Nabeschouwing Erasmussprint & Damen

Hetairoi, lieve leden, beste lenteleden,

 

Afgelopen weekend was de wedstrijdsectie te vinden op de WAB om de Erasmussprint en de Damen regatta te starten. Hoewel het weer dit weekend fluctueerde van stortbuien naar windvlagen en stralende zon mocht dat de pret en de prestaties niet drukken en is er dit weekend goed gepresteerd met twee sprint- en twee 2k-blikken als resultaat.

 

Op vrijdagavond bij de Erasmus Sprints waren het Ruth en Vivian die als eerste de baan over mochten in de voorwedstrijd van het DG2x veld. Hoewel zij niet heel vaak samen hadden getraind liep de boot goed en was er meer dan voldoende sprintvermogen aanwezig om een plekje in de A-finale te kunnen bemachtigen. Dit maakten zij met een nette race in de voorwedstrijd dan ook waar: met een 5e tijd was het ticket voor de A-finale binnen. De felheid die ze in de voorwedstrijd goed te pakken hadden kwam er in de finale net wat minder goed uit waardoor ze hier niet de race neer konden zetten waarop ze hadden gehoopt. Ze moesten genoegen nemen met de 8e plek. 

 

Op zaterdag en zondag roeide Vivian samen met Meike in respectievelijk het DDev2x en DB2x veld. Waar de dames eerst nog in de twee zonder roeiden hebben ze op de ARB voor het eerst in de dubbeltwee geroeid. Dit bleek in goede zet te zijn, want er werd gelijk een 4e plek in de A-finale van het beginner-veld behaald. Dit weekend op de Damen verschenen de dames dus weer vol goede moed aan de start, erop gebrand om ook dit weekend weer goede races neer te zetten. De tegenstanders die zij op zaterdag tegenkwamen in het Developmentveld hebben vrijwel allemaal een stuk meer scull ervaring. De eerste 1000m lagen Meike en Vivian nog op één lijn met nummers 4, 5 en 6, maar helaas versnelden de andere ploegen nog net iets te veel de laatste 1000m en moest genoegen worden genomen met de 6e plek. Nog net niet genoeg voor A-finale, maar de dames hebben wel laten zien in korte tijd al goed weerstand te kunnen bieden tegen een stuk meer ervaren dubbeltweetjes. De ervaringen van de ARB en de zaterdag in het Developmentveld gaven vertrouwen voor de zondag in het Beginnerveld. Meike en Vivian hadden een duidelijk doel: top 3 varen in de A-finale. In de voorwedstrijd startten de dames tegen onder andere Orca, de grootste concurrent van de ARB. De eerste 1000m ging Asopos aan de leiding, maar Orca versnelde de tweede 1000m en eindigde als eerste. Met ruime afstand tot de rest van het veld werden Meike en Vivian tweede en hadden daarmee hun plek in de A-finale veiliggesteld met tevens een nieuw Dames 2x vereniginsrecord! In de finale kwamen de dames naast ARB-concurrent Orca ook de dubbeltwee van Pelargos tegen die twee weken terug nog enkele seconden harder ging. Dit keer wisten Meike en Vivian al snel hun boegbal voor Pelargos te krijgen, maar Orca was net wat harder van start gegaan. De eerste helft van de race lagen de dames nog erg dicht op de nummer 1 (Orca) en 2 (Argo), maar tegen het einde wisten de andere ploegen meer versnelling in de boot te brengen waardoor Asopos niet dichterbij kon komen en op een derde plek eindigde. Meike en Vivian voeren hier een PR en daarmee verbroken ze het eerder die dag gevaren verenigingsrecord! Als de dames de komende twee weken even grote stappen blijven zetten in de dubbeltwee zouden zij zomaar eens aan het langste eind kunnen gaan trekken op het NSRF slot!

