Voorbeschouwing Erasmussprint & Damen NK Groot

Hetairoi, lieve leden, beste lenteleden,

 

Dit weekend is het weer tijd voor een van de meest luxueuze wedstrijden van het jaar: de Damen. Een wedstrijd die vooral onder roeiers zeer geliefd is door alle extra's die deze wedstrijd te bieden heeft. Zo is er gratis pastasalade, massages en zijn er sinds dit jaar zelfs speciale slaapcabines om je als roeier optimaal voor te bereiden op je race! Maar ook voor coaches en meefietsers is dit een mooi wedstrijd om bij te zijn, het brede assortiment aan eten, drinken en zitplekken zorgt ervoor dat er voor iedereen genoeg te beleven valt. Voor de Damen is er op vrijdagavond de Erasmussprint.

 

Ruth&Vivian zullen vanavond als eerste van start gaan op de sprint. Tijdens de ARB startte Ruth de sprint nog in de skiff, maar was toen zelf teleurgesteld over het resultaat, vandaag wordt er ion de 2x gestart samen met Vivian. Als enige Asopossers hebben zij vanavond geen directe finale en moeten zij eerst hard genoeg gaan in de voorwedstrijd om de finale te halen. Hoewel er nog niet zo vaak samen is getraind gaat het scullen beide dames makkelijk af en zit er ook zeker vermogen in de boot, het resultaat zou zomaar eens verrassend kunnen zijn! 

De rest van het weekend zal Vivian samen met Meike in de 2x starten. Na de ZRB is er besloten te stoppen met boordroeien en te focussen op het scullen en dat bleek een goede zet te zijn. Op de ARB werd voor het eerst de A-finale gehaald! Dit weekend zullen ze op zondag in het Developement klassement starten 

 

Sanne focust zich dit weekend volledig op de skiff. Op vrijdag zal ze de sprint starten in het DG1x-veld en op zaterdag en zondag in het DE1x- veld. Op de ARB heeft zij beide dagen ontzettend goede races gevaren en laten zien mee te doen om de winst in het DG-veld. Dit weekend komt ze flink wat bekenden tegen in de Elite velden dus zal het wederom een spannend weekend worden, waar Sanne als zij net zo vaart als op de ARB zeker meedoet met de top.

 

Ook voor EJZ gaat het een druk weekend worden waarbij zij op alledrie de dagen starten. Op de ARB hebben de mannen laten zien dat het sprinten ze goed afgaat en kwamen lagen ze mooi midden in het veld, misschien dat ze vanavond zelfs wat meer ploegen achter zich kunnen laten. Ook de 2k's gingen op de ARB een stuk beter nadat er was gefocust op de eerste 500 meter fel wegstarten. De mannen lagen hierdoor direct dichter bij het veld en wisten dit een stuk langer vol te houden. Als ze de felheid van de afgelopen wedstrijd vast weten te houden zal de aansluiting met het veld steeds groter worden.

 

De Lichte4- (Casper, David, Tim en Victor) zullen na enige tijd weer starten op een wedstrijd. Omdat de resultaten soms wat tegenvielen en de sfeer in de ploeg niet zo lekker zat is er een aantal wedstrijden besloten niet te starten. Maar de laatste paar weken staan alle neuzen weer dezelfde kant op en is er weer als vanouds hard getraind om op de Damen te laten zien wat erin zit. Omdat er al een tijdje niet is gestart zal het dit weekend spannend worden waar in het veld de lichte 4- de aansluiting vindt.

 

Omdat de zware 4- ivm blessures niet meer start is de boot al enige tijd opgedeeld en trainen Siem en Mathijs al een tijdje in de 2-, waarin ze dit weekend voor het eerst van start gaan. Op beide dagen zullen zij in het Elite veld starten, met flink wat pittige concurrentie. Waar zij in dit veld zullen eindigen is nog onzeker, wel zit er zeker veel vermogen in onze boot en zal het aan kracht zeker niet ontbreken. Op vrijdag zullen ze de sprint starten in het HG2- veld en hierbij directe finale varen. Met maar 2 echte tegenstanders gaat het spannend worden wie er met de winst vandoor gaat.

