Voorbeschouwing NKIR

Hetairoi, lieve leden,

 

Aanstaande zaterdag is het zo ver, het Nederlands Kampioenschap Indoorroeien zal weer plaatsvinden. Zoals jullie kunnen begrijpen is de NKIR dit jaar niet zoals we van voorgaande edities gewend zijn. Geen sporthal vol met ergometers, geen kabaal van toeschouwers zodra het eerste veld wordt weggestart, en “Eye of the Tiger” zal enkel over de speakers in de sociëteit worden gespeeld. De wedstrijd waar menig roeier met trillende benen op terugkijkt zal namelijk in virtuele vorm vanuit de Victoria Regia worden verroeid.

 

Dat neemt natuurlijk niet weg dat jullie via verschillende online wegen op de hoogte kunnen blijven van het ergometer geweld! We nodigen jullie van harte uit om vanachter je beeldscherm mee te kijken en de startende Asopossers aan te moedigen.



Voor onze Eerstejaars roeiers is dit de eerste keer dat zij tegenover de rest van roeiend Nederland gaan laten zien wat ze in huis hebben. In de aanloop naar de selectiebekendmaking hadden we veel interesse in fanatiek sporten. Nu de selecties rond zijn, zien we dat daar een sterke groep roeiers uit geselecteerd zijn. Door beperkte roeimogelijkheden is er veel op de ergometer getraind en kan het niet anders dan dat de verwachtingen hoog zijn. 



Bente Roelofs en Rianne de Jonge zullen de NKIR aftrappen voor Asopos. Ze zullen het op moeten nemen tegen 25 andere Lichte Dames in de LDG-heat om 11.00 stipt. De dames hebben vóór de selectieperiode al een 2K-test moeten doen en daar zijn lovende tijden uit gekomen. Het was voor beide roeisters echter nog wel lastig om goed in de streeftijden vast te bijten, maar ze zullen met een paar trainingen extra een stuk beter voor de dag komen. 



Van de Middengroepen starten David en Noud in het Lichte Heren Gevorderden veld en Siem Wesseling in het Heren Gevorderde veld. Voor de Lichte Heren zijn er 31 tegenstanders en Siem moet het opnemen tegen 49 andere roeiers die op een andere locatie de gevreesde 2000 meter afleggen. Pas de laatste paar weken heeft de Middengroep de overstap gemaakt van de RP3 naar de Concept ergometers om goed voor te bereiden voor de NKIR. Dus het zal wel een pittige strijd worden om dezelfde resultaten te boeken op de statische ergo als op de RP3. Aan de conditie zal het niet liggen, aangezien er veel indoor getraind is de laatste tijd. 



Het record voor de EJLD is vorig jaar aangescherpt naar 7:53,4, een pittige tijd, maar de coaches van onze EJLD ‘21 hebben dit jaar ook een sterke ploeg. Gezamenlijk zullen zij hun meters wegtrappen en elkaar door de afstand heen slepen. Met een combinatie van de ervaring van Anniek en Anouk, en de frisse energie van Evie en Debra kunnen zij ongetwijfeld waar doen aan hun ambities. Zij hebben in de selectieperiode meer op een ergometer gezeten dan normaal en dat resulteerde bij de selectietesten in harde tijden. Zou het mogelijk zijn om twee jaar op rij een nieuw record neer te zetten? 



Asopos de Vliet doet voor het eerst sinds een lange tijd mee aan het DEj4 veld tijdens de NKIR. Op het recordbord staat op dit moment ook nog geen recordtijd genoteerd. Als de Dames een scherpe tijd neerzetten, dan zou het zomaar eens kunnen zijn dat dit record een langere tijd op het bord blijft staan. Valerie, Fenna, Michelle en Margit zullen dat klusje moeten klaren. Echter hebben zij in de selectieperiode alleen nog een 1500 meter afgelegd, waar overigens harde tijden uit voort kwamen. Komende zaterdag moeten ze de laatste 500 meter er nog aan vast plakken en dat zijn vaak de pittigste meters. Hun coaches hebben er echter wel vertrouwen in dat ze een goede tijd neer kunnen zetten. 



Tijdens het lezen is waarschijnlijk wel opgevallen dat een aantal wedstrijdroeiers missen. Dat betekent niet dat ze geen 2k gaan afleggen dit weekend. Aangezien de NKIR op eigen locatie verroeid wordt, hadden de roeiers de keuze om een 2k in het vertrouwde ergohok te varen. Dat is het geval voor een deel van de Middengroep Heren en Dames, EJ’s-, en de Opleidingsploegen. Al deze roeiers zullen met name de strijd aan moeten met zichzelf en hun ploeggenoten. Wij kijken ook uit naar de resultaten die daar geboekt worden!



Welke tijden er ook neergezet gaan worden, een onvergetelijke versie van de NKIR wordt het sowieso. Wij kijken met kriebels in onze buik weer uit naar komend weekend en wensen de startende ploegen ontzettend veel succes!

De NKIR is live te volgen via deze link: https://regatta.time-team.nl/nkir/2020/live.php en de starttijden van de NKIR zijn te vinden onderaan deze pagina.



Met paars-wit-rode groet,



Lisanne van der Beek

h.t. Praeses der A.L.S.R.V. Asopos de Vliet



Victor Hakeboom

h.t. Vice-Praeses & Commissaris Wedstrijdroeien der A.L.S.R.V. Asopos de Vliet



11.00 LDG: Rianne de Jonge en Bente Roelofs

11.20 LHG: David Nederstigt en Noud van Halteren

12.00 HG: Siem Wesseling

14.20 LDEj4: Anniek Post, Anouk Campagne, Evie Bouma en Debra de Lange

15.40 DEj4: Valerie Vogel, Fenna Houweling, Michelle Stam en Margit Venemans

 
 

Contact

Correspondentieadres:

Asopos de Vliet

Postbus 100

2300 AC Leiden

 

Bezoekadres:

Asopos de Vliet

Zijlstroom 137

2353 NN Leiderdorp

071-5892897 (bestuurskamer)

Fout | Asopos de Vliet

Fout

Er is onverwacht een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.