Voorbeschouwing BaselHead en Korte Vliet Wedstrijden 2019

Hetairoi, lieve leden,

 

Komend weekend zullen er twee langebaanwedstrijden plaatsvinden waar door Asoposroeiers gestart zal worden. Dicht bij huis zullen de Korte Vliet Wedstrijden worden verroeid en in Zwitserland zal Fleur Jaspers de BaselHead starten. Ondanks het feit dat de sfeer en het niveau op beide wedstrijden wat uiteenlopend is, zal er door alle ploegen hard gewerkt worden voor goede resultaten.

 

Tijdens de BaselHead op zaterdag 16 november zal Fleur meeroeien in de damesacht van RTC Zuid-Holland. Deze acht, gevuld met de beste roeisters uit Zuid-Holland, zal meedoen aan zowel de sprint van 350m als de langeafstandsrace van 6,4 km. Afgelopen periode hebben ze in de vroege uren vele kilometers gemaakt op de Schie in Delft. Er zijn echter wel enkele omstandigheden waarop lastig voor te bereiden valt. Zo kan het water zodanig onstuimig worden dat stuurtjes verplicht een zwemvest moeten dragen, en zal de acht een keerboei tegenkomen gedurende de 6,4 km. Er doen vanuit heel Europa enorm veel ploegen mee aan dit grote Zwitserse roeievenement. In het damesveld zullen behalve de RTC-acht namens Nederland ook nog drie achten van Nereus en twee achten van Aegir meevaren. Ik ben benieuwd hoe de acht van Fleur mee zal varen in een goed gevuld internationaal veld. Veel plezier en succes gewenst!

 

Wat dichter bij huis zullen komende zondag de Korte Vliet Wedstrijden worden verroeid, georganiseerd door de Leidse roeiverenigingen Die Leythe en Rijnland. Deze afstand van 4,7 km zal beginnen bij de Caesarbrug en eindigen bij (verassend genoeg) de Korte Vliet.

Namens Asopos zullen alle selectieploegen van start gaan tijdens deze Leidse wedstrijd. In blok 1 zullen de lichte dames in twee dubbelvieren starten en de dames in twee achten. In blok 3 zullen de heren in maar liefst drie achten starten. De week na de Najaars zijn de selectieploegen bekend gemaakt, en sindsdien is er enorm hard getraind door de roeiers. In de weekenden worden grote stappen gezet in de boot, en doordeweeks wordt aan kracht en conditie gewerkt tijdens indoor en outdoor trainingen. Niet alle velden zijn even goed gevuld, maar het is voor de eerstejaars vooral zaak om een goede eigen race te varen en de goede halen uit trainingen eruit te laten komen.

 

Behalve selectieploegen zal ook een aantal roeiers van MGH aan de start van de Korte Vliet verschijnen. Zij zullen in skiffs en dubbeltweetjes de strijd over 4,7 km aangaan. We zullen hier weer wat nieuwe combinaties zien dan eerder op de Tromp. In blok 1 zullen Bonno en Marc samen starten in de dubbeltwee, net als Noud en David. Met slechts één tegenstander van Proteus in hun veld zou het zomaar eens een paarse overwinning kunnen worden. In blok 3 zullen Maarten, Felix en Lucas in de skiff starten. Felix heeft al wat meer skiffervaring, maar voor Maarten en Lucas is het nog redelijk nieuw. Met drie Asopos inschrijvingen en één Die Leythe inschrijving is ook hier zeker een goede kans dat het blik vanuit Leiden mee naar Leiderdorp genomen zal worden.

 

Naast de selectieachten zal ook de Damesclubacht van start gaan. Een deel van de dames roeit al sinds de instroomperiode samen en is ook op de Asopos Najaars aan de start verschenen. Sindsdien zijn er wat roeisters bij gekomen en gestopt en zo is de Damesclubacht 2020 gevormd. Ze zullen niet de enige damesclubacht in het veld zijn, de Proteus clubacht van 2019 en 2020 zullen ook van de partij zijn. Voor de dames een mooi moment om te kijken hoe ze zich hieraan kunnen meten.

 

Verder zal ook de professorenacht aan de start verschijnen in het HV8+ veld. Hoewel de heren trouw elke zondag trainen, starten ze niet vaak op wedstrijden. In een goed gevuld veld zijn we benieuwd hoe de mannen het ervan af zullen brengen. 

Heel veel succes aan alle startende ploegen. Zie onderaan de voorbeschouwing de blokindeling van zondag. De uitslagen van de Korte Vliet zijn te vinden op time-team. De BaselHead is live te volgen op https://baselhead.org/en/#top.

 

Met paars-wit-rode groet,

 

Renate Vos

h.t. Vice-Praeses & Commissaris Wedstrijdroeien der A.L.S.R.V. Asopos de Vliet

 

Carina Hof

h.t. Commissaris Competitieroeien der A.L.S.R.V. Asopos de Vliet

 

BaselHead (zaterdag 16 november)

10:30 – 350 m

14:00 – 6,4 km

 

Korte Vliet (zondag 17 november)

Blok 1 (11:00)


H2x Bonno en Marc

H2x Noud en David

D4* Asha, Bente, Lies en Gaby

D4* Eline, Kelly, Annelies en Anniek

D8+ Jamie, Rona, Vera, Britte, Kes, Vera, Michelle en Valerie

D8+ Suzanne, Margot, Julia, Maud, Yvana, Britte, Margit, Annebel

D8+ Laura, Bianca, Dominique, Fleur, Maaike, Ilse, Iris, Sanne (clubacht)

 

Blok 3 (14:30)

H1x Maarten van Lemmen

H1x Felix Brongers

H1x Lucas Hoedemaker

HV8+ Pieter, Gijs, Siebe, Matthijs, Pieter, Michael, Lorents, Tage (professorenacht)

H8+ Aron, Niels, Lukas, Stijn, Maarten, Kevin, Lukas, Daniel

H8+ Luuk, Thomas, Jurren, Wout, Mart, Jari, Romke, Pim

H8+ Dylan, Victor, Lukas, Kevin, Stephan, Albert, Max, Tristan

 
 

Contact

Correspondentieadres:

Asopos de Vliet

Postbus 100

2300 AC Leiden

 

Bezoekadres:

Asopos de Vliet

Zijlstroom 137

2353 NN Leiderdorp

071-5892897 (bestuurskamer)

Access denied for user 'root'@'localhost' (using password: YES)