 

EJLD zullen dit weekend in wisselende opstelling van start gaan. Op vrijdag avond zullen zij de sprint starten met Manon, Mony, Eva, Sylvia en Laurien. Hoewel de winkans in eerste instantie vrij hoog lag, heeft Okeanos zich op het laatste moment nog ingeschreven en gaat het vanavond spannend worden wie er op de eerste plek eindigt. Op zaterdag zullen Manon, Mony, Sylvia, Lisanne en Laurien weer aan de bak moeten voor de klassementspunten. De laatste paar wedstrijden varen de dames consequent mee met de top waardoor ze naar een mooie 5e plek zijn gestegen, maar het behalen van de vierde plek zeker nog mogelijk is als Nereus en Argo vanaf nu worden verslagen! Eva en Iza zullen op zaterdag een directe finale varen om het beginnersblik. Twee wedstrijden geleden kwamen de dames er dichtbij het blik dus ze maken dit weekend zeker kans op de winst! Op zondag zullen zij het in het DB2x-veld opnemen tegen Meike&Vivian.

 

De EJD kampte de weken voor de ARB met wat blessures waardoor er toen met twee invallers is gestart. Gelukkig is dat voorbij en hebben zij de afgelopen twee weken weer met de volledige ploeg goed kunnen trainen. Iedereen is weer fit en dat resulteerde in de trainingen gelijk weer tot harde raken klappen. Op de ARB kwamen zij nog net te kort voor de A-finale, maar lieten ze in de B-finale goed zien wat ze in huis hebben wat resulteerde in het behalen van hun eerste klassementspunt! Als die halen mee worden genomen naar dit weekend zou het zo kunnen dat er komend weekend nog wat punten worden behaald.

 

Jarno en Joost zullen het dit weekend maar liefst twee keer tegen elkaar opnemen. Op zaterdag starten zij beiden in het LHG1x-veld en op zondag zullen ze tegen elkaar opnemen in de strijd om het beginner blik. Op zaterdag zijn er vrij veel inschrijvingen en zal het pittig worden om de A-finale te bereiken, maar zeker niet onmogelijk. Beide mannen hebben al meermaals laten zien zeker mee te kunnen varen in het gevorderde veld. Ook op zondag zak er gestart worden in een druk bezet veld maar liggen de kansen voor onze roeiers zeker een stuk hoger en zou het zo kunnen dat een van onze roeiers er met het beginnerblik vandoor gaat.

 

Na een succesvol weekend op de ARB stappen Elsemieke en Renate dit weekend wederom samen in de 2x. Na wederom winst in het development veld afgelopen wedstrijd wordt het gat met Orca steeds kleiner en is de kans op een eerste klassementsplek steeds groter aan het worden! Dit weekend zullen zij in het LDDev2x-veld en het LDGb-veld starten waarbij alle tegenstanders al eens zijn verslagen. De vorige WAB-wedstrijd wisten zij op beide dagen te blikken, zou dat dit weekend weer lukken? 

 

Felix&Mees zullen dit weekend weer samen in de 2x starten. Na flink wat doorgewisseld te hebben in de 2x is dit de eerste keer sinds de ZRB dat Felix en Mees samen starten. Op de ZRB bleek deze combi al zeer succesvol en is er zelfs geblikt! Ze staan momenteel op ene derde plek in het klassement met maar een punt verschil met Proteus op nummer twee. Als er dit weekend goed gevaren wordt en ze Proteus achter zich laten is die tweede plek in het klassement van Asopos!

 

Voor EJL beloofd het wederom een spannend weekend te worden. Op zaterdag zullen ze hard aan de bak moeten voor hun plek in het klassement. Zij staan momenteel op een 8e plek, waarbij Triton op plek 7 zeker nog binnen bereik ligt. Op zondag zal er hard gevaren moeten worden voor het beginnerblik, want de kans op winnen wordt steeds groter. EJL is al een aantal wedstrijden favoriet maar wist de druk helaas niet altijd de baas te blijven, maar met twee goede trainingsweken achter de rug gaat het dit weekend misschien wel lukken!

 

Thijs-jan heeft de afgelopen in veel verschillende nummers getraind en gestart, maar zal dit weekend voor het eerst in de skiff een 2k starten. De afgelopen tijd is er hard getraind en is het zeker mogelijk om de A-finale te bereiken. Met een promotiecode waarbij de eerste vier boten doorgaan hoeft Thijs-jan dit weekend maar twee boten achter zich te laten om 's middags nog eens te mogen starten. Wat er in de finale gaat gebeuren is moeilijk in te schatten, omdat het nog moeilijk te zeggen is waar Thijs-jan ligt tov de concurrentie in dit veld.

 

Op de Damen zal er nogmaals een poging worden gedaan om in de 4x te starten. Het plan om in een 4x te starten lag er op de ARB ook al maar kon toen door onverwachte omstandigheden niet doorgaan. Dit weekend zullen Felix, Jarno en Mees in combinatie met Tom van Saurus in het LHE4x- veld van start gaan. In een veld met maar vijf inschrijvingen moeten ze het opnemen tegen flink wat grote namen en zal het spannend worden om te zien waar onze roeiers zich plaatsen binnen dit veld.

