Voorbeschouwing 50e Novembervieren

Hetairoi, lieve leden,

 

Met de Tromp Boat Races nog maar net achter de rug is het komende zondag alweer tijd voor de volgende langebaanwedstrijd van het Najaar: de Novembervieren. Deze achtervolgingsrace van 4km over de Amstel zal, zoals de naam al een beetje weggeeft, enkel in viertjes worden verroeid. Namens Asopos zullen drie (combi-)dubbelvier starten. Van MGH zullen naast Lucas, Bonno, Maarten en David ook Marc en Noud samen met twee roeiers van Vidar aan de start van het LHG 4*-veld verschijnen. Namens MGD zullen Eva en Lindsay in combinatie met twee lichte dames van Njord starten in het LDG 4*-veld. Hoewel de befaamde Hoerenbocht niet op de route van de Novembervieren ligt, belooft deze 50e lustrum editie een erg mooie wedstrijd te worden. 

 

In blok 2 zullen de lichte dubbelvieren van MGH starten. Als op een na laatste ploeg van het LHG 4*-veld zal de Vidar/Asopos-combi starten. Na de goede resultaten op de Tromp zagen Marc en Noud dit uitstapje in de vier wel zitten. Samen met twee EJL ‘18 roeiers van Vidar en gestuurd door Sophie Verhoeven zullen zij de strijd over 4km aangaan. Voor hen was de voorbereiding op de wedstrijd niet heel uitgebreid: zij zullen zondag pas voor de derde keer in de wedstrijdopstelling roeien. Het is dus lastig inschatten hoe deze combi-ploeg in het veld zal liggen. 

 

Als laatste ploeg van het LHG 4*-veld is het de beurt aan de dubbelvier met Lucas, Bonno, Maarten en David gestuurd door Laurien. Op de Tromp hebben ze nog tegen elkaar geroeid in twee dubbeltweetjes, maar de afgelopen trainingen hebben ze hun krachten gebundeld in de vier. De heren hebben grote stappen gezet in het scullen afgelopen weken, en ook het dubbelvieren hebben ze zich steeds meer eigen gemaakt. Het is een behoorlijk competitief veld met een mix van eerstejaars middengroeproeiers en ouderejaars met al meer (scull)ervaring. Er zit enorm veel kracht en doorzettingsvermogen in de boot, dus ik ben benieuwd hoe de mannen zich in het voor hun nieuwe boottype door de 4km heen zullen bikkelen. 

 

Even later in hetzelfde blok zullen de lichte dames van MGD gestuurd door Robert aan hun race over de Amstel beginnen. Vanwege blessureleed is er last-minute gezocht naar invallers, en gelukkig zijn deze bij Njord gevonden. Afgelopen weken hebben de dames van Asopos enkele keren in de dubbelvier getraind en zijn er goede stappen gezet, maar pas op de Novembervieren zullen de dames voor het eerst in de wedstrijdopstelling gaan roeien. In het zeer competitieve veld is het de vraag waar de dames zullen eindigen gezien de voorbereiding. Tijdens het oproeien zal onder leiding van stuurman Robert snel een goed ritme gevonden moeten worden om goed samen te komen, en dan heb ik er vertrouwen in dat de dames een goede race kunnen gaan varen.

 

Succes aan alle startende ploegen! Zie hieronder het tijdschema van de startende Asoposploegen.

 

Met paars-wit-rode groet,Renate Vos

h.t. Vice-Praeses & Commissaris Wedstrijdroeien der A.L.S.R.V. Asopos de Vliet

 

Blok 2 - 13:15

LHG 4* - Vidar/Asopos-combi (Sem Mozes, Adam Anthony Greene, Marc Deggeller, Noud van Halteren, stuur Sophie Verhoeven)

LHG 4* - Asopos (Lucas Hoedemaker, Bonno Muller, Maarten van Lemmen, David Nederstigt, stuur Laurine Jonk)

LDG 4* - Asopos/Njord-combi (Eva Spaargaren, Julie Lemoine-Fischer, Rosalie ten Wolde, Lindsay Mulder, stuur Robert Braal)

 
 

Contact

Correspondentieadres:

Asopos de Vliet

Postbus 100

2300 AC Leiden

 

Bezoekadres:

Asopos de Vliet

Zijlstroom 137

2353 NN Leiderdorp

071-5892897 (bestuurskamer)

Fout | Asopos de Vliet

Fout

Er is onverwacht een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.