Nabeschouwing NKIR 2019

Hetairoi, lieve leden,

 

Afgelopen weekend was het weer tijd voor het jaarlijkse uitje naar de Sporthallen Zuid voor een virtuele roeiwedstrijd over 1000m

of 2000m. Waar de meesten van tevoren in spanning richting Amsterdam vertrekken is de ontlading na afloop doorgaans groot. De Asopos roeiers hebben enorm goed gepresteerd, dus we kijken met trots terug op een geslaagde editie van de NKIR. 

 

In alle vroegte werd het spits afgebeten door de opleidingsdames genaamd ‘4* duurder’. Zij voeren een nette 1k race waarbij ze keurig op streef bleven. Tegen de enorm grote dames en oud-wedstrijdroeiers waren onze dames nog niet helemaal opgewassen, maar de opleidings 4* mag tevreden terugkijken op hun NKIR met een 21e plek als resultaat. 

 

Hierna was het tijd voor de dames van MGD in het DG-veld. Meike en Frederike kwamen beide in actie in de tweede heat van het veld. Meike startte hard weg en bleef lange tijd netjes op haar streef. Helaas was op het eind de tank leeg en liep de tijd iets op waardoor de eindtijd niet helemaal was waarop ze had gehoopt. Ook Frederike behaalde net niet de tijd die ze van tevoren in gedachten had. Na een enorm harde start liep de tijd in het middenstuk iets op. Wel wist Frederike er nog een mooie eindsprint uit te halen. Hiermee eindigden Meike en Frederike op een respectievelijk 53e en 61e plek. 

 

Na de dames was het tijd voor de zware mannen in het HG-veld. In de eerste heat ging Stijn van EJZ ‘20 van start. Vanwege ziekte kon Kevin helaas niet meer starten. Gedurende het eerste deel van de race wist Stijn goed op zijn streef te blijven en delen zelfs een aantal seconden eronder. Na de eerste kilometer werd het langzaam zwaarder en liep zijn tijd wat op. Op het eind was de tank leeg waardoor er geen eindsprint meer in zat, maar desalniettemin mag Stijn tevreden zijn over zijn eindtijd. 

 

In de tweede heat was het tijd voor de 2000m van Mathijs. Hij had een streef meegekregen waarmee hij wist hoog te kunnen eindigen of zelf eindelijk het felbegeerde NKIR-blik te kunnen winnen. Mathijs voer een hele sterke race waarbij hij vanaf het begin aan kop lag en niets meer weg heeft gegeven. Hij voer een constante race op zijn streeftijd waarmee hij domineerde in het Gevorderde veld. In een eindtijd van 6:03,6 won Mathijs het HG-veld! Een ontzettend mooie prestatie, gefeliciteerd!

 

Na de zware velden was het tijd voor het LDG-veld. Hier kwamen Bente en Anniek van EJLD ‘20 in actie. Als eerstejaars in een veld met voornamelijk ouderejaars starten brengt de nodige spanning met zich mee. De dames bleven er echter heel koel onder en hadden een duidelijk plan. Beide dames gingen rap van start en bleven het grootste deel van de race erg netjes op hun streef. Tegen het eind liepen de tijden van de dames iets op, maar Anniek en Bente mogen beide erg tevreden terugkijken op hun race.

De dames werden respectievelijk 59e en 55e. 

 

Hierna mochten de lichte mannen van start in het LHG-veld. Vanwege ziekte kon Bonno hier helaas niet meer starten. Namens MGH startten Noud, Lucas, David en Marc. Noud voer een hele goede NKIR. Met een hele stabiele race onder zijn streeftijd voer hij naar een knappe 17e plek in het gevorderd veld met een eindtijd van 6:35,3. 

Lucas voer ook een nette en constante race. Hij bleef netjes op zijn streef en wist op het einde nog te versnellen. Hij behaalde de 41e plek. 

David was niet helemaal fit en kreeg dus een streeftijd mee die voor hem niet maximaal was. Hij voer desalniettemin een goede race met richting het eind een enorme versnelling waardoor hij flink inliep op het veld. Hij eindigde op een 48e plek.

Marc voer een steady race op zijn streeftijd. Op het eind wist hij nog iets te versnellen waardoor hij een nette eindtijd neer wist te zetten. Hij eindigde op de 55e plaats.

Naast de mannen van MGH startte ook Wouter van Kootwijk in het LHG-veld. Hoewel hij als C4-roeier niet de NKIR hoefde te starten wilde hij deze indoorwedstrijd niet aan zich voorbij laten gaan. Hij heeft een hele goede race laten zien op de NKIR waarbij hij zich vastbeet in z’n streeftijd en een erg constante 2k neerzette met een 54e plek als eindresultaat. Hier mag Wouter ontzettend tevreden mee zijn!

