Nabeschouwing Westelijke Regatta

Hetairoi, lieve leden, beste lenteleden,

 

Afgelopen weekend is de Westelijke gestart, een wedstrijd waar wij als Asopos veel aan bijdragen wat de wedstrijd net een stukje bijzonderder maakt.  Overall is er ontzettend goed gevaren door de ploegen en zijn er flink wat klassementspunten gewonnen, maar het hoogtepunt van dit weekend waren natuurlijk de twee blikken van Elsemieke&Renate, die zichzelf goed hebben laten zien binnen het lichte dames roeien.

 

EJZ voer dit weekend niet helemaal zoals gehoopt. Hoewel de geklokte tijden in trainingen een plekje in de A-finale verzekerden is het dit weekend helaas niet gelukt om die te halen. Hoewel de mannen een sterke 2e 1000m varen waarbij de rest van het veld niet meer uitloopt is de eerste 1000m nog net niet hard genoeg om daar die aansluiting met het veld te houden. Maar de tweede 1000m geeft hoop op het vinden van de aansluiting en we gaan zien hoe EJZ op de ARB zal varen.

 

Op zaterdag had de EJD een moeilijke voorwedstrijden waarin zij het onder anderen op moesten  nemen tegen tegen Skadi, Aegir, Nereus en Njord. Hoewel het halen van de A-finale van tevoren niet werd verwacht ivm de tegenstanders hebben de dames zich van hun beste kant laten zien en voeren ze zeker mee tussen de rest van het veld. Met maar 1 seconde afstand van de nummer 1 kwamen ze net een fractie van een seconde tekort voor de A-finale, maar is er die race wel laten zien dat ze kunnen tippen aan ploegen als Skadi en Aegir. Tijdens de B-finale lukte het niet om de halen van de voorwedstrijd weer te vinden en eindigden ze op een vijfde plek. Op zondag kwamen de dames fel uit de start en pakten daar de 3e plek maar hielden dit gedurende de 2k niet vol, in de B-finale eindigden zij uiteindelijk op een derde plek.

 

Mees en Joost startte dit weekend samen in de 2x, er wordt de laatste tijd flink wat gewisseld binnen de boot en dit was de eerste wedstrijd dat Joost en Mees samen zouden starten. In de voorwedstrijd werd er goed genoeg gevaren voor de A-finale, maar waren het niet dezelfde halen die zij tijdens trainingen lieten zien en moesten ze flink aan de bak om in de finale te knallen. In de finale werd er een stuk beter gevaren en schoven ze langzaam maar zeker naar de 2e plek toe! Hoewel Okeanos dit weekend nog te sterk bleek, wordt het verschil steeds kleiner en komt de 1e plek langzaam maar zeker in zocht! Op zondag konden ze in verband met ziekte helaas niet starten.  

 

Elsemieke en Renate hebben een geweldig weekend gehad. Hoewel de kans op twee blikken van tevoren zeker aanwezig was durf je er toch nog niet helemaal vanuit te gaan, omdat de concurrentie zeker niet niks was dit weekend. Zowel op zaterdag als op zondag hebben onze dames hard moeten vechten voor het eerste plekje en duurde het bij beide races zo'n 1000m voordat de concurrentie voorbij gevaren was. Desalniettemin hebben ze beide dagen fantastisch gevaren en beide blikken ontzettend verdiend!

 

Eva en Iza hadden op zaterdag eigenlijk directe finale, maar omdat er ruimte in het tijdschema was mochten zij 's ochtends eerst een Race for Lanes varen, mocht er later op de dag meer wind komen. Tijdens de Race for Lanes hebben ze een ontzettend sterke race gevaren. Als tweede uit de start zakten ze in de middelste 1000m terug naar een derde plek, om de laatste 500 meter toch weer mooi naar de 2e plek te varen. Tijdens de finale werden die goede halen te laat gevonden waardoor ze uiteindelijk om een vierde plek zijn geëindigd. Op zondag startte zij in het GevorderdeB veld en zoals verwacht was de tegenstand te sterk om A-finale te halen, maar hebben zij wel een aantal bootjes achter zich gelaten en behaalden zij een tweede plek in de B-finale. 

 

Jarno is dit weekend ook twee keer van start gegaan. Op zaterdag startte hij in het LHG1x-veld en voer hier een nette race. Na een sterke 1000m waar hij nog tweede lag lukte het niet om de tegenstanders voor te blijven en liep hij de A-finale net mis. In de B-finale wist hij er met een mooie tweede plek vandaar te gaan. Op zondag zou het een stuk spannender worden, Jarno is dit jaar al vaker in de buurt gekomen van het beginnerblik en ook dit weekend was de kans op beginner af worden zeker aanwezig. Na een wat langzame start kwam Jarno op gang en werd bootje voor bootje ingehaald, waardoor hij uiteindelijk overtuigend als eerste over de finish kwam en verzekerd was van een finale plekje. Tijdens de finale sprintte Proteus er vandoor, maar volgde Jarno gestaag op de tweede plek en was het beginner blik zeker nog niet uitgesloten. Door een snoekje in de laatste 500m lukte het helaas niet om de tweede plek vast te houden, maar deze race geeft zeker vertrouwen voor de volgende wedstrijd. Met Proteus uit het veld zou het zomaar kunnen dat Jarno volgende week als eerste over de finish komt.

