Nabeschouwing Amstelbeker 2019

Hetairoi, lieve leden, beste aankomend eerstejaars,

 

Afgelopen weekend hebben twee Asopos achten de Amstelbeker gestart. Tijdens deze prestigieuze wedstrijd over 750m gevaren tussen Nereus en De Hoop nemen de beste achten van burger- en studentenverenigingen het tegen elkaar op. Met een hoop Olympische roeiers en (u23)WK roeiers aan boord van de achten beloofde het een flinke strijd te worden voor onze middengroepachten.

 

De damesacht mocht als eerste de baan over tijdens de time-trial. Helaas konden de dames hier nog niet de gehele race het gewenste ritme vinden. Na een mishaal in de eerste helft van de race werd het roeien niet fel genoeg opgepakt en moesten de dames genoegen nemen met een 13e plek. Hiermee was de loting voor de voorwedstrijd behoorlijk pittig: de dames zouden het gaan opnemen tegen Skøll, de nummer 4 uit de time-trial. Na een hele korte pauze moesten de dames gelijk doorvaren naar de start van de voorwedstrijd. De dames begonnen deze race ontzettend goed. Na de start vonden ze snel een goed ritme en werden er gemakkelijk felle halen gemaakt. Helaas lukte het nog niet om dit de volledige 750m vol te houden, en liep de acht van Skøll langzaam uit. Alleen de winnaar van de voorwedstrijd ging door naar de kwart-finale, dus helaas eindigde hier het Amstelavontuur van de damesacht. De dames hebben een mooie strijd geleverd en laten zien dicht in de buurt te kunnen komen van een stuk meer ervaren achten, dus daar mogen ze trots op zijn!

 

Vlak na de race van de damesacht was het de beurt aan de heren om de 750m over de Amstel zo snel mogelijk af te leggen. Hoewel de heren een krappe week samen hadden getraind, waren er de laatste dagen voor de wedstrijd goede halen gevonden en groeide het vertrouwen voor de wedstrijd. Helaas kwam het er in de time-trial nog niet helemaal uit, en moesten de mannen het doen met een 15e plek achter boten met toch wel erg veel ervaring aan boord. De mannen hadden een pittige concurrent in de voorwedstrijd: Triton, de nummer 2 uit de time-trials. De mannenacht van Asopos liet goede stappen zien in de voorwedstrijd ten opzichte van de eerste race van de dag. De start was nog wat rommelig, maar daarna werden er stevige klappen gemaakt en werd er collectief hard gewerkt. Helaas zakte het halverwege wat weg en werd het roeien moeilijker. Triton ging er vandoor met de winst in de voorwedstrijd, en voor Asopos stopte de wedstrijd hier. De mannen hebben laten zien in korte tijd veel te kunnen leren, en zijn weer een hele ervaring rijker.

 

Op naar de rest van het seizoen en nieuwe kansen op paarse overwinningen!

 

Met paars-wit-rode groet,

Renate Vos

h.t. Vice-Praeses & Commissaris Wedstrijdroeien der A.L.S.R.V. Asopos de Vliet

 
 

Contact

Correspondentieadres:

Asopos de Vliet

Postbus 100

2300 AC Leiden

 

Bezoekadres:

Asopos de Vliet

Zijlstroom 137

2353 NN Leiderdorp

071-5892897 (bestuurskamer)

Access denied for user 'root'@'localhost' (using password: YES)