Nabeschouwing 50e Novembervieren

Hetairoi, lieve leden,

 

Afgelopen weekend zijn er drie Asopos (combi-)dubbelvieren gestart tijdens de 50e Novembervieren. Bij deze wedstrijd van 4km over de Amstel roeit alles van bondsroeier tot junior en van eerstejaars tot veteraan mee wat het een erg leuke en spannende wedstrijd maakt. 

 

De Vidar/Asopos-combiploeg met aan boord Noud, Marc en stuur Sophie Verhoeven mocht op zondag het spits afbijten in het LHG 4*-veld. Deze combinatieboot had voorafgaand aan de wedstrijd slechts twee keer getraind in de wedstrijdopstelling, dus het was spannend hoe ze in het veld zouden liggen. Hoewel het roeien nog niet de gehele race even goed samen zat, was de intensiteit onder water erg goed. De mannen vlogen de race gretig in en konden de Asopos dubbelvier die direct na hen startte lange tijd voorblijven. Helaas was het roeien onderwater nog niet effectief genoeg waardoor ze genoegen moesten nemen met een 7e plek achter een stuk meer ervaren ploegen. 

Na de combi-ploeg startte de Asoposploeg met aan boord Lucas, Bonno, Maarten en David gestuurd door Laurien. De heren hebben afgelopen weken naast hun skiff- en dubbeltweetrainingen ook regelmatig in de dubbelvier getraind. Hoewel de heren nog niet zo lang scullen begon de dubbelvier afgelopen weken steeds beter te lopen. Helaas viel het niveau van het veld wat tegen. De heren waren netjes samen aan het roeien, maar het was nog niet strak en fel genoeg om even hoge bootsnelheden te behalen als de meer ervaren dubbelvieren uit het veld. Daarmee moesten de mannen genoegen nemen met een 6e plek in het veld.

 

Na de lichte heren was het tijd voor het LDG 4*-veld met daarin onze Asopos/Njord combinatieploeg met MGD-roeisters Lindsay en Eva. Vanwege een blessure is er last-minute nog een combinatie met Njord gevormd waardoor er voorafgaand aan de wedstrijd niet meer getraind kon worden. Maar dat mocht de pret niet drukken, de dames gingen goed gemutst de boot in, en onder leiding van stuurman Robert kwamen de dames tijdens het oproeien al aardig goed samen. Lindsay heeft de gehele race een strak ritme voorgeslagen en de dames hebben alles eruit gehaald wat erin zat. Helaas lag het niveau van het veld erg hoog, dus moesten de dames genoegen nemen met een 11e plek. Voor een instappen-en-gaan-ploeg hebben de dames een hele nette race neergezet, dus daar mogen ze trots op terugkijken. 

 

Met paars-wit-rode groet,

 

Renate Vos

h.t. Vice-Praeses & Commissaris Wedstrijdroeien der A.L.S.R.V. Asopos de Vliet

 
 

Contact

Correspondentieadres:

Asopos de Vliet

Postbus 100

2300 AC Leiden

 

Bezoekadres:

Asopos de Vliet

Zijlstroom 137

2353 NN Leiderdorp

071-5892897 (bestuurskamer)

Fout | Asopos de Vliet

Fout

Er is onverwacht een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.