 

De eerste Asoposser die finale voer op de Erasmus Sprints was Sanne in het DG1x veld. Na lange periode in de dubbeltwee roeit Sanne sinds de ARB in de skiff. Dit pakte enorm goed uit, en met de puntjes die meegenomen werden vanuit de ARB was er afgelopen twee weken hard getraind voor nóg betere resultaten op de Dames en Erasmus Sprints. In de directe A-finale op vrijdagavond was het enorm spannend: Asopos en Dudok streden om de winst die uiteindelijk met slecht 0.35 seconde naar Dudok ging. Wederom heeft Sanne laten zien heel veel bootsnelheid in de skiff te kunnen brengen en over goed sprintvermogen te beschikken. Op zaterdag en zondag was het tijd voor de 2k races van de Damen, tweemaal in het Eliteveld. Op zondag was er een directe finale, op zaterdag moest eerst nog een top 4 in de voorwedstrijd worden gevaren. Op zaterdag bestond het veld uit 15 skiffeuses, waarvan een deel al Elite was en over enorm veel 2k ervaring in de skiff beschikte. Sanne liet zich echter niet kennen en lag direct al op een positie die haar een plek voor de A-finale zou opleveren. Zij wist de gehele race dicht op de nummers 2 (Proteus) en 3 (Theta) te blijven en stelde haar plek in de A-finale veilig. In de finale lag ze na een goede start gelijk vooraan in het veld dicht achter de nummers 1 en 2. In het middenstuk kwamen twee skiffeuses van Orca en Proteus hard opzetten, waardoor Sanne iets achter raakte op de top 3 van het veld. Met een ontzettend snelle laatste 500m liep Sanne in op het veld en wist als 5e over de finish te komen in het Elite veld, ruim voor de dames van Proteus en Theta die in de voorwedstrijd nog ietsje sneller waren: een hele knappe prestatie! Op zondag verscheen Sanne opnieuw aan de start van het Elite veld, maar ditmaal direct in de finale. Op de 500m lag Sanne nog op een vierde plek vlak achter nummer 2 (DDS) en 3 (Pontos), maar door een enorm sterk middenstuk voer Sanne rap richting de 2e plek. Gedurende de rest van de race heeft ze geen bootjes meer voorbij laten komen waardoor ze als 2e eindige in deze finale van het Eliteveld! Sanne kan hiermee terugkijken op een ontzettend goed weekend.

 

EJZ kent een wat wisselend seizoen, maar de mannen hebben twee weken terug laten zien dat ze goed zijn op de sprint en dat er stappen zijn gezet op de 2k. Door de frisse wind die coach Willem in de ploeg heeft gebracht zijn er goede trainingen gedraaid afgelopen weken en blijft de boot technisch steeds beter bij elkaar komen en ligt de bootsnelheid steeds hoger. Dit weekend startten de zware mannen gestuurd door Nicole op vrijdag op de sprint en zaterdag en zondag respectievelijk in het HEj4+ en HB4+ veld. Op de sprint wisten de mannen nog niet helemaal de juiste halen te vinden om de boegbal langs de andere ploegen te trekken, en moesten ze helaas genoegen nemen met een 4e plaats. Zaterdagochtend moesten de mannen in alle vroegte als een van de eerste ploegen het water op. Het weer zat deze ochtend niet helemaal mee, dus de ploegen kwamen doorweekt aan bij de start. Zij moesten in de voorwedstrijd een 4e plek halen om door te mogen naar de finale. Na de start lagen ze op een 6e plek tussen Njord en de Groningse combi van Gyas en Aegir. Njord liep wat uit op de eerste 1000m, maar in de tweede helft bleven ze goed aanhaken en werd zelfs hard uitgelopen op de ploeg achter hen. Helaas was het resultaat niet voldoende om door te gaan naar de finale dus moesten de mannen zich klaarmaken voor de volgende race op zondag. Op zondag in het Beginnerveld kwamen zij deels dezelfde ploegen tegen dus dit beloofde opnieuw een spannende race te worden. Dezelfde Njord en Gyas/Aegir viermetjes zaten bij Asopos in de voorwedstrijd, dus de strijd van zaterdag kon worden voortgezet. Njord ging er dit keer hard vandoor, maar de mannen bleven bij hun eigen haal en met de commando’s van Nicole wisten de heren gedurende de race steeds verder weg te trappen van de Groningse combi. Het resultaat leverde helaas nog geen ticket op voor A-finale. Met nog twee weken voor de boeg gaan de mannen samen met Nicole alles op alles zetten om de stijgende lijn vast te houden, om daarmee op het NSRF slot nog meer ploegen voor te kunnen blijven.

