Voorbeschouwing Knorrensteijn Memorial Regatta 2019

Hetairoi, lieve leden,

 

Komend weekend is het tijd voor de Knorrensteijn Memorial Regatta in Enschede. Deze wedstrijd is 4,4 kilometer lang en heeft in het midden een nogal bijzonder element, namelijk een keerboei. De roeiers zullen dus niet alleen getest worden op hun uithoudingsvermogen, maar ook op hoe snel ze kunnen rondmaken. 

 

In het derde blok zullen de twee dubbelviertjes van de instroom van start gaan. De opstellingen zijn weer enigszins gewijzigd. Asha, Hester, Eline en Iris starten in de Metope gestuurd door Daniëlle. Sanne, Julia, Saskia en Sophie starten in de Witte Lijst gestuurd door de vriend van Daniëlle, namelijk Bas van Euros #couplegoals. Ze hebben op de Thêta Herfstregatta al kunnen oefenen met een langere afstand en hier hebben beide boten laten zien goede stappen te hebben gezet afgelopen weken en technisch steeds te blijven groeien. We verwachten dit dan ook terug te zien in de races komend weekend. 

Voor de punten in de najaarsbokaal zal opnieuw de strijd worden aangegaan met de dames van Skøll. Op de Thêta Herfstregatta zijn de dames in de Metope op de 4,2 km 4 seconden op Skøll ingelopen, dus het belooft een spannende race te worden. Bij de Knorrensteijn zal er nog een extra concurrent in het D4* veld meestrijden om de punten in de Najaarsbokaal, namelijk (b)roeikas(t)effect van Proteus. Deze ploeg met ex-wedstrijdroeiers zal direct voor de Metope wegstarten, dus daarmee hebben de dames gelijk een mooi doel te pakken: inlopen op Proteus en meer punten voor de Najaarsbokaal binnenhalen!

 

In het vijfde blok starten twee bootjes van de heren(W)instroom. De heren trainen normaal in een acht, maar gaan ditmaal de strijd aan in twee viertjes. De cycladen zal gevuld zijn met Thomas, Gerben, Peter en Jurren gestuurd door Fiona. In de Sichon zitten Tristan, Jonatan, Roy en Daan gestuurd door Iris. Met 19 bootjes is het H4+ goed gevuld en we zijn benieuwd hoe ze in het veld liggen. Beide bootjes hebben zichzelf bij voorbaat al omgedoopt tot Winstroom, maar na dit weekend kan natuurlijk maar één bootje zich de échte Winstroom noemen.

 

We hebben zin in dit weekend en wellicht nemen we een eenhoornblik mee naar Leiderdorp! 

 

Met paars-wit-rode groet,

 

Renate Vos

h.t. Vice-Praeses & Commissaris Wedstrijdroeien der A.L.S.R.V. Asopos de Vliet

 

Carina Hof

h.t. Commissaris Competitieroeien der A.L.S.R.V. Asopos de Vliet

 
 

Contact

Correspondentieadres:

Asopos de Vliet

Postbus 100

2300 AC Leiden

 

Bezoekadres:

Asopos de Vliet

Zijlstroom 137

2353 NN Leiderdorp

071-5892897 (bestuurskamer)

Fout | Asopos de Vliet

Fout

Er is onverwacht een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.