Interview en vacature CHDR

The Centre for Human Drugs Research (CHDR) is een instituut dat zich toelegt op geneesmiddelenonderzoek. Daarnaast ondersteunt het CHDR bij het opleiden van medische en klinische onderzoeksgemeenschappen. Het CHDR is al sinds 2017 een belangrijke partner van Asopos de Vliet en is onder onze leden vooral bekend wegens het werven van proefpersonen. Wij interviewden Mony, zij is nu derdejaars lid van Asopos en werkt sinds zomer 2020 als recruiter bij het CHDR in Leiden. We stelden haar een aantal vragen om meer te weten te komen over hoe het is om bij het CHDR te werken.

Hoe en waarom ben je bij het CHDR terecht gekomen?



Dat is via Asopos geweest. Ik deed een commissie met iemand die daar al werkte en wat zij vertelde klonk wel heel leuk. Vervolgens ben ik via de sponsorcommissie bij het bedrijf terecht gekomen. Daar werk ik nu samen met Sophie, Annet en Laurien. Ik heb voor het CHDR gekozen mede vanwege de werkvorm: het is wat meer een kantoorbaan. Tot nu toe bevalt het me goed, het is veel samenwerken en het CHDR is een jong bedrijf met een open sfeer. 



Kun je ons wat meer vertellen over jouw functie binnen het bedrijf en hoe je gemiddelde werkdag eruitziet? 



Mijn functie heet recruitment officer. Dat betekent dat ik bel met de mensen die zich hebben aangemeld voor een onderzoek en intakegesprekken doe om te zien of ze in aanmerking komen voor het onderzoek. Ik neem vragenlijsten met ze door en plan ze in voor een gesprek. Soms stuur ik ze door naar een expert, bijvoorbeeld als iemand bepaalde allergieën heeft. We zijn nu met ongeveer vijftien bellers.

‘s Ochtends beginnen we altijd met een kopje koffie of thee samen en dan kletsen we wat. De vaste recruiters verdelen vaak de taakjes en dan gaat iedereen aan het werk. We zitten dan met z’n allen te bellen in een geluidsdichte ruimte met veel glas, van elkaar hebben we gelukkig geen last want we hebben een koptelefoon met microfoontje. Ondertussen kan ik veel vragen stellen aan de meer ervaren recruiters om me heen als ik ergens even niet uitkom.  



Valt het een beetje te combineren met je studie?



Dat kan gelukkig prima. Je werkt twee hele dagen per week dus je moet het wel goed plannen. Het is daarom geschikt voor de student die een beetje ambitieus is en die studie en werk goed kan combineren. Ook omdat het werk soms best uitdagend kan zijn en je je aandacht er goed bij moet houden. Gelukkig zijn mijn leidinggevenden, Herbert en Flora, heel flexibel, wanneer je bijvoorbeeld een tentamenweek hebt is het prima om een weekje minder te werken.



Wat voor voorkennis heb je nodig voor dit werk? Zelf heb je culturele antropologie gestudeerd en doe je nu een pre-master bestuurskunde. Dat is een heel ander vakgebied, is dat een probleem?



Klopt, maar dat is gelukkig geen probleem. De bellers zijn zowel bachelor- als masterstudenten die van allerlei uiteenlopende studies komen. Je wordt goed ingewerkt, daar staat in principe drie dagen voor maar iedereen krijgt de vrijheid om dit in zijn eigen tempo te doen. Over het algemeen is de eerste dag vooral kennis opnemen, de tweede dag luister je mee met collega’s en vanaf dag drie ga je zelf telefoontjes aannemen. Uiteindelijk leer je toch echt door het gewoon te doen. Van tevoren was ik best een beetje gespannen maar eigenlijk voelde ik me al gauw op mijn gemak, ook omdat je altijd vragen kunt stellen waardoor ik nieuwe dingen blijf leren.

Verder had ik door mijn ervaringen op Asopos natuurlijk al wel wat skills opgedaan. Door het doen van commissies ben ik zelfverzekerder geworden en heb ik geleerd om samen te werken in een groep. Natuurlijk ook door het wedstrijdroeien weet ik hoe het is om in ploegverband te werken. Hier werd overigens ook naar gevraagd tijdens mijn sollicitatie. Er werd toen aangegeven dat ze met werknemers die van Asopos komen goede ervaringen hebben, dat was leuk om te horen! 



Wat heb je bijvoorbeeld geleerd tijdens je werk bij het CHDR, dat later in je leven nog van pas kan komen? 



Natuurlijk leer je meer over de onderzoeken en wat medische kennis. Maar vooral heb ik communicatie-skills opgedaan. Zo is het belangrijk om duidelijk te zijn in je communicatie naar klanten en artsen en heb ik contact met allerlei verschillende mensen, van jong naar oud. Maar ook ben ik sterker in mijn schoenen gaan staan. Als je iemand aan de telefoon moet afwijzen, moet je voet bij stuk houden. Voor later is het handig dat ik stevig in mijn schoenen sta en in teamverband heb gewerkt.



Wat vind je het leukste aan je werk?



De open werksfeer vind ik het fijnste van alles. Ik kan altijd vragen stellen, ook als ik tijdens het bellen iets echt even niet weet, dan zet ik iemand even in de wacht en vraag ik het na. Er wordt ook wel af en toe gecontroleerd wat je doet dus als je per ongeluk een keer een foutje maakt wordt dat opgemerkt en kun je het verbeteren. Daar wordt niet moeilijk over gedaan en dit is een hele fijne werksfeer. Ook zijn de secundaire omstandigheden heel chill: we lunchen gratis op locatie, we kunnen die zelf samenstellen in het restaurant op Vernikedreef en er is bijvoorbeeld soepdag of snackdag. 



Aan wie zou je het werk bij CHDR aanraden?



Ten eerste zou ik willen zeggen, wees niet bang om te solliciteren. Verder moet je het leuk vinden om lekker hard te werken en er energie uit halen om veel te doen. Je denkt misschien, administratief werk is vast saai. Maar het is juist heel dynamisch met veel verschillende taakjes en toch steeds weer nieuwe situaties. Het zijn toch allemaal verschillende mensen met verschillende vragen. Dus als je dit leuk vindt kan ik je het werk bij CHDR zeker aanraden. 

 

 
 

Contact

Correspondentieadres:

Asopos de Vliet

Postbus 100

2300 AC Leiden

 

Bezoekadres:

Asopos de Vliet

Zijlstroom 137

2353 NN Leiderdorp

071-5892897 (bestuurskamer)

Access denied for user 'root'@'localhost' (using password: YES)