. Als alles goed samenvalt is het zeker mogelijk om die A-finale te bereiken!

 

EJL voer vorig wedstrijdweekend vrij wisselend. Waar het roeien op zaterdag wat matig was, ging het zondag opeens als een speer en werd er in de time-trial de derde tijd gevaren! De uitslag van komend weekend gaat afhankelijk zijn van de focus binnen de boot, de potentie zit er zeker in maar moet er wel uitkomen. Als de mannen en Judith er alle negen dit weekend net zo voor gaan als de zondag van de ZRB kan een mooie finaleplaats dit weekend niet uitblijven. 

 

Het belooft een ontzettend mooi weekend te worden, met misschien zelfs wel blik! Kom dan ook vooral naar de WAB om onze ploegen naar die overwinning te schreeuwen en er een mooi paars feestje van te maken dit weekend.

 

Met paars-wit-rode groet,

Laura Lems 

h.t. Commissaris Wedstrijdroeien der A.L.S.R.V. Asopos de Vliet

 

Zaterdag

Voorwedstrijden:

08:50 – EJZ: HEj4+ 

08:55 – EJD: DEj8+

09:20 -  Joost&Mees: LHDev2x

09:25 – Elsemieke&Renate: LDDev2x

09:35 – Iza&Eva: LDB2x

10:00 – Jarno: LHG1x

10:25 -  Sanne&Meike: DDev2x

11:10 – EJLD: LDEj4*

12:25 – Zware4: HDev4-

13:20 – EJL: LHEj8+

Finales:

14:10/14:15 – EJZ – B-, A-finale

14:20-14:25 – EJD – B-, A-finale

14:40-14:45 – Joost&Mees – B-, A-finale

14:50-14:55 – Elsemieke&Renate – B-, A-finale

15:00 – Iza&Eva – A-finale

15:10-15:15 – Jarno – B-, A-finale

15:20-15:25 – Sanne&Meike – B-, A-finale

15:50-15:55 – EJLD – B-, A-finale

16:55-17:00 – Zware 4- – B-, A-finale

17:45-17:50 - EJL – B-, A-finale

 

Zondag

Voorwedstrijden:

08:50 – Zware4: HGb4-

09:30 – Jarno: LHB1x

10:15 – Iza&Eva, Elsemieke&Renate: LDGb2x

10:45 – Sanne&Meike: DG2x

11:30 – EJLD: LDB4*

11:40 – EJZ: HB4+

12:00 -  EJL: LHB8+

12:25 -  EJD: DB8+

15:10 -  Joost&Mees: HG2x – A-finale

Finales:

13:05-13:10 – Zware 4- – B-, A-finale

13:55-14:00 – Jarno – B-, A-finale

15:25-15:30 – Elsemieke&Renate, Iza&Eva – B-, A-finale

15:40 – Sanne&Meike – A-finale

16:45-16:50 – EJLD – B-, A-finale

16:55-17:00 – EJZ – B-, A-finale

17:15-17:20 – EJL – B-, A-finale

17:50 – 17:55 – EJD – B-, A-finale

 
 

Contact

Correspondentieadres:

Asopos de Vliet

Postbus 100

2300 AC Leiden

 

Bezoekadres:

Asopos de Vliet

Zijlstroom 137

2353 NN Leiderdorp

071-5892897 (bestuurskamer)

Fout | Asopos de Vliet

Fout

Er is onverwacht een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.