Nabeschouwing Gyas Meerkamp

Hetairoi, lieve leden, beste lenteleden,

Afgelopen weekend reisde een deel van de competitiesectie wederom af naar het hoge Noorden voor de Gyas Meerkamp.

Op zaterdag startten Bluf en Neder op het Hoornsemeer in H4+ poule 1. Na de time-trial over 1,7km en het lange wachten op de definitieve indeling van de finales, welke over 400m verroeid werden, was er voor Bluf een A-finale en voor Neder de B-finale. Bluf maakte het tot het einde heel spannend maar kwam uiteindelijk als 2e over de finish. Neder pakte de 4e plek in de B-finale. Hiermee is voor beide ploegen de Vlietbokaal ten einde gekomen, Neder is hiermee 10e geworden in de Vlietbokaal en de 3e plek is voor Bluf! Een zeer nette prestatie in het drukbezette veld.

Ook D4+ Riskant? roeide hier hun laatste wedstrijd voor de Sprintbokaal, de dames roeiden niet zo lekker in de voorwedstrijd over 400m, maar werden toch nog 4e in hun finale. Hiermee zijn de dames in de middenmoot van de Sprintbokaal geëindigd.

 

Zondag was het de beurt aan D4+ Wiebelatief, het zat de dames in de time-trial niet helemaal mee, maar ze sloten ondanks een snoek hun seizoen af met een eerste plek in de B-finale. De wedstrijd, enkel de 400m, maakt tevens deel uit van de Lentebokaal, dus ook de lenteleden maakten de verre tocht. Voor de heren van de Blikkerballen was dit hun eerste wedstrijd op onbekend water, zij werden 4e in de A-finale.

De twee lentedamesploegen maakten het onderling heel spannend, zowel in de voorwedstrijd als in de finale maar uiteindelijk ging S.P.W. HagelSLAG er met het blik vandoor en eindigde Finding Glory op een mooie 2e plek. Hiermee hebben beide dames ploegen mooie punten voor de Lentebokaal binnengehaald.

Tot slot verschenen de heren van Neder voor de tweede keer dit weekend aan de start, ditmaal voor de Sprintbokaal. De heren waren bijna uitgesloten van de bokaal, ware het niet dat het stormde op de zaterdag van de Rottebokaal en deze dus niet meetelde. De heren hadden het slot van de Vlietbokaal goed gevierd, maar stapten vol vertrouwen nog een keer in de boot. Vidar maakte het ze nog even moeilijk maar uiteindelijk trokken ze aan het langste eind en haalden ze daarmee niet alleen een blik binnen, maar ook de Sprintbokaal!

Ik wil alle ploegen feliciteren met de mooie resultaten en hoop dat zij, net als ik, terugkijken op een mooi seizoen!

Alle uitslagen zijn hier te vinden: https://regatta.time-team.nl/gyasmeerkamp/2019/results/cddf399c1-9694-44...

Met paars-wit-rode groet,

 

Iris Aerts

h.t. Commissaris Competitieroeien der A.L.S.R.V. Asopos de Vliet

 
 

Contact

Correspondentieadres:

Asopos de Vliet

Postbus 100

2300 AC Leiden

 

Bezoekadres:

Asopos de Vliet

Zijlstroom 137

2353 NN Leiderdorp

071-5892897 (bestuurskamer)

Fout | Asopos de Vliet

Fout

Er is onverwacht een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.