Nabeschouwing Thêta Herfstregatta

Hetairoi, lieve leden,

 

Afgelopen weekend was het naast de inauguratie tijd voor de Thêta Herfstregatta. Twee dubbelvieren van de instroomdames gingen van start. Terwijl de wind in Leiden zorgde voor een vaarverbod, was het weer op de Vierkamp in Eindhoven een stuk beter. Op zaterdag werd er afgetrapt met een 1000 meter en een 250 meter. Hier hebben de dames laten zien dat ze lekker meedoen in het veld. Van de drie boten die voor hen eindigden doet alleen de Skøllploeg ook mee aan de Najaarsbokaal, en ook de twee DDS-ploegen waren nog niet buiten bereik. Het raceplan voor de 2100 meter van die middag was dan ook al snel duidelijk: het moest en kon nog harder. ‘s Middags stapten ze vol goede moed weer in de boot. Met wat technische puntjes van de coaches in het achterhoofd roeiden ze door de bossen van Eindhoven richting de start. Deze afstand ging bij beide boten beter, de Metope kreeg het voor elkaar om het bootje van Skøll achter zich te laten. Hiermee behaalden ze deze afstand de derde plek. De Witte Lijst liet technisch ook verbetering zien en behaalde hiermee een 5e plaats op deze afstand.  

 

Na een overnachting in een Eindhovense stacaravan was het tijd voor de langste afstand van de vier, de 4200 meter. Voor de Metope was de boodschap sterk zitten voorin om gelijk goed druk te kunnen pakken. De Witte Lijst had meegekregen om de druk mee te nemen naar achteren en hun haal sterk af te maken. Beide boten hadden als doel om de hele race hard te blijven strijden. De Metope startte achter de dames van Skøll, waar ze steeds meer op in liepen. Na een flinke snoek bij Skøll werd het gat nog een stuk kleiner, maar net niet genoeg om een plekje te stijgen. Technisch gezien hebben de dames goede stappen laten zien. De volgende keer kunnen ze nog gretiger op jacht naar de overwinning en een plekje hoger in de bokaal. De Witte Lijst heeft technisch goede stappen gezet en bleven goed strijden. Achter hen startte een bootje van Beatrix, die hen na de nodige strijd toch inhaalde. Ondanks dit zijn de dames wel hun eigen race blijven varen en hebben ze een sterke laatste 750 meter laten zien. Uiteindelijk resulteerde dit weekend in een 4e en 5e plaats voor Asopos, met een 2e plaats in de Najaarsbokaal.

De volgende wedstrijd is de Knorrensteijn Memorial Regatta in Enschede, waar ook weer punten voor de bokaal te verdienen zijn. Dan wil ik nog afsluiten met onze favoriete jingle van dit weekend: Thê-Thê-Thêtaaaa Thê-Thêtaaa!

 

Met paars-wit-rode groet, 

Renate Vos

h.t. Vice-Praeses & Commissaris Wedstrijdroeien der A.L.S.R.V. Asopos de Vliet 

Carina Hof

h.t. Commissaris Competitieroeien der A.L.S.R.V. Asopos de Vliet

 
 

Contact

Correspondentieadres:

Asopos de Vliet

Postbus 100

2300 AC Leiden

 

Bezoekadres:

Asopos de Vliet

Zijlstroom 137

2353 NN Leiderdorp

071-5892897 (bestuurskamer)

Fout | Asopos de Vliet

Fout

Er is onverwacht een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.