 

Als laatste voor de Asopos-pauze was het de beurt aan de opleidings8+ en de Club8+ FUUT. De opleidingsdames hebben goed gebikkeld en zijn dicht in de buurt van hun streeftijd gekomen. Hoewel de afstand toch wat lang bleek en de tijden in het middenstuk was inzakten wisten ze er nog een mooie eindsprint uit te persen. Ze behaalden hiermee de 12e plek in het veld. 

In de tweede heat mochten de clubdames de strijd aangaan over de virtuele 2000m. Ze voeren een mooie constante race met zelfs nog wat versnelling op het eind. Hoewel de eindtijd iets minder was dan gehoopt hebben de dames een nette race gevaren waarmee ze op de 8e plaats zijn geëindigd. 

 

Na alle juniorenvelden was het tijd voor de Elite en SB-velden. In het DSB-veld kwam Fleur in actie. Omdat ze onlangs ziek was geweest had ze een flinke kluif aan de behoorlijk pittige streef die ze mee had gekregen. Lange tijd bleef ze strak op streef, maar tegen het eind van de race liep de tijd langzaam wat op. Hoewel Fleur niet de tijd behaalde waar ze op had ingezet heeft ze nog steeds een goede prestatie neergezet. Ze behaalde de 14e plek in het SB-veld. 

 

Aan het eind van de middag mochten de eerstejaars eindelijk van start in de Sporthallen Zuid. De lichte eerstejaars mannen mochten het spits afbijten. Omdat Pim helaas geblesseerd was moest er met een invaller van Njord gestart worden. De mannen hebben laten zien dat er sinds de bekendmaking al goede stappen zijn gezet. De eerste kilometer was het ploeggemiddelde erg netjes en constant, maar tegen het einde werd het zwaar en kwamen de tijden er niet meer helemaal uit zoals gehoopt. Hiermee eindigde de heren op een 9e plek.

 

Hierna mocht de EJLD aan hun aanval op het verenigingsrecord en de rest van het veld gaan beginnen. Met de streeftijden die ze meekregen wisten ze dat het pittig ging worden, maar dat ze hoog in het veld zouden kunnen eindigen en het verenigingsrecord konden verbreken. Na een enorm harde start vonden de dames snel het juiste ritme en voeren een sterk middenstuk. Door op het eind nog te versnellen wisten de dames een onwijs knappe 4e plek te behalen en het verenigingsrecord met 8 seconden aan te scherpen!

 

Na de EJLD mocht de EJD aan hun 2k race beginnen. Ook deze dames hadden een streef meegekregen waarmee ze hoog in het veld zouden kunnen eindigen. De dames hadden op de bekendmaking een 1500m geroeid waardoor dit hun eerste 2k zou worden. Ze waren door het coachkader klaargestoomd voor hun race en liepen vol vertrouwen de sporthal in. De dames voeren alle acht een hele sterke en constante race. Met nog 250m op de klokjes wisten ze nog een extra versnelling te vinden en voeren een enorm knappe eindsprint. Hiermee wisten ze niet alleen de 8e plek in het veld te behalen, maar hebben ze ook het verenigingsrecord verbroken! 

 

Als laatste van de dag was het de beurt aan EJZ ‘20. De heren voeren een ontzettend constante race met maar weinig verval. Bijna allemaal behaalden ze hun streeftijd. Een deel van de heren wist op het eind nog te versnellen waardoor ze uiteindelijk een hele nette eindtijd neer wisten te zetten. Hoewel de 14e plek niet helemaal was waar de mannen op hoopten hebben ze een goede tijd gevaren waar ze erg blij mee mogen zijn.

 

Wij kijken met erg veel trots terug op de NKIR met alle PR’s die zijn gesneuveld en streeftijden die zijn behaald. Nu de laatste wedstrijd van 2019 is gevaren zal er een belangrijke trainingsperiode van start gaan waarin hard getraind wordt om zo sterk mogelijk de winter uit te komen. Succes met de voorbereidingen voor het wedstrijdseizoen in de boot!

 

Met paars-wit-rode groet,

 

Renate Vos

h.t. Vice-Praeses & Commissaris Wedstrijdroeien der A.L.S.R.V. Asopos de Vliet

 

Carina Hof

h.t. Commissaris Competitieroeien der A.L.S.R.V. Asopos de Vliet

 

P.S. 

Omdat we na onze voorbeschouwing in rijm ook in de nabeschouwing een stukje poëzie wilden opnemen, delen we dit elfje over Mathijs zijn overwinning met jullie:

 

Berkhout
De machine
Sterk en Krachtig
Hij sloopt de ergometer
Winst!
 
 

Contact

Correspondentieadres:

Asopos de Vliet

Postbus 100

2300 AC Leiden

 

Bezoekadres:

Asopos de Vliet

Zijlstroom 137

2353 NN Leiderdorp

071-5892897 (bestuurskamer)

Fout | Asopos de Vliet

Fout

Er is onverwacht een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.