Voorbeschouwing 36e Northwave Asopos Driekamp

Hetairoi, lieve leden, beste lenteleden, 

 

Terwijl op de Bosbaan de ARB verroeid wordt en in Luzern er hard gestreden wordt op het EK organiseert de Driekampcommissie de 36e Northwave Asopos Driekamp. Roeiers uit het hele land reizen af om de strijd aan te gaan over 500m, 250m en 1250m. 

 

Met maar liefst 26 startende ploegen zijn we goed vertegenwoordigd op onze eigen mooie Dwarswatering. In blok 1 bijt DO4* D.I.E.P. het spits af, voor deze dames telt de wedstrijd niet mee voor hun bokaal, maar een wedstrijd op eigen water is natuurlijk altijd leuk. De dames staan momenteel 2e in hun bokaal en de nummer 1 is zal dit weekend niet starten. De kans dat de dames het Driekampblik mee naar huis mogen nemen is dus zeker aanwezig! Hierna start de Sims 4+, deze dames trainen sinds de zon weer is gaan schijnen regelmatig in de 4+ en pakken daarom ook onze eigen Driekamp mee. DCl2x 2/8e start daarna, zij hebben afgelopen wedstrijd op de EDR zeer goed gevaren, ze werden 3e van de bokaalploegen. Als de dames de stappen die ze hebben gezet en het voordeel van een thuiswedstrijd meenemen kunnen ze zomaar verrassen. Het DOnervC4+ veld is gewoontegetrouw een Asoposonderonsje. Door tentamens starten er niet zoveel ploegen, maar Bakboordbokaalploegen GeVaar en OptiPaal zullen toch de strijd aangaan, beide ploegen roeien in poule 1 dus het niveau zal hoog zijn. Ook DOnervC4+ Dubbel D grijpt de Driekamp aan om samen een wedstrijd te starten. Veel van de dames zijn druk met onder andere het sturen van andere ploegen en starten dus geen bokaal dit jaar, maar morgen stappen ze toch enthousiast de boot in. 

 

In blok 2 starten in het HCl8+ veld niet een maar twee boten. Naast HO8+ Achterstevoren start ook de C.L.U.B.-Acht. Achterstevoren heeft de afgelopen wedstrijden langzaamaan aansluiting gevonden bij de middenmoot van de bokaal, hopelijk kunnen ze deze stijgende lijn verder voortzetten en misschien nog wel een plekje stijgen. C.L.U.B. heeft besloten de krachten, naast aan de bar, voor de gelegenheid ook te bundelen in de boot. Onder leiding van Arne zullen de heren laten zien of ze net zo hard kunnen gaan in de boot als in de soos. Voor D4+ Wiebelatief bleek de 4,5k van de PEiL toch wat lang, gelukkig kunnen ze op deze thuiswedstrijd op de kortere afstanden laten zien wat ze kunnen. Lenteheren 2, beter bekend als de Blikkerballen, zullen morgen hun eerste wedstrijd starten! Met alle chaos die daarbij komt kijken is het toch fijn dat ze dit op vertrouwd water mogen doen. 

 

In blok 3 starten als eerste de damesachten. DCl8+ Aandacht+ en DO8+ Zwaartekracht hebben beide te kampen gehad met blessures en veel met invallers getraind. Aandacht+ vond op de PEiL  aansluiting met de middenmoot, hopelijk kunnen ze deze op de kortere afstanden vasthouden. Ook H2x Ploegnaam zal weer over de baan gaan, op de EDR lieten de heren zien dit jaar al veel geleerd te hebben en verrasten vriend en vijand en bovenal zichzelf door op de sprint zelfs twee ploegen achter zich te laten. In het HOnervC4+ veld starten, evenals bij de dames, drie Asoposploegen, samen met een boot van Agon en een van Proteus. HtC4+ The Seven C’s, Gluteus Maximus en de combinatieploeg Halfvolle Prowgress zullen strijden om de paarse eer hoog te houden. Gluteus Maximus en The Seven C’s dagen elkaar al sinds het begin der tijden uit, maar omdat beide ploegen een andere bokaal starten is het nog niet tot een directe krachtmeting gekomen. We gaan zien of deze vete hierna voor eens en altijd beslecht is. 

 

HCl4+ Bluf trapt het vierde en laatste blok af, zij roeien al het hele jaar mee in de top van de Vlietbokaal. Op de EDR hebben de heren precies gezien waar zij nog aan moeten werken om deze keer op eigen water hun geduchte Proteus tegenstanders op afstand te houden. Ook H4+ Neder start weer bij de beste 12 ploegen, zij reisden vorig weekend nog af naar Maastricht voor de Saurus International Regatta, wat met 1500m en 250m een uitstekende voorbereiding was. Paul zal voor de bokaal weer in zijn skiff stappen, op de EDR kreeg hij niet de kans om te sprinten, hopelijk heeft hij hier wel veel op getraind, gezien de sprint relatief zwaar zal meetellen. Marco heeft de afgelopen maanden veel getraind en maakt ook gebruik van de gelegenheid om weer eens een wedstrijd te gaan roeien. Tot slot is het de beurt aan de lentedames van Asopos om de baan over te gaan. Lentedames 1, Finding Glory pakten op de EDR op de sprint nog de eerste plek, maar helaas ging daar de 1500m wat minder goed. Gelukkig voor hen bevat de Driekamp twee korte sprintjes die ook nog eens zwaarder meetellen! Lentedames 3 eindigde op de EDR in totaal op een verdienstelijke 3e plek, wat veel goeds beloofd voor morgen. Voor lentedames 2, S.P.W. Hagelslag, lentedames 4 en lentedames 5 zal deze wedstrijd hun eerste echte kennismaking met het veld worden. 

We wensen alle ploegen ontzettend veel plezier en succes!

Uitslagen volgen kan hier: https://hoesnelwasik.nl/a3k/19

Met paars-wit-rode groet, 

Iris Aerts

h.t. Commissaris Competitieroeien der A.L.S.R.V. Asopos de Vliet

Foto door PixCie Asopos, Lotte de Klerk

 
 

Contact

Correspondentieadres:

Asopos de Vliet

Postbus 100

2300 AC Leiden

 

Bezoekadres:

Asopos de Vliet

Zijlstroom 137

2353 NN Leiderdorp

071-5892897 (bestuurskamer)

Access denied for user 'root'@'localhost' (using password: YES)