 

De Lichte 4- zou dit weekend voor het eerst sinds de ZRB weer starten en hadden na een periode van negativiteit in de boot de juiste insteek weer gevonden! Vol vertrouwen zijn ze dit weekend maar liefst drie keer gestart, beginnend vrijdag op de Erasmus-sprint. Met maar 4 tegenstanders mochten ze gelijk finale varen waar ze het op moesten nemen tegen ploegen die eigenlijk allemaal hoger in het klassement staan dan onze 4- maar desalniettemin werd er goed meegevaren met de rest van het veld en gaf dit vertrouwen voor het weekend. Op zaterdag startte de 4 in het klassementsveld en moesten zij het onder andere opnemen tegen Proteus (nummer 1 in het klassement). Hoewel er goed en fel werd weggestart en ze de eerste 500m nog goed naast de rest van het veld lagen viel de felheid hierna wat weg en zakte ze langzaam wat weg van de rest van het veld. Hoewel de opzetjes er gedurende race goed uitkwamen en er hier weer werd ingelopen op de rest van het veld, was de baanhaal onderwater niet sterk genoeg om genoeg richting de rest van het veld te schuiven. 

Met een vernieuwd raceplan waarin de sterke punten van de race op zaterdag waren meegenomen startte de 4- op zondag in het LHGb-veld. Op zondag werd er met het nieuwe raceplan een stuk harder gevaren en werd er zelfs  A-finale behaald! Door iedere 500m op opnieuw een doorstartje te doen en meer opzetjes toe te voegen kwamen ze als eerste uit de start en als tweede over de 1000m! Hoewel ze de andere bootjes niet de hele 2k achter zich hebben kunnen houden, mag er trots terug gekeken worden op deze race!

 

Jarno roeit dit seizoen voornamelijk in de skiff, maar stapte op de ARB samen met Joost in de dubbeltwee. Dit weekend startten beide heren op zaterdag en zondag in de skiff in de jacht op het beginnerblik. Jarno startte op vrijdag ook nog de Erasmussprints en op zondag het NK groot in de dubbelvier in een Asopos/Saurus combinatie. Op vrijdagavond verscheen Jarno in het LHG1x veld aan de start van de Erasmus sprints. Het was uiteindelijk Orca die aan het langste eind trok, maar het was een enorm spannende strijd met twee skiffeurs van Proteus om de plekken 2, 3 en 4. Uiteindelijk finishten de drie roeiers binnen één seconde, waarbij Jarno de 3e tijd van het veld voer. Aangezien de andere roeiers in het veld al een beginnerblik in hun bezit hadden was dit een goede boost voor de rest van het weekend in de skiff. Op zaterdagochtend startten Joost en Jarno beiden in het erg goed gevulde LHG1x veld. Jarno moest als eerste aan de bak in voorwedstrijd 1 gevold door Joost in voorwedstrijd 2. Om zeker te zijn van een plek in de finale moest een 2e tijd worden gevaren. Na een sterke eerste 1000m lag Jarno nog op een 2e plek, op de voet gevolgd door Saurus en Orca. Helaas liep de bootsnelheid wat terug in de tweede helft van de race waardoor er net geen tweede plek werd behaald. Omdat er geen B-finale was moest Jarno zich dus gaan klaarmaken voor de volgende dag waarop hij maar liefst vier keer de baan over zou gaan.