 

Ook Fleur zal dit weekend van start gaan in de onder23 acht van de KNRB. Na wat akkefietjes op de ARB hebben zij niet meer officieel gestart, maar is er een eigen 2k gevaren en een flink goede tijd neergezet. Dit weekend moeten ze het opnemen tegen wat verenigingsachten waarvan de verwachting is dat ze die makkelijk zullen verslaan, maar ook de NED vrouwen8 zal van start gaan. Omdat de gevaren tijd van de U23 acht niet eens zoveel verschilt van de neergezette tijd van de vrouwen8 in Luzern beloofd het nog een ontzettend spannende strijd te worden

.

Met mooie races in het vooruitzicht zal het een spannend en hopelijk blikrijk weekend worden!

 

Met paars-wit-rode groet,

Laura Lems

h.t. Commissaris Wedstrijdroeien der A.L.S.R.V. Asopos de Vliet

 

Tijdschema vrijdag

18:10 – DG2x voorwedstrijd, 19:55 Finale: Ruth&Vivian

18:25 – DG1x: Sanne

18:35 – HEj4+: EJZ

19:15 – LHG4-:  Lichte 4-

19:35 – LHG1x: Jarno

19:40 – HG2-: Siem&Mathijs

20:00 – LDEj4*: EJLD

 

Tijdschema zaterdag

Voorwedstrijden

08:05 – DEJ8: EJD

08:15 – HEJ4+: EJZ

08:30 – LHG1x: Jarno Hagelen,

08:35 – LHG1x: Joost Braspennning

10:00 – DDev2x: Meike&Vivian

10:20 – DE1x: Sanne Dijkstra

10:30 – LDEJ4*: EJLD

10:40 – HE2-: Siem&Mathijs

10:55 – LDDev2x: Elsemieke&Renate

12:15 – LHDev2x: Felix&Mees

12:55 – LHDev4-: Lichte4-

13:25 – LHEj8+: EJL

Finales

14:15– DEJ8: EJD

14:20 – HEJ4+: EJZ

14:30 – LHG1x: Jarno Hagelen, Joost Braspennning

15:15 – LDEJ4*: EJLD

15:20 – DDev2x: Meike&Vivian

15:30 – LDB2x: Iza&EVa

15:35 – HE2-: Siem&Mathijs

15:40 – DE1x: Sanne Dijkstra

15:45 – LDDev2x: Elsemieke&Renate

17:00 – LHDev2x: Felix&Mees

17:20 – LHDev4-: Lichte4-

17:35 – LHEj8+: EJL

 

Tijdschema zondag

Voorwedstrijden

08:35 – HB1x: Thijs-jan van Aalst

08:45 – HE2-: Siem&Mathijs

09:30 – LHB1x: Jarno Hagelen, Joost Braspenning

10:05 – LHGb4-: Lichte 4-

10:20 – HB4+: EJZ

11:10 – LHE4x: Felix Brongers, Jarno Hagelen, Joost Brasepenning, Tom Kraaij (Saurus)

11:20 – DE8+: Fleur Jaspers in de KNRB-combi

11:40 – LDGb2x: Elsemieke&Renate

11:55 – DB2x: Iza&Eva, Meike&Vivian

12:35 – DB8+: EJD

Finales

13:15– HB1x: Thijs-jan van Aalst

13:20 – HE2-: Siem&Mathijs

14:10/14:15 – LHB1x: Jarno Hagelen, Joost Braspenning

14:40 – LHGb4-: Lichte 4-

15:20 – HB4+: EJZ

15:55 – DE8+: Fleur Jaspers in de KNRB-combi

16:15 – LHE4x: Felix Brongers, Jarno Hagelen, Joost Brasepenning, Tom van Kraaij (Saurus)

16:40 – LDGb2x: Elsemieke&Renate

16:45 – LHB8+: EJL

17:10 – DB2x: Iza&Eva, Meike&Vivian

17:25 – DB8+: EJD

17:40 – DE1x: Sanne Dijkstra

 
 

Contact

Correspondentieadres:

Asopos de Vliet

Postbus 100

2300 AC Leiden

 

Bezoekadres:

Asopos de Vliet

Zijlstroom 137

2353 NN Leiderdorp

071-5892897 (bestuurskamer)

Fout | Asopos de Vliet

Fout

Er is onverwacht een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.