Voorbeschouwing Hel van het Noorden 2019

Hetairoi, lieve leden,

 

Komend weekend is het tijd voor de 42e Hel van het Noorden, de laatste langebaanwedstrijd voor het kerstreces. Deze wedstrijd dankt zijn naam aan de doorgaans barre weersomstandigheden en de lange afstand van 6km waar ook nog eens 10km oproeien aan vooraf gaat. Echter ziet het er voor komend weekend aardig uit: een schappelijke 8 graden en een windje mee. Alle drie de startende MGD-roeisters hebben de Hel al eens gestart, dus de dames weten wat ze kunnen verwachten, en daar hebben ze zich dan ook goed op voorbereid.

 

Allereerst start Sanne Dijkstra in een goed gevuld D1x-veld met 21 inschrijvingen. Sanne heeft de afgelopen tijd hard gewerkt aan het maken van lange en efficiënte halen om in een goed langeafstandsritme te komen. Ze heeft in volle focus richting de Hel getraind en heeft dan ook erg goede stappen gezet. Met enkele bondsroeisters en oude bekenden van vorig jaar is de tegenstand niet mis, maar Sanne is fit en een bikkel op lange afstanden, dus ik ben heel benieuwd hoe ze de 6km zal gaan volbrengen.

Hierna is het tijd voor het DSB1x veld, met 19 inschrijvingen. Hier zullen Fleur Jaspers en Meike van Kootwijk in actie komen. Fleur heeft de afgelopen periode deels op Asopos getraind en deels met de u23 dames bij de bond. De dames uit de u23 acht waarmee Fleur afgelopen zomer goud won op het WK in Sarasota zal tijdens de Hel in de skiffs en tweezonders in actie komen. Dit zal een leuke en spannende onderlinge strijd worden. Fleur heeft vele kilometers gemaakt in de skiff en ze blijft stappen zetten. Ik heb er dan ook vertrouwen in dat Fleur klaar is voor de race en kan laten zien dat het vermogen effectief kan worden ingezet op deze langeafstandsrace in de skiff.

Hierna zal Meike aan haar race over het Eemskanaal beginnen. Het is voor Meike bijna een thuiswedstrijd met haar ouderlijkhuis dichtbij Groningen. Waar Meike vorig jaar in deze periode nog aan het afwisselen was tussen boordroeien en scullen in allerlei verschillende nummers, lag dit najaar de focus op het scullen waardoor er op de Tromp al goed werd gevaren. De lessen die uit deze race geleerd konden worden zijn meegenomen naar de trainingen om op de Hel nog harder te gaan varen. Ik ben dan ook benieuw of Meike deze stappen goed mee kan nemen naar de 6km van de Hel, en hier nog meer concurrenten achter zich zal kunnen houden.

 

Aan de skiffeuses die dit weekend naar Groningen zullen afreizen: enorm veel succes!

 

Met paars-wit-rode groet,

Renate Vos

h.t. Vice-Praeses & Commissaris Wedstrijdroeien der A.L.S.R.V. Asopos de Vliet

 
 

Contact

Correspondentieadres:

Asopos de Vliet

Postbus 100

2300 AC Leiden

 

Bezoekadres:

Asopos de Vliet

Zijlstroom 137

2353 NN Leiderdorp

071-5892897 (bestuurskamer)

Access denied for user 'root'@'localhost' (using password: YES)