In de tweede voorwedstrijd was het de beurt aan Joost om zijn plek in de finale veilig te stellen. Dit was voor Joost de eerste 2k wedstrijd in de skiff. In het lange baan seizoen had hij al laten zien flink veel bootsnelheid in de skiff te kunnen brengen, maar afgelopen tijd was meer in de dubbeltwee getraind. Joost lag vanaf de start al goed in het veld en wist met rake klappen de gehele race aan te haken bij de nummer 1 van zijn voorwedstrijd. Met een hele nette race wist hij als tweede te finishen en daarmee een plek in de finale te bemachtigen. In de finale liet Joost wederom zien dat hij zich met zijn felle klappen kan meten aan de top van het Gevorderde skiffveld. Na een hele spannende race wist Joost als vierde te finishen vlak achter de nummer drie. Aangezien de hele top 3 al Beginner-af was in het scullen gaf dit enorm veel vertrouwen voor de race op zondag in het Beginnerveld. Zondag roeiden Joost en Jarno in dezelfde voorwedstrijd van het Beginnerveld. Voor een plek in de A-finale moest een 1e of 2e plek worden behaald, voor B-finale een 3e of 4e plek. Met het vertrouwen van zaterdag op zak had Joost vanaf de start al de leiding in handen en hij heeft deze de rest van de race niet meer weg te geven. Jarno lag na de start nog niet op A-finale positie en moest dus in het middenstuk van de race hard aan de bak. Dit lukt goed en hij liep hard in op de nummer 2. In de laatste 500m kwam hij net tekort en eindige 3e met B-finale als resultaat. 

In de B-finale lag Jarno al snel op een tweede plek vlak achter nummer 1 Orca. Jarno liep in de tweede helft van de race in op Orca, maar trok aan het kortste eind en werd tweede. 

In de A-finale ging Joost de strijd aan om het beginnerblik en zijn revanche op de ZRB. De skiffeur van Willem III was snel weg, maar Joost bleef stoïcijns doorbeuken het gat werd steeds kleiner. Na een ontzettend spannende race waarin het wisselde tussen nummer 1 en 2 heeft Joost zijn boegbal voor Willem III over de streep weten te krijgen, en is daarmee beginner-af geworden in het scullen. Gefeliciteerd!

 

Siem en Mathijs startte dit weekend voor het eerst in de 2-, en zeker niet onverdienstelijk! Het succes begon op vrijdag tijdens de Erasmussprint.  Zij moesten het op vrijdag openemen tegen twee 2- van Proteus met mannen die meer ervaring hadden in het 2- en op papier dus zeker harder moesten gaan. Na een wat langzame start lag onze 2- vrij snel al een stuk achter en leek de kans op een blik al enigszins verloren, maar na 200m pakten Siem&Mathijs het ritme weer o pen werd er in hoog tempo richting de finish gevaren. Met een ongeloofelijke eindsprint wisten ze hun boot als eerste over de finish te pompen en konden ze met blik op zak vol goede moed het weekend in. Op de Damen startte ze beide dag in het HE2- veld en mochten zij het onder andere opnemen tegen Mitchel Steenman en Jan van der Bij. Op zaterdag werd er goed gevaren en hoewel er net als bij de sprint vooral in de start en het eerste deel van de race nog veel te winnen viel werd er een plekje behaald in de A-finale. Helaas moesten zij hier hun meerdere erkennen en eindigden zij op de 6e plek. Ook op zondag werd er goed gevaren maar was het helaas net niet genoeg voor een plekje in de A-finale. 