 

Sanne&Meike startte dit weekend voor het eerst samen in de 2x en hebben prima gevaren! Hoewel ze nog niet super lang samen trainen zat het goed samen en konden zij (zeker op zondag) beter met de wind en golven omgaan dan veel tegenstanders. Op zaterdag startte ze in een pittige heat en was de concurrentie net iets te sterk waardoor ze geen A-finale haalden. Wel werd de B-finale met gemak gewonnen waardoor er wel nog een klassementspunt is behaald. Op zondag werd ook de A-finale redelijk makkelijk gehaald, hoewel Orca nog wat te sterk bleek was de tweede plek overtuigend van Asopos. In de A-finale moesten ze het afleggen tegen een aantal sterkere bootjes, maar eindigden zij alsnog op een mooie vijfde plek.

 

EJLD beleefde een goed weekend met een zure nasmaak. Op zaterdag hebben de dames weer laten zien thuis te horen in de top van het veld. Het LDEj4* ligt ontzettend dicht bij elkaar wat het een moeilijk veld maakt, en toch weten onze dames zich altijd in de top te plaatsen. Na de goede races van zaterdag zat de sfeer er voor zondag goed in en lagen de verwachtingen hoog. Na een spannende voorwedstrijd waarbij Asopos nipt als eerste over de streep kan, bleek al gauw dat de finale niet makkelijk zou worden omdat de tijden ontzettend dicht bij elkaar lagen. Tijdens de finale werden de zenuwen de dames toch wat teveel en voeren ze niet zoals ze dat normaal gesproken wel doen, waardoor ze uiteindelijk zesde werden in de finale. Toch hebben de dames op zaterdag laten zien wat ze in huis hebben en is er op de ARB opnieuw kans op de winst!

 

De zware 4- heeft de laatste tijd wat moeite met de wedstrijden. Hoewel er in trainingen goed wordt gevaren zijn die halen tijdens wedstrijden moeilijk terug te vinden waardoor de aansluiting met het veld nog niet helemaal is gevonden. Op zaterdag voeren zij een nette eerste 1000m, maar de tweede helft van de wedstrijd zakte het ritme in en werd de afstand met de rest van het veld groter. Op zondag ging de voorwedstrijd een stuk beter en kon er gedurende de race mooi gespard worden met Saurus en Skadi. Ook de finale werd er een stuk beter gevaren en wisten ze op een nette derde plek te eindigen. Als de juiste trainingshalen meegenomen worden de wedstrijd in op de ARB, is het halen van de A-finale zeker mogelijk.

 

Eerstejaars Licht beleefde een spectaculair weekend met goede races die helaas nog net niet leidde tot overwinningen. Op zaterdag werd er netjes gevaren, zowel in de voorwedstrijd als in de finale. Ze eindigden op een nette zesde plek en namen hiermee 4 klassementspunten mee naar huis. Hoewel de races van zaterdag prima waren, moest er voor het binnenslepen van het beginnerblik zeker nog wel een stapje bij! Hoewel Asopos van tevoren nog geen favoriet was voor het beginnerblik dit weekend was dat na de voorwedstrijd wel anders. Met een ruime voorsprong op de rest van het veld kwam EJL met de snelste tijd van alle ploegen over de finish en was de toon voor de finale gezet. Na de start was het vrij duidelijk dat het een strijd tussen Theta en Asopos zou worden. Hoewel Theta tot op de 1500m zo'n 2 seconde voorsprong had gaf Asopos niet op en werd er een enorme eindsprint ingezet waarbij er flink werd ingelopen en het blik steeds dichterbij kwam. Hoewel EJL alles heeft gegeven deze race was het op 3/10 seconde net niet genoeg en ging Theta er vandoor met de winst, Maar kijkend naar de afstand met nummer drie in de finale, is het blik volgend weekend misschien wel voor ons!

 

We kunnen uitkijken naar een spannende volgende wedstrijd. Op de ARB zou het zomaar eens kunnen dat de eerste EJploegen beginner af worden, zullen Elsemieke&Renate zich hopelijk kwalificeren voor het EUC en zal ook Fleur van start gaan in de U23 acht. Daarnaast gaan alle ploegen de strijd aan om zoveel mogelijk klassementspunten binnen te halen!

 

Met paars-wit-rode groet,

Laura Lems

h.t. Commissaris Wedstrijdroeien der A.L.S.R.V. Asopos de Vliet

 

fotocredits: Gracia Nolten, Pixcie Asopos

 
 

Contact

Correspondentieadres:

Asopos de Vliet

Postbus 100

2300 AC Leiden

 

Bezoekadres:

Asopos de Vliet

Zijlstroom 137

2353 NN Leiderdorp

071-5892897 (bestuurskamer)

Access denied for user 'root'@'localhost' (using password: YES)