Nabeschouwing BaselHead en Korte Vliet Wedstrijden 2019

Hetairoi, lieve leden,

 

Afgelopen zondag hebben 13 Asoposploegen meegevaren tijdens de Korte Vliet Wedstrijden en heeft Fleur met de RTC-acht geroeid op de BaselHead. Op de Leidse wedstrijd hebben alle ploegen ontzettend goed gepresteerd en zijn er maar liefst drie overwinningen behaald.

 

Waar de meeste ploegen dit weekend dicht bij huis bleven, heeft Fleur met de dames en heren van de RTC Zuid-Holland achten een uitstapje naar Basel gemaakt om de BaselHead te starten. Ze hebben hier zowel de 350 m als de 6,4 km gestart. De verschillen op de sprint waren ongelooflijk klein. De ploeg van Fleur werd hier 7e met minder dan een halve seconde verschil tot de nummer 3. Op de lange afstand waren de verschillen wat groter, maar ook hier was het Nereus dat won en werd de RTC damesacht 4e. Een hele gave ervaring voor Fleur en de andere roeiers van het RTC. De komende week zal de focus weer volledig op het skiffen liggen in aanloop naar de Hel van het Noorden.

 

Op de Korte Vliet werd blok 1 afgetrapt door dubbeltweetjes van MGH. Noud en David gingen goed van start en liepen langzaam in op Bonno en Marc. Tegen het einde liep het echter wat uit elkaar en kwamen de mannen technisch niet meer lekker samen. Bonno en Marc begonnen technisch erg netjes en wisten op het einde juist nog te versnellen, waardoor zij uiteindelijk de winst wisten te behalen. Beide tweetjes hebben een goede race gevaren waaruit leerpunten voor volgende wedstrijden zijn gehaald.

 

Na de tweetjes van MGH mochten de dubbelviertjes van de lichte damesselectie de strijd aangaan. Een deel van deze meiden is pas net aan het scullen en ze mogen dan ook zeer tevreden terugkijken op deze wedstrijd. Het tempo van de dames in de witte lijst lag net wat lager, maar ze waren wel erg netjes samen de boot aan het verplaatsen. De dames in de Metope gingen de race lekker fel in, maar het roeien liep gedurende de race langzaam iets uit elkaar, waardoor de bootsnelheid niet de gehele race even goed meekwam. De Metope heeft de 4,7 km uiteindelijk iets sneller afgelegd, maar beide ploegen mogen erg tevreden zijn.

 

Als laatste van blok 1 was het tijd voor de dames selectieachten en de dames clubacht. Beide selectie achten hebben ontzettend goed gevaren. Asopos 2 was lange halen aan het maken en was erg goed samen aan het roeien wat resulteerde in een goede bootsnelheid. Dames 1 was enorm gretig onder water, en heeft de gehele race hard gewerkt waarmee ze erg dicht in de buurt van de clubdames wisten te komen. Een onwijs nette prestatie van beide selectieachten. Ze eindigden op een 2e en 6e plek (met omrekenfactor).

De Dames clubacht ging lekker weg uit de start, waardoor ze inliepen op de selectiedames voor hen. De twee Asoposbootjes en een burgeracht kwamen tegelijk bij de bocht aan, en hierna wisten de clubdames in een mooie eindsprint zowel de selectiedames alsnog twee ploegen voorbij te gaan. Hiermee eindigden ze (exclusief omrekeningsfactoren) op een derde plek.

 

In het middagblok mochten de herenskiffs als eerste van start. Maarten ging snel weg en voer enorm goede eerst kilometers in een strak en makkelijk ritme. Op het eind ging het kaarsje uit en werd het roeien lastiger. Hier kwam Lucas dan ook steeds dichterbij. Lucas haalde al snel de tegenstander van Die Leythe in en bleek daarna een goede diesel te zijn. Hij heeft de gehele afstand door gebikkeld in een soepel ritme. Hiermee behaalde hij de winst in het heren skiff veld, en Maarten werd vlak daarachter tweede.

 

Bij de herenachten was het eerst de beurt aan de professorenacht voordat de selectieboten aan hun race begonnen. De heren zaten netjes samen en hadden goed de benen eronder op aanmoediging van stuurvrouw Iza. Met een 4e plek hebben de mannen een erg goede race gevaren.

Hierna was het tijd voor de selectieachten.  Asopos 1 was snel weg en heeft de rest van het veld niet meer gezien. Met felle klappen voeren de snel richting het veld dat voor hen weg startte en haalde daar zelf nog een ploeg in. Met een enorm goede race wisten de mannen de winst in het H8+ veld binnen te halen! Even later startte Asopos 3. Zij hebben de gehele race lang hard gewerkt, maar technisch zat het nog net niet genoeg samen om even efficiënt te roeien. Asopos 2 kwam na enkele kilometers steeds dichterbij en vlak na de bocht trokken ze hem erlangs. De mannen van Asopos 3 gaven zich niet zomaar gewonnen wat een hele mooie strijd opleverde waarin beide boten zich van hun beste kant lieten zien. Asopos 2 draaide makkelijk ritme en roeide goed samen en wist zo met een enorm sterke eindsprint als eerste over de finish te komen met een tijd vlak achter de ploeg van Die Leythe die tweede werd.

 

Wij zijn trots op de prestaties van alle Asoposploegen. Dit belooft veel moois voor aankomend seizoen!

 

Met paars-wit-rode groet,

 

Renate Vos

h.t. Vice-Praeses & Commissaris Wedstrijdroeien der A.L.S.R.V. Asopos de Vliet

 

Carina Hof

h.t. Commissaris Competitieroeien der A.L.S.R.V. Asopos de Vliet

 
 

Contact

Correspondentieadres:

Asopos de Vliet

Postbus 100

2300 AC Leiden

 

Bezoekadres:

Asopos de Vliet

Zijlstroom 137

2353 NN Leiderdorp

071-5892897 (bestuurskamer)

Access denied for user 'root'@'localhost' (using password: YES)