Zijlhead 2020 wordt Oude Rijn Head 2020

Hetairoi, lieve leden, beste lezer,

 

Op zondag 2 februari 2020 zal Asopos de Vliet de Oude Rijn Head organiseren als vervanging voor de traditionele Zijlhead. Dit jaar zal het een achtervolgingsrace zijn over een afstand van twee maal 3,5 km, op de heenweg richting de watertoren van Koudekerk, en terug richting Leiden.

De Oude Rijn Head is, net als de Zijlhead, een test met wedstrijdkarakter en is ideaal voor onderlinge vergelijking. De wedstrijd staat open voor alle wedstrijdboten en clubboten. De wedstrijd kent geen verschillende deelnemersvelden: de tijden van de ploegen zullen omgerekend worden. De snelste ploeg over de twee afstanden – na omrekening – mag zich winnaar van de Oude Rijn Head 2020 noemen. 

 

De Oude Rijn Head gaat om 10:00 van start bij hectometerpaal 3,0 op de Oude Rijn richting Koudekerk en de finishlijn ligt iets voor de watertoren van Koudekerk, 3500 meter verder. U kunt uw ploegen inschrijven via de online aanmeldlink die uw wedstrijdcommissaris heeft ontvangen. Heeft u geen link ontvangen maar wilt u wel meedoen, stuur dan een e-mail naar [email protected]De inschrijving sluit op zondag 26 januari om 20.00 uur. De stuurliedeninstructie zal plaatsvinden op vrijdag 31 januari om 19.00 uur op Asopos de Vliet. Je kunt dan tevens je rugnummers ophalen. 

Na de wedstrijd is iedereen van harte welkom om op de sociëteit van Asopos de uitslag te ontvangen onder het genot van een kopje koffie/thee en een stukje taart, voor de roeiers is er traditiegetrouw een bordje pastasalade. Hiervoor kunnen Asoposleden zich inschrijven via de etenslijst en externe deelnemers kunnen zich inschrijven via de online aanmeldlink of door te mailen naar [email protected].

 

Zie bijgevoegd document voor de bepalingen, de startvolgorde (gewijzigd op 1/2), de streeftijdentabel en de uitslag.

 

Update weersvoorspellingen:

27 januari

Vrijdagmiddag 31 januari zal de organisatie besluiten of de wedstrijd in de geplande vorm door zal kunnen gaan of niet. De voorspelde windkracht en met name de windstoten zien er momenteel behoorlijk ongunstig uit voor 2 februari, dus de organisatie zal de voorspellingen nauwlettend in de gaten blijven houden.

30 januari

De windvoorspellingen zijn aardig bijgetrokken, dus het ziet er gunstig uit voor de Oude Rijn Head. Desalniettemin volgt er morgenmiddag definitief uitsluitsel over of en in welke vorm we de wedstrijd doorzetten. 

1 februari

De Oude Rijn Head gaat door over de geplande afstand! De wind ziet er gunstig uit voor zondagochtend en begin van de middag. Wij hebben er zin in, tot morgen!

 

Met paars-wit-rode groet,

 

Renate Vos 

h.t. Vice-Praeses & Commissaris Wedstrijdroeien der A.L.S.R.V. Asopos de Vliet

 
 

Contact

Correspondentieadres:

Asopos de Vliet

Postbus 100

2300 AC Leiden

 

Bezoekadres:

Asopos de Vliet

Zijlstroom 137

2353 NN Leiderdorp

071-5892897 (bestuurskamer)

Access denied for user 'root'@'localhost' (using password: YES)