Pricewise - Thuis trainen op een roeiapparaat

Thuis trainen op een roeiapparaat

Met roeien gebruik je bijna alle spiergroepen in je lichaam. Om in vorm te blijven buiten het trainingsseizoen of extra fit te worden kun je een roeiapparaat in huis halen. Zo train je gewoon thuis je techniek en spieren om de roeibeweging zo goed mogelijk uit te voeren. Een roeiapparaat is een populair apparaat om veel calorieën mee te verbranden.

 

Deze spieren train je met roeien

Tijdens het roeien gebruik je zo goed als al je spieren. Allereerst gebruik je natuurlijk de beenspieren op het moment dat je afzet tijdens de roeibeweging. Het eerste deel van de beweging moet voornamelijk uit de benen komen. Voor het tweede gedeelte van de roeibeweging spreek je de buik- en rugspieren aan. Deze gebruik je om je lichaam iets naar achteren te bewegen. Het aanspannen van de buikspieren zorgt ervoor dat je je lichaam goed rechtop houdt. Ook je armspieren en schouders worden aan het werk gezet. Zo gebruik je de biceps om de hendel naar je borst te trekken en de triceps werken mee tijdens het strekken van de armen. Zowel beginnende roeiers als gevorderden kunnen nog beter in vorm raken door ook thuis te oefenen op een roeiapparaat. Zorg er voor de training wel voor dat het thuis de juiste temperatuur is. Vaak is het wat te warm in de woon- of slaapkamer om hard te gaan sporten dus zet de thermostaat uit. Dit is gelijk goed voor je energierekening. Wist je trouwens dat je tijdens het energie vergelijken kunt kiezen voor verschillende soorten energie, zoals duurzame energie?

 

Oefeningen op het roeiapparaat

Om te oefenen op techniek kun je de roeibeweging opsplitsen in losse onderdelen. Om een explosieve start te oefenen begin je door alleen de beweging met de benen te maken. Hou je armen gestrekt en zet zo snel en krachtig mogelijk af. Ook kun je jouw focus verleggen naar het laatste deel van de roeibeweging, waar je de hendel naar je toe trekt. Probeer de armbeweging zo explosief mogelijk uit te voeren en hou je benen gestrekt. Gaat het goed? Dan kun je de buiging van het bovenlichaam er ook bij pakken, zodat je steeds meer richting de eind beweging gaat.

 

Trainingsschema roeiapparaat

Door te werken met een trainingsschema krijg je meer inzicht in het resultaat van je training en train je doelgericht. Bedenk voordat je een schema opstelt wat je wilt bereiken met de training. Wil je bijvoorbeeld je uithoudingsvermogen vergroten of meer explosieve kracht in je benen of armen opbouwen? Bedenk ook waar je op dit moment staat betreft kracht en uithoudingsvermogen. Wil je meer met roeien? Lees deze tips voor als je een eigen roeiboot wilt kopen.

 
 

Contact

Correspondentieadres:

Asopos de Vliet

Postbus 100

2300 AC Leiden

 

Bezoekadres:

Asopos de Vliet

Zijlstroom 137

2353 NN Leiderdorp

071-5892897 (bestuurskamer)

Fout | Asopos de Vliet

Fout

Er is onverwacht een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.