Basic-Fit - Blijf ook tijdens de winter in vorm dankzij deze oefeningen

Blijf ook tijdens de winter in vorm dankzij deze oefeningen

In de winter is het niet zo erg als je vetpercentage iets hoger is. Sterker nog, in bijna alle Basic-Fit sportscholen kiezen veel mensen ervoor om te gaan bulken. Je gaat dan meer eten dan je normaal doet, zodat je veel spieren op kunt bouwen, hierdoor wordt je een stuk groter en sterker. Een paar maanden voor de zomer zorg je dat je weer gaat cutten. Je eet dan juist iets minder, zodat je het vet verliest en een afgetraind lichaam krijgt. Tijdens de winter wil je dus zoveel mogelijk oefeningen doen waar je veel spieren mee opbouwt, dit zijn de compound oefeningen. Wij hebben er een aantal voor je op een rijtje gezet.

De squat

Waarschijnlijk is de squat bij de meeste mensen wel bekend. Je zakt door je knieën om vervolgens weer omhoog te komen, dit doe je met een stang in je nek. De één vindt de oefening geweldig, en de ander heeft er een hekel aan. Het is in ieder geval een oefening die ontzettend goed is om grote en sterke benen te krijgen. Probeer de oefening dus altijd mee te nemen in je trainingsschema. Je kunt zelfs voor verschillende variaties kiezen van de squat, zoals bijvoorbeeld de:

- Front squat

- Back squat

- Goblet squat

- Jumping squat

- Box squat

Bankdrukken

Ook bankdrukken is een oefening waar je snel sterker van wordt. Het is namelijk een oefening die ontzettend zwaar is voor je borst en triceps. Hierbij lig je op een bankje en laat je de stang rustig naar je borst zakken om hem vervolgens weer weg te duwen. Let vooral op het begin op dat je niet direct teveel gewicht aan de stang hangt, als je hem niet meer weg kunt duwen heb je een probleem! Probeer het gewicht daarom langzaam op te bouwen, en iedere training iets meer te tillen dan de vorige keer.

Deadliften

Deadliften is een oefening die je vaak ziet bij sporten zoals powerliften. Hierbij probeer je een stang met gewicht eraan van de grond te tillen. Het is een oefening waarbij je eigenlijk je hele lichaam traint, het is ontzettend zwaar. Vooral je onderrug en hamstrings worden getraind. Let altijd goed op de uitvoering, het kan namelijk best lastig zijn om het netjes uit te voeren. Dit zorgt ervoor dat mensen regelmatig last hebben van een blessure door de oefening.

 
 

Contact

Correspondentieadres:

Asopos de Vliet

Postbus 100

2300 AC Leiden

 

Bezoekadres:

Asopos de Vliet

Zijlstroom 137

2353 NN Leiderdorp

071-5892897 (bestuurskamer)

Fout | Asopos de Vliet

Fout

Er is onverwacht een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.