Nabeschouwing Hel van het Noorden 2019

Hetairoi, lieve leden,

 

Afgelopen weekend hebben drie roeisters van MGD de Hel van het Noorden op het Eemskanaal in Groningen geroeid. Hoewel de temperatuur inmiddels al aardig begint te dalen, was het voor Hel-begrippen best lekker weer.

 

De eerste Asopos skiffeuse die de baan over mocht was Fleur Jaspers. Ze was geloot direct na Benthe Boonstra, en direct voor Isabel van Opzeeland en Francisca Bon. Fleur startte goed weg, liep in op Benthe en Isabel kwam nauwelijks dichterbij. In een steady ritme voer Fleur een enorm goede eerste 3km. Hierna kwamen Isabel en Fanny steeds dichterbij en sloeg de vermoeidheid toe. Het lukte niet om voldoende weerstand te bieden en tegen het einde moest Fleur concurrentes Isabel en Fanny erlangs laten. Zij bleken na afloop plekken 1 en 2 te hebben behaald, dus dat was absoluut geen schande. Hoewel Fleur zelf nog niet geheel tevreden was over de race en denkt dat er meer in had gezeten mag het resultaat er zeker zijn en de coaches waren dan ook erg tevreden. Met een 16e plek erg dicht op de top van het veld heeft Fleur een ontzettend goede prestatie geleverd.

Na Fleur was het Sanne die aan haar 6km race begon. Afgelopen weken had Sanne technisch erg goede stappen gezet, en deze kwamen er tijdens de Hel ook erg goed uit. Het ritme was goed en er werden lange efficiënte halen gemaakt. In de laatste kilometers kon Sanne nog wat versnellen waardoor ze een aantal plekken wist te stijgen. Hoewel een 27e plek niet helemaal het resultaat was waar ze van tevoren op hoopte kan er teruggekeken worden op een goede race en sterke technische en fysieke basis voor aankomend seizoen.

De laatste MGD-roeister die van start ging was Meike. Technisch heeft Meike de afgelopen periode weer goede stappen gezet in het scullen. Er werden lange halen gemaakt in een goed ritme, maar de invulling was nog niet voldoende om goede aansluiting te vinden bij het veld. Meike moest genoegen nemen met een wat tegenvallende 39e plek. Wel was het een leerzame ervaring en kan er met de lessen die zijn geleerd weer hard getraind worden deze winter om bij de volgende wedstrijden nog harder te gaan.

 

Met de Hel van het Noorden achter de rug zal de focus wat meer verplaatsen naar het ergometeren. Succes iedereen met de voorbereidingen voor de NKIR!

 

Met paars-wit-rode groet,

 

Renate Vos

h.t. Vice-Praeses & Commissaris Wedstrijdroeien der A.L.S.R.V. Asopos de Vliet

 
 

Contact

Correspondentieadres:

Asopos de Vliet

Postbus 100

2300 AC Leiden

 

Bezoekadres:

Asopos de Vliet

Zijlstroom 137

2353 NN Leiderdorp

071-5892897 (bestuurskamer)

Access denied for user 'root'@'localhost' (using password: YES)