 

Als laatste maar zeer zeker niet als minste verschenen de Eerstejaars Lichte Dames aan de start van de Erasmus Sprints. Aangezien de dubbelvier op de ARB beginner-af is geworden startten zij dit weekend alleen de sprint en de zaterdag van de Damen. De dubbeltwee van EJLD startte op zaterdag en zondag in respectievelijk het LDB2x en DB2x veld. De lichte dames hebben het hele seizoen al laten zien goed te zijn in startjes, dus dat beloofde veel goeds voor de sprint op vrijdagavond. De grootste concurrent was Okeanos die vrijwel alle wedstrijden van het eerstejaarsklassment heeft gewonnen. De dames lieten zich echter niet gek maken en bleven bij hun eigen kracht: hard starten en daarna niets meer weggeven. Na een spannende strijd waarbij Asopos en Okeanos als eersten van het veld finishten, wisten onze dames aan het langste eind te trekken en het sprintblik mee naar huis te nemen. Gefeliciteerd!

De EJLD doet de afgelopen wedstrijden erg goede zaken in het klassement en blijft steeds plekken omhoog schuiven. Aangezien de finale dit weekend over 8 banen werd gevaren en concurrenten Njord en Okeanos in de andere voorwedstrijd roeiden was het doel niet alleen finale halen, maar ook de voordeel baan pakken en domineren in de voorwedstrijd. Dat hebben de dames netjes uitgevoerd: ze lagen al snel vooraan en hebben hun voorsprong alleen maar uitgebouwd. Er zat echter nog meer in, dus in de middag moesten ze extra aan de bak. In de finale liepen Njord en Okeanos snel weg, maar wisten de dames al snel de derde plek in het veld in te nemen. Op de 1000m maakte Skoll het nog even spannend, maar de meiden wisten de ploeg af te houden en finishten als 3e in het LDEj4* veld, een hele mooie prestatie!

 

De EJD heeft dit weekend wisselend gevaren. Op zaterdag werd er voor het klassement gevaren en vielen de halen in de voorwedstrijd wat tegen. Hoewel er tijdens trainingen was laten zien dat de technische puntjes goed waren ingesleten en er goed massief onder water werd geduwd was dit tijdens de race niet meer te zien waardoor de A-finale helaas werd misgelopen. Na een flinke nabespreking werd er vol goede moed in de B-finale gestart met als doel als eerste over de finish komen. Hier heeft de EJD weer laten zien wat ze in huis hebben en hebben zij de voorsprong na de start gedurende de race alleen maar uitgebouwd. En met het behalen van de eerste plek in de B-finale hebben ze wederom een klassementspunt verdiend! Op zondag zou er geraced worden voor het beginnerblik. Net als zaterdag in de B-finale werd er fel weggestart en konden de juiste halen van de dag ervoor weer gevonden worden, wat resulteerde in het halen van de A-finale. In de A-finale werd er wederom hard gestart en goed gestreden met de rest van de boten in het veld, maar moesten zij uiteindelijk genoegen nemen met een vijfde plek. 

 

De dubbeltwee van de Eerstejaars Lichte Dames roeide op zaterdag een directe finale met 8 ploegen, waaronder enkele bekenden. Het roeien kwam nog niet helemaal samen in het eerste stuk van de race en de dames wisten nog niet de halen te vinden waarmee ze eerder nog vooraan wisten te varen in het LDB2x veld. Naarmate de race vorderde werd het roeien meer samen en met een harde eindsprint liepen ze knap in op hun tegenstanders waardoor ze op een 4e plek wisten te eindigen. Met de puntjes die van deze race werden meegenomen maakten de dames zich klaar voor de race van zondag in het DB2x veld. Omdat er geen B-finale was moest er een 2e plek worden behaald in de voorwedstrijd om later die dag A-finale te varen. Met de puntjes van zaterdag werd de race goed geopend, maar al gauw bleek het zware veld nog iets te hard te gaat om A-finale te halen. Toch lieten Iza en Eva zich niet gek maken en voeren hun eigen race in duel met de Hunze om de 4e en 5e plek in de voorwedstrijd. Ze hebben al eerder laten zien echte vechters te zijn, en zich goed vast te kunnen bijten in een race, en ook dit keer met resultaat: de Hunze werd ingehaald, en de dames eindigden op een 4e plek. 

