Voorbeschouwing EK Luzern

Hetairoi, lieve leden, beste lenteleden,

 

Komend weekend is Asopos op meerdere plekken in Nederland te vinden, maar zijn er ook enkele toproeiers afgereisd om voor Nederland uit te komen op de Europese Kampioenschappen in Luzern! Boudewijn Röell zal starten in de Holland Acht en Bart Lukkes en Ward van Zeijl starten in de lichte mannen dubbelvier. Zij hebben alledrie hetzelfde doel: meedoen op de Olympische Spelen in Tokyo 2020. Ze zijn al goed op weg om dit doel te behalen! Komend jaar gaat erg belangrijk worden, want hier moeten zij mee gaan doen in de internationale top van het roeien om die startplek op de Olympische Spelen te verdienen.

 

Boudewijn zal dit weekend met de Holland Acht vol voor de winst gaan. Er is de afgelopen periode harder getraind dan ooit en met meerdere trainingskampen achter de rug zijn de mannen topfit. Hierdoor is de winst zeker haalbaar, maar makkelijk zal het niet worden. Er ligt flink wat concurrentie aan de start, waaronder de wereldkampioen van vorig jaar: de Duitsers zullen daarom dit weekend als favoriet aan de start liggen. Na het EK zal er uitgebreid gekeken worden naar de behaalde resultaten en wordt er vervolgens weer hard verder getraind om op het WK van eind augustus weer mee te doen voor de winst!

 

Bart en Ward zullen dit weekend van start gaan in de lichte mannen dubbelvier. Na een lange periode samen getraind te hebben kregen zij helaas te horen niet in de dubbeltwee naar het EK te mogen, dus moest er een ander nummer gevormd worden. Na een pittig selectieweekend, met als doel om de snelste dubbelvier vormen, was er voor zowel Bart als Ward een plek: zij zullen dit weekend samen met Hilmar Verbeek van Die Leythe en David Kampman van Skoll uitkomen voor Nederland. Ze hebben dit weekend maar liefst acht tegenstanders waarvan een deel - net als de dubbelvier van Ward en Bart - nog niet eerder op een internationale wedstrijd in de huidige opstelling heeft gevaren. Het is dus nog moeilijk om te voorspellen wie er dit weekend een podiumplek zullen behalen.

 

Wij wensen onze toproeiers ontzettend veel succes komend weekend!

 

Met paars-wit-rode groet, namens het 57e bestuur,

Laura Lems

h.t. Commissaris Wedstrijdroeien der A.L.S.R.V. Asopos de Vliet

 

Tijdschema:

Voorwedstrijden

Vrijdag 31 mei 10:54 - Bart Lukkes & Ward van Zeijl (LM 4x)

Vrijdag 31 mei 13:48 - Boudewijn Röell (M 8+)

 

Herkansing (indien nodig)

Zaterdag 1 juni 12:39 - Bart Lukkes & Ward van Zeijl (LM 4x)

Zaterdag 1 juni 15:18 - Boudewijn Röell (M 8+)

 

Finales

Zondag 2 juni 9:20 (A-finale), 10:03 (B-finale) - Bart Lukkes & Ward van Zeijl (LM 4x)

Zondag 2 juni 14:58 - Boudewijn Röell (M 8+)

 
 

Contact

Correspondentieadres:

Asopos de Vliet

Postbus 100

2300 AC Leiden

 

Bezoekadres:

Asopos de Vliet

Zijlstroom 137

2353 NN Leiderdorp

071-5892897 (bestuurskamer)

Access denied for user 'root'@'localhost' (using password: YES)