 

Op zaterdag en zondag startten Els en Renate in de dubbeltwee in respectievelijk het LDDev2x en LDGb2x veld. Na de overwinning in het klassementsveld op de ARB schoven de dames omhoog naar een tweede plek in het klassement. Ze waren er dan ook op gebrand om dit weekend wederom goed te varen en deze positie vast te houden. In de voorwedstrijd werd nog niet tegen de grootste concurrenten Skoll en Orca gevaren, dus het doel was om de voorwedstrijd te winnen. Hoewel de race wat vlak was en nog niet fel genoeg werd met een 1e plek de finale veiliggesteld. In de finale moesten de dames flink aan de bak om de overwinning te behalen. Orca en Skoll waren snel weg, en Asopos bleef wat achter. Na de 1000m raakten de dames de aansluiting met de nummers 1 en 2 langzaam kwijt en zij behaalden dan ook een 3e plek. Op het slot zal alles op alles moeten worden gezet om zo hoog mogelijk in het klassement te eindigen: alles is nog mogelijk! Op zondag verschenen zij met goede moed aan de start van de voorwedstrijd van het Gevorderde-B veld. Na een matige start lagen Njord en Beatrix nog dichtbij, maar in het middenstuk werd de voorsprong uitgebouwd waardoor de dames als 1e over de streep kwamen een hun plek in de finale hadden veiliggesteld. Als puntje voor de finale werd hard starten en dit goed doortrekken meegenomen, en met succes: na de start lagen de dames vooraan en dit hebben ze niet meer weggegeven. Renate en Els kwamen als eerste over de streep in het LDGb2x veld!In de lichte heren dubbeltwee wordt nog veel gewisseld in de opstelling en dit weekend waren het net als op de ARB Mees en Felix die in het klassementsveld startten. Zij roeiden op zaterdag in de dubbeltwee in op zondag in een Asopos/Saurus combinatie in de 4x. In de voorwedstrijd op zaterdagochtend wisten Felix en Mees al snel de leiding in handen te nemen. Met stevige klappen liepen ze uit op het veld en verzekerden zich zo van een plekje in de finale. In de finale werden echter niet de halen gevonden die we van de heren gewend zijn. Het samen roeien kwam er niet uit zoals op trainingen, en de halen waren nog niet efficiënt genoeg om in de top 3 te eindigen. Desondanks hebben de heren een nette 5e plek weten te behalen, en ze staan daarmee nog steeds stevig op de 3e plek in het developmentklassement! Op zondag was het tijd voor het NK groot in de dubbelvier in combinatie met Tom van Saurus. De heren hadden nog niet eerder in deze opstelling geroeid, dus het was in de Race For Lanes vooral nog goed zoeken naar de juiste baanhaal. De mannen waren nog niet echt tevreden met het resultaat van de eerste race, maar met goede moed en een nieuwe bootopstelling maakten ze zich klaar voor de finale. Hier lag het ritme en de bootsnelheid veel hoger, en werd een spannend duel aangegaan met de Gyas/Laga/Aegir combinatie die in de Race For Lanes nog een stuk harder ging. De mannen van Asopos en Saurus maakten het erg spannend, maar wisten in de laatste 500m een plekje op te schuiven, en eindigden op een 4e plek voor de Gyas/Laga/Aegir combi. Op de KHB zal de lichte scullgroep wederom in de 4x aan de start verschijnen!

 

Hoewel EJL al enige tijd zeker kans maakt op het beginnerblik, begint de tijd nu wel langzaam te dringen. Afgelopen weekend werd er in het LHB8+ directe finale gevaren en lagen de mannen goed voorbereid aan de start. Met een uitgewerkt raceplan en de kennis in het achterhoofd dat alle andere ploegen aan de start al eens waren verslagen zat de moed er goed in! Na een goede start waarbij zij als derde vertrokken werd er hard gejaagd op de nummer 1: Gyas. Hoewel er tot het einde dapper is gestreden en de afstand met Gyas niet groot was, wisten de Groningers de behaalde voorsprong te behouden en eindigde Asopos op een tweede plek.  Ook op zaterdag werd er prima gevaren! In een voorwedstrijd waarbij zij Nereus, Theta, Skoll en Orca achter zich lieten plaatsten zij zich met een vierde tijd in de de A-finale, wat erg gunstig was. Met een tijd die niet veel scheelde van Triton (de grootste concurrent binnen het klassement) leek het doorschuiven naar de 7e plek in het eerstejaarsklassement zeker mogelijk! Hoewel de voorwedstrijd vertrouwen gaf aan EJL, kwamen zij in de finale niet lekker uit de start, wat er voor zorgde dat zij direct op de 6e plek lagen. Na de start was het moeilijk het juiste ritme weer te vinden en hoewel er mooi werd gestreden met Theta om de 6e plek was het  eindigen in de top 4 helaas niet meer mogelijk.

 

Thijs-jan is dit weekend voor het eerst in de skiff gestart en deed dit in het HB1x-veld. Hoewel Thijs-jan eerder meer boord heeft geroeid is er de laatste tijd veel gesculld maar was het vooral afwachten waar hij binnen dit veld zou eindigen. Na een sterke 500m waar hij de wind de baas was en technisch goed over de golven heen wist te varen zakte dit naarmate de race vorderde wat weg en wist hij zich helaas niet de kwalificeren voor de A-finale.

 

Na wat gedoe op de ARB heeft Fleur dit weekend op de Damen gestart met de onder23 acht van de bond in het dames elite veld. Met de vrouwen8 en de C-selectie 8 (Nereus-combi) als tegenstanders beloofde het een spannende race te worden waarin het zeker nog niet duidelijk was wie er aan het langste eind zou trekken. Na een voorwedstrijd waarbij de U23 acht en de Nereus-combi zich al snel lostrokken van de rest van de boten was het tot de finish toe spannend wie er met de snelste tijd naar de finale zou gaan, maar wist de U23 acht uiteindelijk toch te winnen van de combiboot. Kijkend naar de gevaren tijden in de voorwedstrijd beloofde het een mooie finale te worden; De dames8, U23 acht en de Nereus combi voeren tijden die minder dan een seconde van elkaar scheelde. In de finale bleek de vrouwen8 vanaf de start al snel de baas en wisten zij de boot gedurende de race steeds verder weg te trekken van de andere achten. Tussen de boot van Fleur en de combiboot was het nog een spannende strijd. Hoewel de combiboot een stuk sneller uit de start kwam en tot de 1000m nog voorlag op de U23-boot, schoven Fleur en haar ploeg langzaam voorbij de combi-boot en pakten zij uiteindelijk de tweede plek. Met maar 3 seconde verschil van de Dames8 en een ontzettend snelle tijd (06:11,09) mogen zij vol vertrouwen vertrekken naar de WCII!

 

Wederom was het weer een succesvol weekend waarin er maar liefst twee sprint- en twee 2k-blikken zijn gewonnen! Met de Damen achter de rug kunnen we uitkijken naar de laatste 2k- wedstrijd van het seizoen: de NSRF-slot wedstrijden! De laatste kans voor alle wedstrijdploegen om hun plek in het klassement te verbeteren, beginner af te worden en BLIK te trekken want na het slot is het wedstrijdseizoen officieel voorbij.

 

Met paars-wit-rode groet,

Laura Lems

h.t. Commissaris Wedstrijdroeien der A.L.S.R.V. Asopos de Vliet

Renate Vos

Beoogd f.t. Commissaris Wedstrijdroeien der A.L.S.R.V. Asopos de Vliet

 
 

Contact

Correspondentieadres:

Asopos de Vliet

Postbus 100

2300 AC Leiden

 

Bezoekadres:

Asopos de Vliet

Zijlstroom 137

2353 NN Leiderdorp

071-5892897 (bestuurskamer)

Access denied for user 'root'@'localhost' (using password: YES)